The challenge of adaptive capability in public organisations

A case study of complexity in crime prevention.

Bidragets oversatte titel: Tilpasningsevne i offentlige organisationer: Et case studie af kompleksitet i kriminalpræventivt arbejde.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

OriginalsprogEngelsk
TidsskriftPublic Management Review (Print)
Vol/bind14
Udgave nummer6
Sider (fra-til)731-746
ISSN1471-9037
DOI
StatusUdgivet - 2012

• tilpasningsevne
  • kompleksitet
  • strategi
  • kriminalpræventivt arbejde

@article{5d314189336e4417ac7a48aa358d9f28,
title = "The challenge of adaptive capability in public organisations: A case study of complexity in crime prevention.",
abstract = "Denne artikel beskriver et fors{\o}g i Det Kriminalpr{\ae}ventive R{\aa}d p{\aa} at forbedre akt{\o}rernes tilpasningsevne. Artiklen anvender et kompleksitetsperspektiv og analyserer R{\aa}dets organisatoriske identiteter for at fastsl{\aa}, hvordan integration, differentiering og fragmentering p{\aa}virker tilpasningsevnen. Resultaterne understreger vigtigheden af sti afh{\ae}ngighed i akt{\o}rernes fors{\o}g p{\aa} at tilpasse sig. Baseret p{\aa} dette resultat viser artiklen, at institutionel teori kan bidrage til kompleksitetsperspektivet.",
keywords = "tilpasningsevne, kompleksitet, strategi, kriminalpr{\ae}ventivt arbejde",
author = "Peter Aagaard",
year = "2012",
doi = "10.1080/14719037.2011.642626",
language = "English",
volume = "14",
pages = "731--746",
journal = "Public Management Review (Print)",
issn = "1471-9037",
publisher = "Taylor & Francis Online",
number = "6",

The challenge of adaptive capability in public organisations : A case study of complexity in crime prevention. / Aagaard, Peter.

I: Public Management Review (Print), Bind 14, Nr. 6, 2012, s. 731-746.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - The challenge of adaptive capability in public organisations

T2 - A case study of complexity in crime prevention.

AU - Aagaard, Peter

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Denne artikel beskriver et forsøg i Det Kriminalpræventive Råd på at forbedre aktørernes tilpasningsevne. Artiklen anvender et kompleksitetsperspektiv og analyserer Rådets organisatoriske identiteter for at fastslå, hvordan integration, differentiering og fragmentering påvirker tilpasningsevnen. Resultaterne understreger vigtigheden af sti afhængighed i aktørernes forsøg på at tilpasse sig. Baseret på dette resultat viser artiklen, at institutionel teori kan bidrage til kompleksitetsperspektivet.

AB - Denne artikel beskriver et forsøg i Det Kriminalpræventive Råd på at forbedre aktørernes tilpasningsevne. Artiklen anvender et kompleksitetsperspektiv og analyserer Rådets organisatoriske identiteter for at fastslå, hvordan integration, differentiering og fragmentering påvirker tilpasningsevnen. Resultaterne understreger vigtigheden af sti afhængighed i aktørernes forsøg på at tilpasse sig. Baseret på dette resultat viser artiklen, at institutionel teori kan bidrage til kompleksitetsperspektivet.

KW - tilpasningsevne

KW - kompleksitet

KW - strategi

KW - kriminalpræventivt arbejde