Tillidsbaseret ledelse

En ny udfordring for ledere?

  Publikation: KonferencebidragPaperForskningpeer review

  Resumé

  Tillid bliver i stigende grad fremhævet som et vigtigt ledelsesværktøj i nyere udenlandsk ledelseslitteratur, men er endnu ikke diskuteret særligt indgående i Danmark. I papiret undersøges fænomenet tillidsbaseret ledelse med udgangspunkt i den populære engelsksprogede ledelseslitteratur. Der fokuseres på hvilke begrundelser, der gives for at anvende tillid som et ekplicit ledelsesværktøj og hvordan tillid konkret foreslås brugt som ledelsesværktøj. På denne baggrund diskuteres hvordan tillidsbaseret ledelse adskiller sig fra andre kendte ledelsesformer og hvilke ledelsesmæssige udfordringer den eksplicitte brug af den tillidsbaserede ledelsesform stiller ledere overfor.
  OriginalsprogDansk
  Publikationsdato2008
  Antal sider30
  StatusUdgivet - 2008
  BegivenhedDet Danske Ledelsesakademis konference - København, Danmark
  Varighed: 8 dec. 20089 dec. 2008
  Konferencens nummer: 3

  Konference

  KonferenceDet Danske Ledelsesakademis konference
  Nummer3
  LandDanmark
  ByKøbenhavn
  Periode08/12/200809/12/2008

  Emneord

  • ledelse
  • tillid
  • kontrol selvkontrol

  Citer dette

  Jagd, S. (2008). Tillidsbaseret ledelse: En ny udfordring for ledere?. Afhandling præsenteret på Det Danske Ledelsesakademis konference, København, Danmark.
  Jagd, Søren. / Tillidsbaseret ledelse : En ny udfordring for ledere?. Afhandling præsenteret på Det Danske Ledelsesakademis konference, København, Danmark.30 s.
  @conference{94056b10c84311ddb4a0000ea68e967b,
  title = "Tillidsbaseret ledelse: En ny udfordring for ledere?",
  abstract = "Tillid bliver i stigende grad fremh{\ae}vet som et vigtigt ledelsesv{\ae}rkt{\o}j i nyere udenlandsk ledelseslitteratur, men er endnu ikke diskuteret s{\ae}rligt indg{\aa}ende i Danmark. I papiret unders{\o}ges f{\ae}nomenet tillidsbaseret ledelse med udgangspunkt i den popul{\ae}re engelsksprogede ledelseslitteratur. Der fokuseres p{\aa} hvilke begrundelser, der gives for at anvende tillid som et ekplicit ledelsesv{\ae}rkt{\o}j og hvordan tillid konkret foresl{\aa}s brugt som ledelsesv{\ae}rkt{\o}j. P{\aa} denne baggrund diskuteres hvordan tillidsbaseret ledelse adskiller sig fra andre kendte ledelsesformer og hvilke ledelsesm{\ae}ssige udfordringer den eksplicitte brug af den tillidsbaserede ledelsesform stiller ledere overfor.",
  keywords = "ledelse, tillid, kontrol selvkontrol",
  author = "S{\o}ren Jagd",
  year = "2008",
  language = "Dansk",
  note = "Det Danske Ledelsesakademis konference ; Conference date: 08-12-2008 Through 09-12-2008",

  }

  Jagd, S 2008, 'Tillidsbaseret ledelse: En ny udfordring for ledere?' Paper fremlagt ved Det Danske Ledelsesakademis konference, København, Danmark, 08/12/2008 - 09/12/2008, .

  Tillidsbaseret ledelse : En ny udfordring for ledere? / Jagd, Søren.

  2008. Afhandling præsenteret på Det Danske Ledelsesakademis konference, København, Danmark.

  Publikation: KonferencebidragPaperForskningpeer review

  TY - CONF

  T1 - Tillidsbaseret ledelse

  T2 - En ny udfordring for ledere?

  AU - Jagd, Søren

  PY - 2008

  Y1 - 2008

  N2 - Tillid bliver i stigende grad fremhævet som et vigtigt ledelsesværktøj i nyere udenlandsk ledelseslitteratur, men er endnu ikke diskuteret særligt indgående i Danmark. I papiret undersøges fænomenet tillidsbaseret ledelse med udgangspunkt i den populære engelsksprogede ledelseslitteratur. Der fokuseres på hvilke begrundelser, der gives for at anvende tillid som et ekplicit ledelsesværktøj og hvordan tillid konkret foreslås brugt som ledelsesværktøj. På denne baggrund diskuteres hvordan tillidsbaseret ledelse adskiller sig fra andre kendte ledelsesformer og hvilke ledelsesmæssige udfordringer den eksplicitte brug af den tillidsbaserede ledelsesform stiller ledere overfor.

  AB - Tillid bliver i stigende grad fremhævet som et vigtigt ledelsesværktøj i nyere udenlandsk ledelseslitteratur, men er endnu ikke diskuteret særligt indgående i Danmark. I papiret undersøges fænomenet tillidsbaseret ledelse med udgangspunkt i den populære engelsksprogede ledelseslitteratur. Der fokuseres på hvilke begrundelser, der gives for at anvende tillid som et ekplicit ledelsesværktøj og hvordan tillid konkret foreslås brugt som ledelsesværktøj. På denne baggrund diskuteres hvordan tillidsbaseret ledelse adskiller sig fra andre kendte ledelsesformer og hvilke ledelsesmæssige udfordringer den eksplicitte brug af den tillidsbaserede ledelsesform stiller ledere overfor.

  KW - ledelse

  KW - tillid

  KW - kontrol selvkontrol

  M3 - Paper

  ER -

  Jagd S. Tillidsbaseret ledelse: En ny udfordring for ledere?. 2008. Afhandling præsenteret på Det Danske Ledelsesakademis konference, København, Danmark.