Sygeplejerskers MED-indflydelse på faglig kvalitet

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  Resumé

  Artiklen diskuterer, hvordan samarbejds- og medindflydelsesudvalg (MED-udvalg) fungerer i sundhedsfeltet i forhold til diskussioner af påtrængende problemer i sygeplejerskernes arbejde. Især de problemer, der drejer sig om sammenhængen mellem kvaliteten i arbejdsmiljøet og kvaliteten i arbejdet i forhold til patienterne. Hvilken sammenhæng er der mellem de problemer, som medarbejderne rejser på arbejdspladsen, f.eks. i hospitalsafdelingen, og i egne interesseorganiserede fora, og de problemer, som diskuteres i de formelle samarbejdsorganiser i samarbejdsstrukturen? Artiklen er baseret på forskningsprojektet 'Tillidsrepræsentanter i et forandret sundhedsfelt', der blev gennemført for Dansk Sygeplejeråd fra 2005-2007. Fra dette projekt foreligger bl.a. følgende publikationer: Annegrethe Ahrenkiel, Tage Bild, Betina Dybbroe, Anne-Mette Hjalager, Morten Lassen og Finn M. Sommer (2007): Tillidsrepræsentanter i et forandret sundhedsfelt. Fællesrapport. Dansk Sygeplejeråd, Aalborg Universitet og Roskilde Universitet. Annegrethe Ahrenkiel, Betina Dybbroe og Finn M. Sommer (2007): Tillidsrepræsentanter i DSR - udfordringer og svar. Dansk Sygeplejeråd, Aalborg Universitet og Roskilde Universitet. Tage Bild, Anne-Mette Hjalager og Morten Lassen (2007): Tillidsrepræsentanter i DSR - mellem nuets styrke og morgendagens trusler. Dansk Sygeplejeråd, Aalborg Universitet og Roskilde Universitet.
  OriginalsprogDansk
  TidsskriftTidsskrift for Arbejdsliv
  Vol/bind10
  Udgave nummer4
  Sider (fra-til)28-42
  Antal sider15
  ISSN1399-1442
  StatusUdgivet - 2008

  Emneord

  • Sundhedssektoren
  • tillidsrepræsentanter
  • MED-udvalg
  • sygeplejersker
  • Dansk Sygeplejeråd
  • fagbevægelse

  Citer dette

  @article{6f7517e0bb9c11dd9d0f000ea68e967b,
  title = "Sygeplejerskers MED-indflydelse p{\aa} faglig kvalitet",
  abstract = "Artiklen diskuterer, hvordan samarbejds- og medindflydelsesudvalg (MED-udvalg) fungerer i sundhedsfeltet i forhold til diskussioner af p{\aa}tr{\ae}ngende problemer i sygeplejerskernes arbejde. Is{\ae}r de problemer, der drejer sig om sammenh{\ae}ngen mellem kvaliteten i arbejdsmilj{\o}et og kvaliteten i arbejdet i forhold til patienterne. Hvilken sammenh{\ae}ng er der mellem de problemer, som medarbejderne rejser p{\aa} arbejdspladsen, f.eks. i hospitalsafdelingen, og i egne interesseorganiserede fora, og de problemer, som diskuteres i de formelle samarbejdsorganiser i samarbejdsstrukturen? Artiklen er baseret p{\aa} forskningsprojektet 'Tillidsrepr{\ae}sentanter i et forandret sundhedsfelt', der blev gennemf{\o}rt for Dansk Sygeplejer{\aa}d fra 2005-2007. Fra dette projekt foreligger bl.a. f{\o}lgende publikationer: Annegrethe Ahrenkiel, Tage Bild, Betina Dybbroe, Anne-Mette Hjalager, Morten Lassen og Finn M. Sommer (2007): Tillidsrepr{\ae}sentanter i et forandret sundhedsfelt. F{\ae}llesrapport. Dansk Sygeplejer{\aa}d, Aalborg Universitet og Roskilde Universitet. Annegrethe Ahrenkiel, Betina Dybbroe og Finn M. Sommer (2007): Tillidsrepr{\ae}sentanter i DSR - udfordringer og svar. Dansk Sygeplejer{\aa}d, Aalborg Universitet og Roskilde Universitet. Tage Bild, Anne-Mette Hjalager og Morten Lassen (2007): Tillidsrepr{\ae}sentanter i DSR - mellem nuets styrke og morgendagens trusler. Dansk Sygeplejer{\aa}d, Aalborg Universitet og Roskilde Universitet.",
  keywords = "Sundhedssektoren, tillidsrepr{\ae}sentanter, MED-udvalg, sygeplejersker, Dansk Sygeplejer{\aa}d, fagbev{\ae}gelse, Health sector, shop steward, nurses, Danish Nurses' Organization, trade union",
  author = "Annegrethe Ahrenkiel and Betina Dybbroe and Sommer, {Finn M.}",
  year = "2008",
  language = "Dansk",
  volume = "10",
  pages = "28--42",
  journal = "Tidsskrift for Arbejdsliv",
  issn = "1399-1442",
  publisher = "Werks Grafiske Hus",
  number = "4",

  }

  Sygeplejerskers MED-indflydelse på faglig kvalitet. / Ahrenkiel, Annegrethe; Dybbroe, Betina; Sommer, Finn M.

  I: Tidsskrift for Arbejdsliv, Bind 10, Nr. 4, 2008, s. 28-42.

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  TY - JOUR

  T1 - Sygeplejerskers MED-indflydelse på faglig kvalitet

  AU - Ahrenkiel, Annegrethe

  AU - Dybbroe, Betina

  AU - Sommer, Finn M.

  PY - 2008

  Y1 - 2008

  N2 - Artiklen diskuterer, hvordan samarbejds- og medindflydelsesudvalg (MED-udvalg) fungerer i sundhedsfeltet i forhold til diskussioner af påtrængende problemer i sygeplejerskernes arbejde. Især de problemer, der drejer sig om sammenhængen mellem kvaliteten i arbejdsmiljøet og kvaliteten i arbejdet i forhold til patienterne. Hvilken sammenhæng er der mellem de problemer, som medarbejderne rejser på arbejdspladsen, f.eks. i hospitalsafdelingen, og i egne interesseorganiserede fora, og de problemer, som diskuteres i de formelle samarbejdsorganiser i samarbejdsstrukturen? Artiklen er baseret på forskningsprojektet 'Tillidsrepræsentanter i et forandret sundhedsfelt', der blev gennemført for Dansk Sygeplejeråd fra 2005-2007. Fra dette projekt foreligger bl.a. følgende publikationer: Annegrethe Ahrenkiel, Tage Bild, Betina Dybbroe, Anne-Mette Hjalager, Morten Lassen og Finn M. Sommer (2007): Tillidsrepræsentanter i et forandret sundhedsfelt. Fællesrapport. Dansk Sygeplejeråd, Aalborg Universitet og Roskilde Universitet. Annegrethe Ahrenkiel, Betina Dybbroe og Finn M. Sommer (2007): Tillidsrepræsentanter i DSR - udfordringer og svar. Dansk Sygeplejeråd, Aalborg Universitet og Roskilde Universitet. Tage Bild, Anne-Mette Hjalager og Morten Lassen (2007): Tillidsrepræsentanter i DSR - mellem nuets styrke og morgendagens trusler. Dansk Sygeplejeråd, Aalborg Universitet og Roskilde Universitet.

  AB - Artiklen diskuterer, hvordan samarbejds- og medindflydelsesudvalg (MED-udvalg) fungerer i sundhedsfeltet i forhold til diskussioner af påtrængende problemer i sygeplejerskernes arbejde. Især de problemer, der drejer sig om sammenhængen mellem kvaliteten i arbejdsmiljøet og kvaliteten i arbejdet i forhold til patienterne. Hvilken sammenhæng er der mellem de problemer, som medarbejderne rejser på arbejdspladsen, f.eks. i hospitalsafdelingen, og i egne interesseorganiserede fora, og de problemer, som diskuteres i de formelle samarbejdsorganiser i samarbejdsstrukturen? Artiklen er baseret på forskningsprojektet 'Tillidsrepræsentanter i et forandret sundhedsfelt', der blev gennemført for Dansk Sygeplejeråd fra 2005-2007. Fra dette projekt foreligger bl.a. følgende publikationer: Annegrethe Ahrenkiel, Tage Bild, Betina Dybbroe, Anne-Mette Hjalager, Morten Lassen og Finn M. Sommer (2007): Tillidsrepræsentanter i et forandret sundhedsfelt. Fællesrapport. Dansk Sygeplejeråd, Aalborg Universitet og Roskilde Universitet. Annegrethe Ahrenkiel, Betina Dybbroe og Finn M. Sommer (2007): Tillidsrepræsentanter i DSR - udfordringer og svar. Dansk Sygeplejeråd, Aalborg Universitet og Roskilde Universitet. Tage Bild, Anne-Mette Hjalager og Morten Lassen (2007): Tillidsrepræsentanter i DSR - mellem nuets styrke og morgendagens trusler. Dansk Sygeplejeråd, Aalborg Universitet og Roskilde Universitet.

  KW - Sundhedssektoren

  KW - tillidsrepræsentanter

  KW - MED-udvalg

  KW - sygeplejersker

  KW - Dansk Sygeplejeråd

  KW - fagbevægelse

  KW - Health sector

  KW - shop steward

  KW - nurses

  KW - Danish Nurses' Organization

  KW - trade union

  M3 - Tidsskriftartikel

  VL - 10

  SP - 28

  EP - 42

  JO - Tidsskrift for Arbejdsliv

  JF - Tidsskrift for Arbejdsliv

  SN - 1399-1442

  IS - 4

  ER -