Til bunds i metropolen

hjemløse udlændinge i København

Kristine Juul, Jeanett Schmidt, Maj Kastanje, Henrik Nielsen

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Abstrakt

Dette kapitel søger at belyse hvordan vestafrikanske hjemløse, der er kommet til Danmark som arbejdsmriganter klarer sig i København. Pga. vansligheder med at komme ind på det københavnske arbejdsmarked fratages de initiativet som arbejdstagere og overlever istedet som en art moderne jæger-samler folk gennem flaskesamling og som klienter på diverse sociale tilbud. Denne deroute er forbundet med hvad Goffman har betegnet som stigma.
TitelByen i bevægelse : mobilitet - politik - performativitet
RedaktørerJohn Andersen, Malene Freudendahl Pedersen, Lasse Kofoed, Jonas Larsen
Udgivelses stedFrederiksberg
ForlagRoskilde Universitetsforlag
Publikationsdato2012
Sider182-197
Kapitel10
ISBN (Trykt)978-87-7867-386-2
StatusUdgivet - 2012

• By
  • mobilitet
  • migration

Juul, K., Schmidt, J., Kastanje, M., & Nielsen, H. (2012). Til bunds i metropolen: hjemløse udlændinge i København. I J. Andersen, M. Freudendahl Pedersen, L. Kofoed, & J. Larsen (red.), Byen i bevægelse: mobilitet - politik - performativitet (s. 182-197). Frederiksberg: Roskilde Universitetsforlag.