Tidens smag

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

Avantgardebevægelsernes opgør med smagsbegreberne var tidligere forbeholdt mindre subkulturelle grupper. Avantgardens eklektiske smag som benytter sig af genreblandinger og sammensætninger af genstande fra forskellige stilperioder for at opnå nye innovative æstetiske udtryk, er derimod ved at udvikle sig til en legitim smagsretning i tiden. Med udgangspusnkt i Pierre Bourdieus smagsdistinktioner diskuteres en ny kategori "den postmodernistiske avantgardesmag" en smagsretning som udmønter sig i "den gode smag for den dårlige smag".

Udgivelsesdato: juni
OriginalsprogDansk
TidsskriftDansk Tidsskrift for Kommunikation
Udgave nummer2
Antal sider10
StatusUdgivet - 2006

Citer dette

@article{02beb3a0b82311dbbb97000ea68e967b,
title = "Tidens smag",
abstract = "Avantgardebev{\ae}gelsernes opg{\o}r med smagsbegreberne var tidligere forbeholdt mindre subkulturelle grupper. Avantgardens eklektiske smag som benytter sig af genreblandinger og sammens{\ae}tninger af genstande fra forskellige stilperioder for at opn{\aa} nye innovative {\ae}stetiske udtryk, er derimod ved at udvikle sig til en legitim smagsretning i tiden. Med udgangspusnkt i Pierre Bourdieus smagsdistinktioner diskuteres en ny kategori {"}den postmodernistiske avantgardesmag{"} en smagsretning som udm{\o}nter sig i {"}den gode smag for den d{\aa}rlige smag{"}. Udgivelsesdato: juni",
author = "Lisbeth Thorlacius",
year = "2006",
language = "Dansk",
journal = "Dansk Tidsskrift for Kommunikation",
issn = "1604-441X",
publisher = "Roskilde Universitetscenter",
number = "2",

}

Tidens smag. / Thorlacius, Lisbeth.

I: Dansk Tidsskrift for Kommunikation, Nr. 2, 2006.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Tidens smag

AU - Thorlacius, Lisbeth

PY - 2006

Y1 - 2006

N2 - Avantgardebevægelsernes opgør med smagsbegreberne var tidligere forbeholdt mindre subkulturelle grupper. Avantgardens eklektiske smag som benytter sig af genreblandinger og sammensætninger af genstande fra forskellige stilperioder for at opnå nye innovative æstetiske udtryk, er derimod ved at udvikle sig til en legitim smagsretning i tiden. Med udgangspusnkt i Pierre Bourdieus smagsdistinktioner diskuteres en ny kategori "den postmodernistiske avantgardesmag" en smagsretning som udmønter sig i "den gode smag for den dårlige smag". Udgivelsesdato: juni

AB - Avantgardebevægelsernes opgør med smagsbegreberne var tidligere forbeholdt mindre subkulturelle grupper. Avantgardens eklektiske smag som benytter sig af genreblandinger og sammensætninger af genstande fra forskellige stilperioder for at opnå nye innovative æstetiske udtryk, er derimod ved at udvikle sig til en legitim smagsretning i tiden. Med udgangspusnkt i Pierre Bourdieus smagsdistinktioner diskuteres en ny kategori "den postmodernistiske avantgardesmag" en smagsretning som udmønter sig i "den gode smag for den dårlige smag". Udgivelsesdato: juni

M3 - Tidsskriftartikel

JO - Dansk Tidsskrift for Kommunikation

JF - Dansk Tidsskrift for Kommunikation

SN - 1604-441X

IS - 2

ER -