Teknologier, traumer, glæde og fodbolddommere

teknologi og samfund

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

  Resumé

  Lige så sikkert det er, at vi mennesker til stadighed skaber og fascineres af nye opfindelser, redskaber og teknologier, ligeså sikkert er det også, at disse ikke kun afføder begejstring men også bekymring. For hvilke forandringer vil de afstedkomme? Hvad eller måske ligefrem hvem vil de erstatte og med hvilke fordele og ulemper til følge? Allerede Sokrates udtrykte den slags bekymringer. Som han vredt indvendte over for den på hans tid stigende brug af skriftsprog: »Én er nok i stand til at skabe opfindelser, men en anden formår at afgøre, om de vil være til skade eller gavn for dem, der skal bruge dem«.
  OriginalsprogDansk
  TidsskriftPsykologisk Set
  Vol/bind25
  Udgave nummer70
  Sider (fra-til)2-5
  ISSN0906-2483
  StatusUdgivet - 2008

  Citer dette

  @article{7407717f04c4418a81a76cebf7c5afdc,
  title = "Teknologier, traumer, gl{\ae}de og fodbolddommere: teknologi og samfund",
  abstract = "Lige s{\aa} sikkert det er, at vi mennesker til stadighed skaber og fascineres af nye opfindelser, redskaber og teknologier, liges{\aa} sikkert er det ogs{\aa}, at disse ikke kun aff{\o}der begejstring men ogs{\aa} bekymring. For hvilke forandringer vil de afstedkomme? Hvad eller m{\aa}ske ligefrem hvem vil de erstatte og med hvilke fordele og ulemper til f{\o}lge? Allerede Sokrates udtrykte den slags bekymringer. Som han vredt indvendte over for den p{\aa} hans tid stigende brug af skriftsprog: »{\'E}n er nok i stand til at skabe opfindelser, men en anden form{\aa}r at afg{\o}re, om de vil v{\ae}re til skade eller gavn for dem, der skal bruge dem«.",
  author = "Peter Busch-Jensen",
  year = "2008",
  language = "Dansk",
  volume = "25",
  pages = "2--5",
  journal = "Psykologisk Set",
  issn = "0906-2483",
  publisher = "Frydenlund",
  number = "70",

  }

  Teknologier, traumer, glæde og fodbolddommere : teknologi og samfund. / Busch-Jensen, Peter.

  I: Psykologisk Set, Bind 25, Nr. 70, 2008, s. 2-5.

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

  TY - JOUR

  T1 - Teknologier, traumer, glæde og fodbolddommere

  T2 - teknologi og samfund

  AU - Busch-Jensen, Peter

  PY - 2008

  Y1 - 2008

  N2 - Lige så sikkert det er, at vi mennesker til stadighed skaber og fascineres af nye opfindelser, redskaber og teknologier, ligeså sikkert er det også, at disse ikke kun afføder begejstring men også bekymring. For hvilke forandringer vil de afstedkomme? Hvad eller måske ligefrem hvem vil de erstatte og med hvilke fordele og ulemper til følge? Allerede Sokrates udtrykte den slags bekymringer. Som han vredt indvendte over for den på hans tid stigende brug af skriftsprog: »Én er nok i stand til at skabe opfindelser, men en anden formår at afgøre, om de vil være til skade eller gavn for dem, der skal bruge dem«.

  AB - Lige så sikkert det er, at vi mennesker til stadighed skaber og fascineres af nye opfindelser, redskaber og teknologier, ligeså sikkert er det også, at disse ikke kun afføder begejstring men også bekymring. For hvilke forandringer vil de afstedkomme? Hvad eller måske ligefrem hvem vil de erstatte og med hvilke fordele og ulemper til følge? Allerede Sokrates udtrykte den slags bekymringer. Som han vredt indvendte over for den på hans tid stigende brug af skriftsprog: »Én er nok i stand til at skabe opfindelser, men en anden formår at afgøre, om de vil være til skade eller gavn for dem, der skal bruge dem«.

  M3 - Tidsskriftartikel

  VL - 25

  SP - 2

  EP - 5

  JO - Psykologisk Set

  JF - Psykologisk Set

  SN - 0906-2483

  IS - 70

  ER -