Tendenser og perspektiver i det frivillige arbejde 2004-2012

Thomas P. Boje, Lars Skov Henriksen, Torben Friberg

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Resumé

TitelDe frivillige organisation og den folkelige oplysnings betydning for demokrati og social tillid
Udgivelses stedAarhus
ForlagAarhus Universitetsforlag
Publikationsdatomar. 2014
Sider18
Kapitel13
AnsøgerAarhus Universitet
ISBN (Trykt)978-87-7124 356 7
StatusUdgivet - mar. 2014

• Frivillighed
  • tillid
  • demokrati

Boje, T. P., Henriksen, L. S., & Friberg, T. (2014). Tendenser og perspektiver i det frivillige arbejde 2004-2012. I De frivillige organisation og den folkelige oplysnings betydning for demokrati og social tillid (s. 18). Aarhus: Aarhus Universitetsforlag.
Boje, Thomas P. ; Henriksen, Lars Skov ; Friberg, Torben . / Tendenser og perspektiver i det frivillige arbejde 2004-2012. De frivillige organisation og den folkelige oplysnings betydning for demokrati og social tillid. Aarhus : Aarhus Universitetsforlag, 2014. s. 18
@inbook{b8cb526aad3f42d6ae7214d0626f3264,
title = "Tendenser og perspektiver i det frivillige arbejde 2004-2012",
abstract = "Igennem de seneste {\aa}r har der v{\ae}ret udfoldet en del bestr{\ae}belser p{\aa} at {\o}ge det frivillige engagement i den danske befolkning. Fra politisk side har der v{\ae}ret udtrykt {\o}nsker og forventninger om, at danskerne i stigende grad p{\aa}tager sig frivilligt arbejde i frivillige organisationer og foreninger samt hj{\ae}lper til med frivillige indsatser p{\aa} offentlige institutioner som plejehjem, sygehuse, biblioteker osv.Men er disse forventninger blevet indfriet, og hvordan har danskernes frivillige engagement i det hele taget udviklet sig de senere {\aa}r? Det unders{\o}ger vi i denne artikel, hvor vi p{\aa} baggrund af to sammenlignelige befolkningsstudier gennemf{\o}rt i henholdsvis 2004 og 2012, belyser udviklingen i omfanget og karakteren af frivillig indsats i den voksne danske befolkning. Vi stiller skarpt p{\aa} de v{\ae}sentligste {\ae}ndringstendenser og peger p{\aa} nogle perspektiver for det fremtidige civile engagement.",
keywords = "Frivillighed, tillid, demokrati",
author = "Boje, {Thomas P.} and Henriksen, {Lars Skov} and Torben Friberg",
year = "2014",
month = "3",
isbn = "978-87-7124 356 7",
pages = "18",
booktitle = "De frivillige organisation og den folkelige oplysnings betydning for demokrati og social tillid",
publisher = "Aarhus Universitetsforlag",

Boje, TP, Henriksen, LS & Friberg, T 2014, Tendenser og perspektiver i det frivillige arbejde 2004-2012. i De frivillige organisation og den folkelige oplysnings betydning for demokrati og social tillid. Aarhus Universitetsforlag, Aarhus, s. 18.

Tendenser og perspektiver i det frivillige arbejde 2004-2012. / Boje, Thomas P.; Henriksen, Lars Skov; Friberg, Torben .

De frivillige organisation og den folkelige oplysnings betydning for demokrati og social tillid. Aarhus : Aarhus Universitetsforlag, 2014. s. 18.

TY - CHAP

T1 - Tendenser og perspektiver i det frivillige arbejde 2004-2012

AU - Boje, Thomas P.

AU - Henriksen, Lars Skov

AU - Friberg, Torben

PY - 2014/3

Y1 - 2014/3

N2 - Igennem de seneste år har der været udfoldet en del bestræbelser på at øge det frivillige engagement i den danske befolkning. Fra politisk side har der været udtrykt ønsker og forventninger om, at danskerne i stigende grad påtager sig frivilligt arbejde i frivillige organisationer og foreninger samt hjælper til med frivillige indsatser på offentlige institutioner som plejehjem, sygehuse, biblioteker osv.Men er disse forventninger blevet indfriet, og hvordan har danskernes frivillige engagement i det hele taget udviklet sig de senere år? Det undersøger vi i denne artikel, hvor vi på baggrund af to sammenlignelige befolkningsstudier gennemført i henholdsvis 2004 og 2012, belyser udviklingen i omfanget og karakteren af frivillig indsats i den voksne danske befolkning. Vi stiller skarpt på de væsentligste ændringstendenser og peger på nogle perspektiver for det fremtidige civile engagement.

AB - Igennem de seneste år har der været udfoldet en del bestræbelser på at øge det frivillige engagement i den danske befolkning. Fra politisk side har der været udtrykt ønsker og forventninger om, at danskerne i stigende grad påtager sig frivilligt arbejde i frivillige organisationer og foreninger samt hjælper til med frivillige indsatser på offentlige institutioner som plejehjem, sygehuse, biblioteker osv.Men er disse forventninger blevet indfriet, og hvordan har danskernes frivillige engagement i det hele taget udviklet sig de senere år? Det undersøger vi i denne artikel, hvor vi på baggrund af to sammenlignelige befolkningsstudier gennemført i henholdsvis 2004 og 2012, belyser udviklingen i omfanget og karakteren af frivillig indsats i den voksne danske befolkning. Vi stiller skarpt på de væsentligste ændringstendenser og peger på nogle perspektiver for det fremtidige civile engagement.

KW - Frivillighed

KW - tillid

KW - demokrati

M3 - Bidrag til bog/antologi