Structuration Theory and Management Accounting Studies

Sider91-110
    StatusUdgivet - 1994

• strukturationsteori, økonomistyring

Jagd, S. (1994). Structuration Theory and Management Accounting Studies. I M. K. Pedersen (red.), Beyond the Firm: Social Relations (s. 91-110). Roskilde: Roskilde Universitet.
    Jagd, Søren. / Structuration Theory and Management Accounting Studies. Beyond the Firm: Social Relations. red. / Mogen Kühn Pedersen. Roskilde : Roskilde Universitet, 1994. s. 91-110
    @inbook{bf7ec360f88b11db91c8000ea68e967b,
    title = "Structuration Theory and Management Accounting Studies",
    abstract = "I artiklen diskuteres anvendelsen af strukturationsteorien i studier af {\o}konomistyring. Det argumenteres at regnskab spiller en afg{\o}rende social rolle organisationers reproduktion p{\aa} flere m{\aa}der. For det f{\o}rste ved at udg{\o}re et centrale medie til at kode og opbevare information om de monet{\ae}re aspekter af sociale aktiviteter. For det andet ved at medvirke til at producere og reproducere organisationskulturen. For det tredje er {\o}konomistyring mere aktivt involveret i konstruktionen af organisatoriske forst{\aa}elsesrammer, samt dermed ogs{\aa} i forandringen af de dominerende forst{\aa}elsesrammer i organisationen.",
    keywords = "strukturationsteori, {\o}konomistyring, structuration theory, management accounting",
    author = "S{\o}ren Jagd",
    year = "1994",
    pages = "91--110",
    editor = "Pedersen, {Mogen K{\"u}hn}",
    booktitle = "Beyond the Firm: Social Relations",
    publisher = "Roskilde Universitet",

Jagd, S 1994, Structuration Theory and Management Accounting Studies. i MK Pedersen (red.), Beyond the Firm: Social Relations. Roskilde Universitet, Roskilde, s. 91-110.

Structuration Theory and Management Accounting Studies. / Jagd, Søren.

Beyond the Firm: Social Relations. red. / Mogen Kühn Pedersen. Roskilde : Roskilde Universitet, 1994. s. 91-110.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til rapportForskning

TY - GEN

T1 - Structuration Theory and Management Accounting Studies

AU - Jagd, Søren

PY - 1994

Y1 - 1994

N2 - I artiklen diskuteres anvendelsen af strukturationsteorien i studier af økonomistyring. Det argumenteres at regnskab spiller en afgørende social rolle organisationers reproduktion på flere måder. For det første ved at udgøre et centrale medie til at kode og opbevare information om de monetære aspekter af sociale aktiviteter. For det andet ved at medvirke til at producere og reproducere organisationskulturen. For det tredje er økonomistyring mere aktivt involveret i konstruktionen af organisatoriske forståelsesrammer, samt dermed også i forandringen af de dominerende forståelsesrammer i organisationen.

AB - I artiklen diskuteres anvendelsen af strukturationsteorien i studier af økonomistyring. Det argumenteres at regnskab spiller en afgørende social rolle organisationers reproduktion på flere måder. For det første ved at udgøre et centrale medie til at kode og opbevare information om de monetære aspekter af sociale aktiviteter. For det andet ved at medvirke til at producere og reproducere organisationskulturen. For det tredje er økonomistyring mere aktivt involveret i konstruktionen af organisatoriske forståelsesrammer, samt dermed også i forandringen af de dominerende forståelsesrammer i organisationen.

KW - strukturationsteori, økonomistyring

KW - structuration theory, management accounting

M3 - Bidrag til rapport

SP - 91