Sygeplejerskers MED-indflydelse på faglig kvalitet

• fagbevægelse

@article{6f7517e0bb9c11dd9d0f000ea68e967b,
    title = "Sygeplejerskers MED-indflydelse p{\aa} faglig kvalitet",
    abstract = "Artiklen diskuterer, hvordan samarbejds- og medindflydelsesudvalg (MED-udvalg) fungerer i sundhedsfeltet i forhold til diskussioner af p{\aa}tr{\ae}ngende problemer i sygeplejerskernes arbejde. Is{\ae}r de problemer, der drejer sig om sammenh{\ae}ngen mellem kvaliteten i arbejdsmilj{\o}et og kvaliteten i arbejdet i forhold til patienterne. Hvilken sammenh{\ae}ng er der mellem de problemer, som medarbejderne rejser p{\aa} arbejdspladsen, f.eks. i hospitalsafdelingen, og i egne interesseorganiserede fora, og de problemer, som diskuteres i de formelle samarbejdsorganiser i samarbejdsstrukturen? Artiklen er baseret p{\aa} forskningsprojektet 'Tillidsrepr{\ae}sentanter i et forandret sundhedsfelt', der blev gennemf{\o}rt for Dansk Sygeplejer{\aa}d fra 2005-2007. Fra dette projekt foreligger bl.a. f{\o}lgende publikationer: Annegrethe Ahrenkiel, Tage Bild, Betina Dybbroe, Anne-Mette Hjalager, Morten Lassen og Finn M. Sommer (2007): Tillidsrepr{\ae}sentanter i et forandret sundhedsfelt. F{\ae}llesrapport. Dansk Sygeplejer{\aa}d, Aalborg Universitet og Roskilde Universitet. Annegrethe Ahrenkiel, Betina Dybbroe og Finn M. Sommer (2007): Tillidsrepr{\ae}sentanter i DSR - udfordringer og svar. Dansk Sygeplejer{\aa}d, Aalborg Universitet og Roskilde Universitet. Tage Bild, Anne-Mette Hjalager og Morten Lassen (2007): Tillidsrepr{\ae}sentanter i DSR - mellem nuets styrke og morgendagens trusler. Dansk Sygeplejer{\aa}d, Aalborg Universitet og Roskilde Universitet.",
    keywords = "Sundhedssektoren, tillidsrepr{\ae}sentanter, MED-udvalg, sygeplejersker, Dansk Sygeplejer{\aa}d, fagbev{\ae}gelse, Health sector, shop steward, nurses, Danish Nurses' Organization, trade union",
    author = "Annegrethe Ahrenkiel and Betina Dybbroe and Sommer, {Finn M.}",
    year = "2008",
    volume = "10",
    pages = "28--42",
    journal = "Tidsskrift for Arbejdsliv",
    issn = "1399-1442",
    publisher = "Werks Grafiske Hus",
    number = "4",

Sygeplejerskers MED-indflydelse på faglig kvalitet. / Ahrenkiel, Annegrethe; Dybbroe, Betina; Sommer, Finn M.

I: Tidsskrift for Arbejdsliv, Bind 10, Nr. 4, 2008, s. 28-42.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Sygeplejerskers MED-indflydelse på faglig kvalitet

AU - Ahrenkiel, Annegrethe

AU - Dybbroe, Betina

AU - Sommer, Finn M.

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - Artiklen diskuterer, hvordan samarbejds- og medindflydelsesudvalg (MED-udvalg) fungerer i sundhedsfeltet i forhold til diskussioner af påtrængende problemer i sygeplejerskernes arbejde. Især de problemer, der drejer sig om sammenhængen mellem kvaliteten i arbejdsmiljøet og kvaliteten i arbejdet i forhold til patienterne. Hvilken sammenhæng er der mellem de problemer, som medarbejderne rejser på arbejdspladsen, f.eks. i hospitalsafdelingen, og i egne interesseorganiserede fora, og de problemer, som diskuteres i de formelle samarbejdsorganiser i samarbejdsstrukturen? Artiklen er baseret på forskningsprojektet 'Tillidsrepræsentanter i et forandret sundhedsfelt', der blev gennemført for Dansk Sygeplejeråd fra 2005-2007. Fra dette projekt foreligger bl.a. følgende publikationer: Annegrethe Ahrenkiel, Tage Bild, Betina Dybbroe, Anne-Mette Hjalager, Morten Lassen og Finn M. Sommer (2007): Tillidsrepræsentanter i et forandret sundhedsfelt. Fællesrapport. Dansk Sygeplejeråd, Aalborg Universitet og Roskilde Universitet. Annegrethe Ahrenkiel, Betina Dybbroe og Finn M. Sommer (2007): Tillidsrepræsentanter i DSR - udfordringer og svar. Dansk Sygeplejeråd, Aalborg Universitet og Roskilde Universitet. Tage Bild, Anne-Mette Hjalager og Morten Lassen (2007): Tillidsrepræsentanter i DSR - mellem nuets styrke og morgendagens trusler. Dansk Sygeplejeråd, Aalborg Universitet og Roskilde Universitet.

AB - Artiklen diskuterer, hvordan samarbejds- og medindflydelsesudvalg (MED-udvalg) fungerer i sundhedsfeltet i forhold til diskussioner af påtrængende problemer i sygeplejerskernes arbejde. Især de problemer, der drejer sig om sammenhængen mellem kvaliteten i arbejdsmiljøet og kvaliteten i arbejdet i forhold til patienterne. Hvilken sammenhæng er der mellem de problemer, som medarbejderne rejser på arbejdspladsen, f.eks. i hospitalsafdelingen, og i egne interesseorganiserede fora, og de problemer, som diskuteres i de formelle samarbejdsorganiser i samarbejdsstrukturen? Artiklen er baseret på forskningsprojektet 'Tillidsrepræsentanter i et forandret sundhedsfelt', der blev gennemført for Dansk Sygeplejeråd fra 2005-2007. Fra dette projekt foreligger bl.a. følgende publikationer: Annegrethe Ahrenkiel, Tage Bild, Betina Dybbroe, Anne-Mette Hjalager, Morten Lassen og Finn M. Sommer (2007): Tillidsrepræsentanter i et forandret sundhedsfelt. Fællesrapport. Dansk Sygeplejeråd, Aalborg Universitet og Roskilde Universitet. Annegrethe Ahrenkiel, Betina Dybbroe og Finn M. Sommer (2007): Tillidsrepræsentanter i DSR - udfordringer og svar. Dansk Sygeplejeråd, Aalborg Universitet og Roskilde Universitet. Tage Bild, Anne-Mette Hjalager og Morten Lassen (2007): Tillidsrepræsentanter i DSR - mellem nuets styrke og morgendagens trusler. Dansk Sygeplejeråd, Aalborg Universitet og Roskilde Universitet.

KW - Sundhedssektoren

KW - tillidsrepræsentanter