Tidsdimensioner og kronologi

• Nationalmuseet
    • Brede-udstillinger

@article{3c85e26393304667ba12f7c6b2777bcb,
    title = "Tidsdimensioner og kronologi: Nationalmuseets sommerudstillinger i Brede 1966-1988",
    abstract = "Artiklens problemstilling er, hvordan historiebevidsthed kan kvalificeres ved at arbejde med tidsdimensionerne fortid, nutid og fremtid i museumsudstillinger. Diskussionen eksemplificeres ved Nationalmuseets popul{\ae}re sommerudstillinger i Brede 1966-1988. Ligesom i forhold til oplevelser kan museet kun skabe rammerne for et kvalificeringsarbejde. Arbejdet er {\'e}t publikum selv foretager, og det slutter ikke, n{\aa}r publikum forlader udstillingen, men skal da f{\o}rst til at begynde.",
    keywords = "Historieformidling, Historiebrug, Historiebevidsthed, Museologi, Nationalmuseet, Brede-udstillinger",
    author = "Nielsen, {Carsten Tage}",
    note = "Temanummer Erindring & Historiebrug. Skrevet af forskergruppen Erindring og Historiebrug, Institut for Kultur og Identitet, Roskilde Universitet.",
    year = "2011",
    volume = "2011",
    pages = "112--135",
    journal = "TEMP - tidsskrift for historie",
    issn = "1904-5565",
    publisher = "Nyt Selskab for Historie",
    number = "2",

Tidsdimensioner og kronologi : Nationalmuseets sommerudstillinger i Brede 1966-1988. / Nielsen, Carsten Tage.

I: TEMP - tidsskrift for historie, Bind 2011, Nr. 2, 2011, s. 112-135.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Tidsdimensioner og kronologi

T2 - Nationalmuseets sommerudstillinger i Brede 1966-1988

AU - Nielsen, Carsten Tage

N1 - Temanummer Erindring & Historiebrug. Skrevet af forskergruppen Erindring og Historiebrug, Institut for Kultur og Identitet, Roskilde Universitet.

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Artiklens problemstilling er, hvordan historiebevidsthed kan kvalificeres ved at arbejde med tidsdimensionerne fortid, nutid og fremtid i museumsudstillinger. Diskussionen eksemplificeres ved Nationalmuseets populære sommerudstillinger i Brede 1966-1988. Ligesom i forhold til oplevelser kan museet kun skabe rammerne for et kvalificeringsarbejde. Arbejdet er ét publikum selv foretager, og det slutter ikke, når publikum forlader udstillingen, men skal da først til at begynde.

AB - Artiklens problemstilling er, hvordan historiebevidsthed kan kvalificeres ved at arbejde med tidsdimensionerne fortid, nutid og fremtid i museumsudstillinger. Diskussionen eksemplificeres ved Nationalmuseets populære sommerudstillinger i Brede 1966-1988. Ligesom i forhold til oplevelser kan museet kun skabe rammerne for et kvalificeringsarbejde. Arbejdet er ét publikum selv foretager, og det slutter ikke, når publikum forlader udstillingen, men skal da først til at begynde.

KW - Historieformidling

KW - Historiebrug