Superkilen

Byrummets primadonna

Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationFormidling

Resumé

Superkilen kan ikke reduceres til velkendte kategorier for byrum. Det er et sammensat rum, der vidner om brydninger i såvel arkitektur, kunst og planlægning. Så som fænomen er Superkilen tankevækkende at beskæftige sig med, fordi der ud af de tidligere forståelser og praksisser tegner sig et billede af den aktuelle byplanlægning. Byplanlægning er ikke længere kun planlægning, men også steds branding og forbrugskultur. Kunst i det offentlige rum er ikke længere kun æstetisk udsmykning, men især en process, der indebærer brugerinvolvering. Arkitektur er ikke længere kun rumlig formgivning, men arbejder også med visuel kommunikation, og landskabsdesign handler ikke længere om rummets iboende tidslige forandringer, men også om at igangsætte og iscenesætte sociale processer og handlinger.
OriginalsprogDansk
Publikationsdato25 mar. 2013
StatusUdgivet - 25 mar. 2013

Emneord

  • Urban design
  • byplanlægning
  • brugerinddragelse
  • kunst i det offentlige rum
  • bybranding
  • æstetik
  • byrum
  • opelvelsesdesign
  • arkitektur

Citer dette

@misc{545000ea94bb43b0be2b136faef2bcfc,
title = "Superkilen: Byrummets primadonna",
abstract = "Superkilen kan ikke reduceres til velkendte kategorier for byrum. Det er et sammensat rum, der vidner om brydninger i s{\aa}vel arkitektur, kunst og planl{\ae}gning. S{\aa} som f{\ae}nomen er Superkilen tankev{\ae}kkende at besk{\ae}ftige sig med, fordi der ud af de tidligere forst{\aa}elser og praksisser tegner sig et billede af den aktuelle byplanl{\ae}gning. Byplanl{\ae}gning er ikke l{\ae}ngere kun planl{\ae}gning, men ogs{\aa} steds branding og forbrugskultur. Kunst i det offentlige rum er ikke l{\ae}ngere kun {\ae}stetisk udsmykning, men is{\ae}r en process, der indeb{\ae}rer brugerinvolvering. Arkitektur er ikke l{\ae}ngere kun rumlig formgivning, men arbejder ogs{\aa} med visuel kommunikation, og landskabsdesign handler ikke l{\ae}ngere om rummets iboende tidslige forandringer, men ogs{\aa} om at igangs{\ae}tte og iscenes{\ae}tte sociale processer og handlinger.",
keywords = "Urban design, byplanl{\ae}gning, brugerinddragelse, kunst i det offentlige rum, bybranding, {\ae}stetik, byrum, opelvelsesdesign, arkitektur",
author = "Kristine Samson",
year = "2013",
month = "3",
day = "25",
language = "Dansk",
type = "Other",

}

Superkilen : Byrummets primadonna. / Samson, Kristine.

2013, Blogindlæg.

Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationFormidling

TY - ICOMM

T1 - Superkilen

T2 - Byrummets primadonna

AU - Samson, Kristine

PY - 2013/3/25

Y1 - 2013/3/25

N2 - Superkilen kan ikke reduceres til velkendte kategorier for byrum. Det er et sammensat rum, der vidner om brydninger i såvel arkitektur, kunst og planlægning. Så som fænomen er Superkilen tankevækkende at beskæftige sig med, fordi der ud af de tidligere forståelser og praksisser tegner sig et billede af den aktuelle byplanlægning. Byplanlægning er ikke længere kun planlægning, men også steds branding og forbrugskultur. Kunst i det offentlige rum er ikke længere kun æstetisk udsmykning, men især en process, der indebærer brugerinvolvering. Arkitektur er ikke længere kun rumlig formgivning, men arbejder også med visuel kommunikation, og landskabsdesign handler ikke længere om rummets iboende tidslige forandringer, men også om at igangsætte og iscenesætte sociale processer og handlinger.

AB - Superkilen kan ikke reduceres til velkendte kategorier for byrum. Det er et sammensat rum, der vidner om brydninger i såvel arkitektur, kunst og planlægning. Så som fænomen er Superkilen tankevækkende at beskæftige sig med, fordi der ud af de tidligere forståelser og praksisser tegner sig et billede af den aktuelle byplanlægning. Byplanlægning er ikke længere kun planlægning, men også steds branding og forbrugskultur. Kunst i det offentlige rum er ikke længere kun æstetisk udsmykning, men især en process, der indebærer brugerinvolvering. Arkitektur er ikke længere kun rumlig formgivning, men arbejder også med visuel kommunikation, og landskabsdesign handler ikke længere om rummets iboende tidslige forandringer, men også om at igangsætte og iscenesætte sociale processer og handlinger.

KW - Urban design

KW - byplanlægning

KW - brugerinddragelse

KW - kunst i det offentlige rum

KW - bybranding

KW - æstetik

KW - byrum

KW - opelvelsesdesign

KW - arkitektur

M3 - Udgivelser på nettet - Net-publikation

ER -