The main cause of the problems in cities is inequality

Interview, Enrique Peñalosa

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

Vi er nødt til fuldstændigt at gentænke den måde, vi planlægger vore byer på, er budskabet fra Bogotás tidligere borgmester. Desværre har vi ikke nogle gangbare modeller at gøre det efter, og vores manglende evne til at se uligheden lige foran vores øjne gør os ude af stand til at forestille os, hvordan vi kan skabe dem. Tilmed er de fleste af vore politikere mere interesseret i at være populære end at lede den nødvendige forandring, så vi må finde nye kreative måder at gøre det på. Vi fangede Peñalosa på Skype til en samtale over flere dage, mens han var på ferie i Cartagena.
OriginalsprogFlere sprog
TidsskriftArkitektur DK
Vol/bind2013
Udgave nummer1
Sider (fra-til)52-57
Antal sider6
ISSN0004-2013
StatusUdgivet - feb. 2013

Emneord

  • Byplanlægning
  • Politik
  • Mobilitet
  • Ulighed

Citer dette

@article{955862b22a5b4fd7aff9574133fe39e5,
title = "The main cause of the problems in cities is inequality: Interview, Enrique Pe{\~n}alosa",
abstract = "Vi er n{\o}dt til fuldst{\ae}ndigt at gent{\ae}nke den m{\aa}de, vi planl{\ae}gger vore byer p{\aa}, er budskabet fra Bogot{\'a}s tidligere borgmester. Desv{\ae}rre har vi ikke nogle gangbare modeller at g{\o}re det efter, og vores manglende evne til at se uligheden lige foran vores {\o}jne g{\o}r os ude af stand til at forestille os, hvordan vi kan skabe dem. Tilmed er de fleste af vore politikere mere interesseret i at v{\ae}re popul{\ae}re end at lede den n{\o}dvendige forandring, s{\aa} vi m{\aa} finde nye kreative m{\aa}der at g{\o}re det p{\aa}. Vi fangede Pe{\~n}alosa p{\aa} Skype til en samtale over flere dage, mens han var p{\aa} ferie i Cartagena.",
keywords = "Byplanl{\ae}gning, Politik, Mobilitet, Ulighed, Urban planning, Mobility, Politics, Inequality, Health",
author = "Jesper Pagh",
year = "2013",
month = "2",
language = "Flere sprog",
volume = "2013",
pages = "52--57",
journal = "Arkitektur DK",
issn = "0004-2013",
publisher = "Arkitektens Forlag",
number = "1",

}

The main cause of the problems in cities is inequality : Interview, Enrique Peñalosa. / Pagh, Jesper.

I: Arkitektur DK, Bind 2013, Nr. 1, 02.2013, s. 52-57.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - The main cause of the problems in cities is inequality

T2 - Interview, Enrique Peñalosa

AU - Pagh, Jesper

PY - 2013/2

Y1 - 2013/2

N2 - Vi er nødt til fuldstændigt at gentænke den måde, vi planlægger vore byer på, er budskabet fra Bogotás tidligere borgmester. Desværre har vi ikke nogle gangbare modeller at gøre det efter, og vores manglende evne til at se uligheden lige foran vores øjne gør os ude af stand til at forestille os, hvordan vi kan skabe dem. Tilmed er de fleste af vore politikere mere interesseret i at være populære end at lede den nødvendige forandring, så vi må finde nye kreative måder at gøre det på. Vi fangede Peñalosa på Skype til en samtale over flere dage, mens han var på ferie i Cartagena.

AB - Vi er nødt til fuldstændigt at gentænke den måde, vi planlægger vore byer på, er budskabet fra Bogotás tidligere borgmester. Desværre har vi ikke nogle gangbare modeller at gøre det efter, og vores manglende evne til at se uligheden lige foran vores øjne gør os ude af stand til at forestille os, hvordan vi kan skabe dem. Tilmed er de fleste af vore politikere mere interesseret i at være populære end at lede den nødvendige forandring, så vi må finde nye kreative måder at gøre det på. Vi fangede Peñalosa på Skype til en samtale over flere dage, mens han var på ferie i Cartagena.

KW - Byplanlægning

KW - Politik

KW - Mobilitet

KW - Ulighed

KW - Urban planning

KW - Mobility

KW - Politics

KW - Inequality

KW - Health

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 2013

SP - 52

EP - 57

JO - Arkitektur DK

JF - Arkitektur DK

SN - 0004-2013

IS - 1

ER -