Studerende i en fremdriftstid - med hvilket formål og for hvis skyld? Er der fortsat brug for økonomiske incitamenter til at sikre de studerendes fremdrift i et nyt bevillingssystem?

Publikation: KonferencebidragKonferenceabstrakt til konferenceFormidling

Abstract

Konferencens udgangspunkt er en ny landsdækkende undersøgelse, der har kortlagt studerendes prioriteter og valg set i lyset af studiefremdriftsreformen. Undersøgelsen indikerer, at studerende er ved at udvikle en mere snæver eksamensorienteret tilgang. Det kan gå ud over læringsudbyttet i både snæver og bred forstand. Flere ser fx ud til at ville fravælge både uddannelser og fag med maksimal faglig udfordring og andre kompetencegivende aktiviteter som fx studiejob samt praktik- og projektsamarbejde. Undersøgelsen viser desuden, at reformen sandsynligvis vil få en social slagside, som - med mindre der sker radikale ændringer - vil række langt ind i fremtiden og have markante eftervirkninger på det samfund, som de videregående uddannelser er med til at skabe.

På konferencen rejser vi spørgsmålet om denne udvikling er ønskværdig – og for hvem? Hvilke konkrete ændringer i de studeredens prioriteter har vist sig efter fremdriftsreformens første år? Hvordan ser det ud i forhold til konkurrerende samfunds- og uddannelsespolitiske dagsordener som fx innovations- og beskæftigelse og ambitionen om at mindske betydningen af social arv? Og kan et nyt bevillingssystem skabe økonomiske incitamenter for at sætte kvalitet og relevans i fokus?
OriginalsprogDansk
Publikationsdato20 feb. 2016
Antal sider1
StatusUdgivet - 20 feb. 2016
Udgivet eksterntJa
BegivenhedStuderende i en fremdriftstid: med hvilket formål og for hvis skyld - Akademikerhuset, Dansk Magisterforening, Peter Bangs Vej, København, Danmark
Varighed: 9 mar. 20169 mar. 2016
http://www.dm.dk/Kurser-og-arrangementer/Find-kurser/2016243

Konference

KonferenceStuderende i en fremdriftstid
LokationAkademikerhuset, Dansk Magisterforening, Peter Bangs Vej
Land/OmrådeDanmark
ByKøbenhavn
Periode09/03/201609/03/2016
Internetadresse

Bibliografisk note

Medlemsmøde i Magisterforeningen. Publiceret i nyhedsbrev.

Citer dette