Tillidsrepræsentanters interessevaretagelse under nye arbejdsvilkår

Indflydelse, kvalitet og ledelse

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

  Resumé

  Dette kapitel vil belyse, hvordan forandringer på daginstitutionsområdet, særligt struktur-, ledelses- og kvalitetsreformer samt økonomiske stramninger, påvirker tillidsrepræsentanternes opgaver, funktioner og relationer både til medlemmer og til ledelser.8 Kapitlet vil rette et særligt fokus på, hvordan forandringerne påvirker tillidsrepræsentanternes arbejde med at varetage medlemmernes interesser. Dette belyses gennem en case, der indbefatter et besøg i en daginstitution, hvor vi fulgte en tillidsrepræsentant gennem en hel arbejdsdag – først gennem det daglige arbejde som pædagog og bagefter til et medlemsmøde, ligesom vi foretog et interview med tillidsrepræsentanten. På den måde foretages en eksemplarisk belysning af, hvilke problematikker, pædagoger kan konfronteres med i hverdagen, samt af mulighederne for at få bragt disse op gennem de repræsentative strukturer i de nye formelle beslutningsfora og i samarbejdet med lederne i den nye ledelsesstruktur. Dermed gives et hverdagsnært billede af, hvordan reformerne får betydning for organiseringen af arbejdet (på et meso-niveau) set fra et medarbejder- og tillidsrepræsentantperspektiv.
  OriginalsprogDansk
  TitelKampen om daginstitutionen : Den danske model mellem kompetencetænkning, tradition og profession
  RedaktørerJohn Benedicto Krejsler, Annegrethe Ahrenkiel, Camilla Schmidt
  Antal sider20
  Udgivelses stedFrederiksberg
  ForlagFrydenlund Academic
  Publikationsdato2014
  Sider123-141
  ISBN (Trykt)9788771183221
  StatusUdgivet - 2014

  Citer dette

  Ahrenkiel, A., & Schmidt, C. (2014). Tillidsrepræsentanters interessevaretagelse under nye arbejdsvilkår: Indflydelse, kvalitet og ledelse. I J. B. Krejsler, A. Ahrenkiel, & C. Schmidt (red.), Kampen om daginstitutionen: Den danske model mellem kompetencetænkning, tradition og profession (s. 123-141). Frederiksberg: Frydenlund Academic.
  Ahrenkiel, Annegrethe ; Schmidt, Camilla. / Tillidsrepræsentanters interessevaretagelse under nye arbejdsvilkår : Indflydelse, kvalitet og ledelse. Kampen om daginstitutionen: Den danske model mellem kompetencetænkning, tradition og profession. red. / John Benedicto Krejsler ; Annegrethe Ahrenkiel ; Camilla Schmidt. Frederiksberg : Frydenlund Academic, 2014. s. 123-141
  @inbook{dc5774fa21af4995ba704337d85f5f34,
  title = "Tillidsrepr{\ae}sentanters interessevaretagelse under nye arbejdsvilk{\aa}r: Indflydelse, kvalitet og ledelse",
  abstract = "Dette kapitel vil belyse, hvordan forandringer p{\aa} daginstitutionsomr{\aa}det, s{\ae}rligt struktur-, ledelses- og kvalitetsreformer samt {\o}konomiske stramninger, p{\aa}virker tillidsrepr{\ae}sentanternes opgaver, funktioner og relationer b{\aa}de til medlemmer og til ledelser.8 Kapitlet vil rette et s{\ae}rligt fokus p{\aa}, hvordan forandringerne p{\aa}virker tillidsrepr{\ae}sentanternes arbejde med at varetage medlemmernes interesser. Dette belyses gennem en case, der indbefatter et bes{\o}g i en daginstitution, hvor vi fulgte en tillidsrepr{\ae}sentant gennem en hel arbejdsdag – f{\o}rst gennem det daglige arbejde som p{\ae}dagog og bagefter til et medlemsm{\o}de, ligesom vi foretog et interview med tillidsrepr{\ae}sentanten. P{\aa} den m{\aa}de foretages en eksemplarisk belysning af, hvilke problematikker, p{\ae}dagoger kan konfronteres med i hverdagen, samt af mulighederne for at f{\aa} bragt disse op gennem de repr{\ae}sentative strukturer i de nye formelle beslutningsfora og i samarbejdet med lederne i den nye ledelsesstruktur. Dermed gives et hverdagsn{\ae}rt billede af, hvordan reformerne f{\aa}r betydning for organiseringen af arbejdet (p{\aa} et meso-niveau) set fra et medarbejder- og tillidsrepr{\ae}sentantperspektiv.",
  author = "Annegrethe Ahrenkiel and Camilla Schmidt",
  year = "2014",
  language = "Dansk",
  isbn = "9788771183221",
  pages = "123--141",
  editor = "Krejsler, {John Benedicto} and Annegrethe Ahrenkiel and Camilla Schmidt",
  booktitle = "Kampen om daginstitutionen",
  publisher = "Frydenlund Academic",

  }

  Ahrenkiel, A & Schmidt, C 2014, Tillidsrepræsentanters interessevaretagelse under nye arbejdsvilkår: Indflydelse, kvalitet og ledelse. i JB Krejsler, A Ahrenkiel & C Schmidt (red), Kampen om daginstitutionen: Den danske model mellem kompetencetænkning, tradition og profession. Frydenlund Academic, Frederiksberg, s. 123-141.

  Tillidsrepræsentanters interessevaretagelse under nye arbejdsvilkår : Indflydelse, kvalitet og ledelse. / Ahrenkiel, Annegrethe; Schmidt, Camilla.

  Kampen om daginstitutionen: Den danske model mellem kompetencetænkning, tradition og profession. red. / John Benedicto Krejsler; Annegrethe Ahrenkiel; Camilla Schmidt. Frederiksberg : Frydenlund Academic, 2014. s. 123-141.

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

  TY - CHAP

  T1 - Tillidsrepræsentanters interessevaretagelse under nye arbejdsvilkår

  T2 - Indflydelse, kvalitet og ledelse

  AU - Ahrenkiel, Annegrethe

  AU - Schmidt, Camilla

  PY - 2014

  Y1 - 2014

  N2 - Dette kapitel vil belyse, hvordan forandringer på daginstitutionsområdet, særligt struktur-, ledelses- og kvalitetsreformer samt økonomiske stramninger, påvirker tillidsrepræsentanternes opgaver, funktioner og relationer både til medlemmer og til ledelser.8 Kapitlet vil rette et særligt fokus på, hvordan forandringerne påvirker tillidsrepræsentanternes arbejde med at varetage medlemmernes interesser. Dette belyses gennem en case, der indbefatter et besøg i en daginstitution, hvor vi fulgte en tillidsrepræsentant gennem en hel arbejdsdag – først gennem det daglige arbejde som pædagog og bagefter til et medlemsmøde, ligesom vi foretog et interview med tillidsrepræsentanten. På den måde foretages en eksemplarisk belysning af, hvilke problematikker, pædagoger kan konfronteres med i hverdagen, samt af mulighederne for at få bragt disse op gennem de repræsentative strukturer i de nye formelle beslutningsfora og i samarbejdet med lederne i den nye ledelsesstruktur. Dermed gives et hverdagsnært billede af, hvordan reformerne får betydning for organiseringen af arbejdet (på et meso-niveau) set fra et medarbejder- og tillidsrepræsentantperspektiv.

  AB - Dette kapitel vil belyse, hvordan forandringer på daginstitutionsområdet, særligt struktur-, ledelses- og kvalitetsreformer samt økonomiske stramninger, påvirker tillidsrepræsentanternes opgaver, funktioner og relationer både til medlemmer og til ledelser.8 Kapitlet vil rette et særligt fokus på, hvordan forandringerne påvirker tillidsrepræsentanternes arbejde med at varetage medlemmernes interesser. Dette belyses gennem en case, der indbefatter et besøg i en daginstitution, hvor vi fulgte en tillidsrepræsentant gennem en hel arbejdsdag – først gennem det daglige arbejde som pædagog og bagefter til et medlemsmøde, ligesom vi foretog et interview med tillidsrepræsentanten. På den måde foretages en eksemplarisk belysning af, hvilke problematikker, pædagoger kan konfronteres med i hverdagen, samt af mulighederne for at få bragt disse op gennem de repræsentative strukturer i de nye formelle beslutningsfora og i samarbejdet med lederne i den nye ledelsesstruktur. Dermed gives et hverdagsnært billede af, hvordan reformerne får betydning for organiseringen af arbejdet (på et meso-niveau) set fra et medarbejder- og tillidsrepræsentantperspektiv.

  M3 - Bidrag til bog/antologi

  SN - 9788771183221

  SP - 123

  EP - 141

  BT - Kampen om daginstitutionen

  A2 - Krejsler, John Benedicto

  A2 - Ahrenkiel, Annegrethe

  A2 - Schmidt, Camilla

  PB - Frydenlund Academic

  CY - Frederiksberg

  ER -

  Ahrenkiel A, Schmidt C. Tillidsrepræsentanters interessevaretagelse under nye arbejdsvilkår: Indflydelse, kvalitet og ledelse. I Krejsler JB, Ahrenkiel A, Schmidt C, red., Kampen om daginstitutionen: Den danske model mellem kompetencetænkning, tradition og profession. Frederiksberg: Frydenlund Academic. 2014. s. 123-141