Til 'økosocislisme'-konceptets for- og udviklingshistorie

Rolf Czeskleba-Dupont, Karl Hermann Tjaden

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

Resumé

Ordet 'økosocialisme' bruges først i anden halvdel af det 20.århundrede, men konceptet har en for- og udviklingshistorie igennem de moderne samfundsteorier. Det opstår, når rene socialutopier forlades og, som det sker hos Karl Marx og Friedrich Engels, der indgår en dybere dimension af samfundsmæssige naturrelationer i teorierne. Der gives korte signalementer af hovedpointerne hos samfundsteoretikere fra de socialistiske klassikere via marxistisk postklassik, Frankfurterskolens kritiske teori, kritikken af økonomisk vækst, økologisk kapitalisme-kritik, kolonial- og imperialisme-kritisk økosocialisme til eksplicitte diskussioner af begrebet 'økosocialisme'.
Bidragets oversatte titelTil 'økosocislisme'-konceptets for- og udviklingshistorie
OriginalsprogTysk
TidsskriftZeitschrift Marxistische Erneuerung
Vol/bind96
Sider (fra-til)146-158
Antal sider13
ISSN0940-0648
StatusUdgivet - dec. 2013
BegivenhedKlimakrise, klimabevidsthed - Christianshavns gymnasium, København, Christianshavn, Danmark
Varighed: 3 apr. 201422 maj 2014

Kursus

KursusKlimakrise, klimabevidsthed
LokationChristianshavns gymnasium
LandDanmark
ByKøbenhavn, Christianshavn
Periode03/04/201422/05/2014

Bibliografisk note

tidsskriftet bør genanskaffes på RUb

Emneord

  • økosocialisme

Citer dette

Czeskleba-Dupont, Rolf ; Tjaden, Karl Hermann. / Zur Vor- und Entwicklungsgeschichte des Konzepts 'Ökosozialismus'. I: Zeitschrift Marxistische Erneuerung. 2013 ; Bind 96. s. 146-158.
@article{ef02ad1acc5c4913bb1e260b8282ec30,
title = "Zur Vor- und Entwicklungsgeschichte des Konzepts '{\"O}kosozialismus'",
abstract = "Ordet '{\o}kosocialisme' bruges f{\o}rst i anden halvdel af det 20.{\aa}rhundrede, men konceptet har en for- og udviklingshistorie igennem de moderne samfundsteorier. Det opst{\aa}r, n{\aa}r rene socialutopier forlades og, som det sker hos Karl Marx og Friedrich Engels, der indg{\aa}r en dybere dimension af samfundsm{\ae}ssige naturrelationer i teorierne. Der gives korte signalementer af hovedpointerne hos samfundsteoretikere fra de socialistiske klassikere via marxistisk postklassik, Frankfurterskolens kritiske teori, kritikken af {\o}konomisk v{\ae}kst, {\o}kologisk kapitalisme-kritik, kolonial- og imperialisme-kritisk {\o}kosocialisme til eksplicitte diskussioner af begrebet '{\o}kosocialisme'.",
keywords = "{\o}kosocialisme",
author = "Rolf Czeskleba-Dupont and Tjaden, {Karl Hermann}",
note = "tidsskriftet b{\o}r genanskaffes p{\aa} RUb",
year = "2013",
month = "12",
language = "Tysk",
volume = "96",
pages = "146--158",
journal = "Zeitschrift Marxistische Erneuerung",
issn = "0940-0648",

}

Zur Vor- und Entwicklungsgeschichte des Konzepts 'Ökosozialismus'. / Czeskleba-Dupont, Rolf; Tjaden, Karl Hermann.

I: Zeitschrift Marxistische Erneuerung, Bind 96, 12.2013, s. 146-158.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

TY - JOUR

T1 - Zur Vor- und Entwicklungsgeschichte des Konzepts 'Ökosozialismus'

AU - Czeskleba-Dupont, Rolf

AU - Tjaden, Karl Hermann

N1 - tidsskriftet bør genanskaffes på RUb

PY - 2013/12

Y1 - 2013/12

N2 - Ordet 'økosocialisme' bruges først i anden halvdel af det 20.århundrede, men konceptet har en for- og udviklingshistorie igennem de moderne samfundsteorier. Det opstår, når rene socialutopier forlades og, som det sker hos Karl Marx og Friedrich Engels, der indgår en dybere dimension af samfundsmæssige naturrelationer i teorierne. Der gives korte signalementer af hovedpointerne hos samfundsteoretikere fra de socialistiske klassikere via marxistisk postklassik, Frankfurterskolens kritiske teori, kritikken af økonomisk vækst, økologisk kapitalisme-kritik, kolonial- og imperialisme-kritisk økosocialisme til eksplicitte diskussioner af begrebet 'økosocialisme'.

AB - Ordet 'økosocialisme' bruges først i anden halvdel af det 20.århundrede, men konceptet har en for- og udviklingshistorie igennem de moderne samfundsteorier. Det opstår, når rene socialutopier forlades og, som det sker hos Karl Marx og Friedrich Engels, der indgår en dybere dimension af samfundsmæssige naturrelationer i teorierne. Der gives korte signalementer af hovedpointerne hos samfundsteoretikere fra de socialistiske klassikere via marxistisk postklassik, Frankfurterskolens kritiske teori, kritikken af økonomisk vækst, økologisk kapitalisme-kritik, kolonial- og imperialisme-kritisk økosocialisme til eksplicitte diskussioner af begrebet 'økosocialisme'.

KW - økosocialisme

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 96

SP - 146

EP - 158

JO - Zeitschrift Marxistische Erneuerung

JF - Zeitschrift Marxistische Erneuerung

SN - 0940-0648

ER -