Tværprofessionelt og Tværsektorielt samarbejde i sundhedsvæsenet: Teorier, metoder, implementering

Kim Jørgensen (Redaktør)

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskningpeer review

Abstract

Tværprofessionelt og tværsektorielt samarbejde i sundhedsvæsenet – teorier, metoder og implementering giver læseren såvel en teoretisk baggrund som en praktisk indsigt i samarbejde mellem forskellige faggrupper i sundhedsfaglige sammenhænge.

Bogen er struktureret i tre dele, der undersøger tværprofessionelt og -sektorielt samarbejde med det formål at skabe sammenhængende og effektive sundhedstjenester, der kan håndtere fremtidens udfordringer i sundhedsvæsenet. Den første del præsenterer teoretiske begreber og den seneste forskning inden for tværprofessionelt samarbejde i sundhedssektoren. Anden del beskriver teoretiske metoder og modeller til at fremme samarbejdet med særlig vægt på ledelsesperspektiver og fremtidsorienterede tilgange. Tredje del går i dybden med implementering og fremtidsperspektiver gennem praktiske eksempler.

Forfatterne er førende eksperter inden for de forskellige tilgange og emner, der beskrives i bogen. Hvert kapitel indledes med en kort sammenfatning af kapitlets indhold og inkluderer cases og konkrete eksempler for at forankre teorien i praksis.

Bogens målgruppe spænder bredt fra studerende på grunduddannelsen i sygepleje til erfarne sygeplejersker. Med sin stærke forskningsbaserede tilgang er bogen også egnet som pensumlitteratur på master- og kandidatniveau.

Bogens forfattere er Kim Jørgensen, Birgitte Lerbæk, Bjarne Viskum, Trine Ungermann Fredskild, Cecilie Nørby Lyhne, Jesper Frederiksen, Camilla Larsen, Loni Kraus Ledderer, Viola Bureau, Rikke Jørgensen, Anne Bendix, Anne Højgaard & Elvi Weinreich.
OriginalsprogDansk
ForlagGad
Antal sider232
ISBN (Trykt)9788712067467
ISBN (Elektronisk)9788712077060
StatusUdgivet - 16 jan. 2024

Citer dette