Tendenser og perspektiver i det frivillige arbejde 2004-2012

Thomas P. Boje, Lars Skov Henriksen, Torben Friberg

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Resumé

Igennem de seneste år har der været udfoldet en del bestræbelser på at øge det frivillige engagement i den danske befolkning. Fra politisk side har der været udtrykt ønsker og forventninger om, at danskerne i stigende grad påtager sig frivilligt arbejde i frivillige organisationer og foreninger samt hjælper til med frivillige indsatser på offentlige institutioner som plejehjem, sygehuse, biblioteker osv.
Men er disse forventninger blevet indfriet, og hvordan har danskernes frivillige engagement i det hele taget udviklet sig de senere år? Det undersøger vi i denne artikel, hvor vi på baggrund af to sammenlignelige befolkningsstudier gennemført i henholdsvis 2004 og 2012, belyser udviklingen i omfanget og karakteren af frivillig indsats i den voksne danske befolkning. Vi stiller skarpt på de væsentligste ændringstendenser og peger på nogle perspektiver for det fremtidige civile engagement.
OriginalsprogDansk
TitelDe frivillige organisation og den folkelige oplysnings betydning for demokrati og social tillid
Antal sider18
Udgivelses stedAarhus
ForlagAarhus Universitetsforlag
Publikationsdatomar. 2014
Sider18
Kapitel13
AnsøgerAarhus Universitet
ISBN (Trykt)978-87-7124 356 7
StatusUdgivet - mar. 2014

Emneord

  • Frivillighed
  • tillid
  • demokrati

Citer dette

Boje, T. P., Henriksen, L. S., & Friberg, T. (2014). Tendenser og perspektiver i det frivillige arbejde 2004-2012. I De frivillige organisation og den folkelige oplysnings betydning for demokrati og social tillid (s. 18). Aarhus: Aarhus Universitetsforlag.
Boje, Thomas P. ; Henriksen, Lars Skov ; Friberg, Torben . / Tendenser og perspektiver i det frivillige arbejde 2004-2012. De frivillige organisation og den folkelige oplysnings betydning for demokrati og social tillid. Aarhus : Aarhus Universitetsforlag, 2014. s. 18
@inbook{b8cb526aad3f42d6ae7214d0626f3264,
title = "Tendenser og perspektiver i det frivillige arbejde 2004-2012",
abstract = "Igennem de seneste {\aa}r har der v{\ae}ret udfoldet en del bestr{\ae}belser p{\aa} at {\o}ge det frivillige engagement i den danske befolkning. Fra politisk side har der v{\ae}ret udtrykt {\o}nsker og forventninger om, at danskerne i stigende grad p{\aa}tager sig frivilligt arbejde i frivillige organisationer og foreninger samt hj{\ae}lper til med frivillige indsatser p{\aa} offentlige institutioner som plejehjem, sygehuse, biblioteker osv.Men er disse forventninger blevet indfriet, og hvordan har danskernes frivillige engagement i det hele taget udviklet sig de senere {\aa}r? Det unders{\o}ger vi i denne artikel, hvor vi p{\aa} baggrund af to sammenlignelige befolkningsstudier gennemf{\o}rt i henholdsvis 2004 og 2012, belyser udviklingen i omfanget og karakteren af frivillig indsats i den voksne danske befolkning. Vi stiller skarpt p{\aa} de v{\ae}sentligste {\ae}ndringstendenser og peger p{\aa} nogle perspektiver for det fremtidige civile engagement.",
keywords = "Frivillighed, tillid, demokrati",
author = "Boje, {Thomas P.} and Henriksen, {Lars Skov} and Torben Friberg",
year = "2014",
month = "3",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-7124 356 7",
pages = "18",
booktitle = "De frivillige organisation og den folkelige oplysnings betydning for demokrati og social tillid",
publisher = "Aarhus Universitetsforlag",

}

Boje, TP, Henriksen, LS & Friberg, T 2014, Tendenser og perspektiver i det frivillige arbejde 2004-2012. i De frivillige organisation og den folkelige oplysnings betydning for demokrati og social tillid. Aarhus Universitetsforlag, Aarhus, s. 18.

Tendenser og perspektiver i det frivillige arbejde 2004-2012. / Boje, Thomas P.; Henriksen, Lars Skov; Friberg, Torben .

De frivillige organisation og den folkelige oplysnings betydning for demokrati og social tillid. Aarhus : Aarhus Universitetsforlag, 2014. s. 18.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

TY - CHAP

T1 - Tendenser og perspektiver i det frivillige arbejde 2004-2012

AU - Boje, Thomas P.

AU - Henriksen, Lars Skov

AU - Friberg, Torben

PY - 2014/3

Y1 - 2014/3

N2 - Igennem de seneste år har der været udfoldet en del bestræbelser på at øge det frivillige engagement i den danske befolkning. Fra politisk side har der været udtrykt ønsker og forventninger om, at danskerne i stigende grad påtager sig frivilligt arbejde i frivillige organisationer og foreninger samt hjælper til med frivillige indsatser på offentlige institutioner som plejehjem, sygehuse, biblioteker osv.Men er disse forventninger blevet indfriet, og hvordan har danskernes frivillige engagement i det hele taget udviklet sig de senere år? Det undersøger vi i denne artikel, hvor vi på baggrund af to sammenlignelige befolkningsstudier gennemført i henholdsvis 2004 og 2012, belyser udviklingen i omfanget og karakteren af frivillig indsats i den voksne danske befolkning. Vi stiller skarpt på de væsentligste ændringstendenser og peger på nogle perspektiver for det fremtidige civile engagement.

AB - Igennem de seneste år har der været udfoldet en del bestræbelser på at øge det frivillige engagement i den danske befolkning. Fra politisk side har der været udtrykt ønsker og forventninger om, at danskerne i stigende grad påtager sig frivilligt arbejde i frivillige organisationer og foreninger samt hjælper til med frivillige indsatser på offentlige institutioner som plejehjem, sygehuse, biblioteker osv.Men er disse forventninger blevet indfriet, og hvordan har danskernes frivillige engagement i det hele taget udviklet sig de senere år? Det undersøger vi i denne artikel, hvor vi på baggrund af to sammenlignelige befolkningsstudier gennemført i henholdsvis 2004 og 2012, belyser udviklingen i omfanget og karakteren af frivillig indsats i den voksne danske befolkning. Vi stiller skarpt på de væsentligste ændringstendenser og peger på nogle perspektiver for det fremtidige civile engagement.

KW - Frivillighed

KW - tillid

KW - demokrati

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 978-87-7124 356 7

SP - 18

BT - De frivillige organisation og den folkelige oplysnings betydning for demokrati og social tillid

PB - Aarhus Universitetsforlag

CY - Aarhus

ER -

Boje TP, Henriksen LS, Friberg T. Tendenser og perspektiver i det frivillige arbejde 2004-2012. I De frivillige organisation og den folkelige oplysnings betydning for demokrati og social tillid. Aarhus: Aarhus Universitetsforlag. 2014. s. 18