Structuration Theory and Management Accounting Studies

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til rapportForskning

  Resumé

  I artiklen diskuteres anvendelsen af strukturationsteorien i studier af økonomistyring. Det argumenteres at regnskab spiller en afgørende social rolle organisationers reproduktion på flere måder. For det første ved at udgøre et centrale medie til at kode og opbevare information om de monetære aspekter af sociale aktiviteter. For det andet ved at medvirke til at producere og reproducere organisationskulturen. For det tredje er økonomistyring mere aktivt involveret i konstruktionen af organisatoriske forståelsesrammer, samt dermed også i forandringen af de dominerende forståelsesrammer i organisationen.
  OriginalsprogDansk
  TitelBeyond the Firm: Social Relations
  RedaktørerMogen Kühn Pedersen
  Udgivelses stedRoskilde
  ForlagRoskilde Universitet
  Publikationsdato1994
  Sider91-110
  StatusUdgivet - 1994

  Emneord

  • strukturationsteori, økonomistyring

  Citer dette

  Jagd, S. (1994). Structuration Theory and Management Accounting Studies. I M. K. Pedersen (red.), Beyond the Firm: Social Relations (s. 91-110). Roskilde: Roskilde Universitet.
  Jagd, Søren. / Structuration Theory and Management Accounting Studies. Beyond the Firm: Social Relations. red. / Mogen Kühn Pedersen. Roskilde : Roskilde Universitet, 1994. s. 91-110
  @inbook{bf7ec360f88b11db91c8000ea68e967b,
  title = "Structuration Theory and Management Accounting Studies",
  abstract = "I artiklen diskuteres anvendelsen af strukturationsteorien i studier af {\o}konomistyring. Det argumenteres at regnskab spiller en afg{\o}rende social rolle organisationers reproduktion p{\aa} flere m{\aa}der. For det f{\o}rste ved at udg{\o}re et centrale medie til at kode og opbevare information om de monet{\ae}re aspekter af sociale aktiviteter. For det andet ved at medvirke til at producere og reproducere organisationskulturen. For det tredje er {\o}konomistyring mere aktivt involveret i konstruktionen af organisatoriske forst{\aa}elsesrammer, samt dermed ogs{\aa} i forandringen af de dominerende forst{\aa}elsesrammer i organisationen.",
  keywords = "strukturationsteori, {\o}konomistyring, structuration theory, management accounting",
  author = "S{\o}ren Jagd",
  year = "1994",
  language = "Dansk",
  pages = "91--110",
  editor = "Pedersen, {Mogen K{\"u}hn}",
  booktitle = "Beyond the Firm: Social Relations",
  publisher = "Roskilde Universitet",

  }

  Jagd, S 1994, Structuration Theory and Management Accounting Studies. i MK Pedersen (red.), Beyond the Firm: Social Relations. Roskilde Universitet, Roskilde, s. 91-110.

  Structuration Theory and Management Accounting Studies. / Jagd, Søren.

  Beyond the Firm: Social Relations. red. / Mogen Kühn Pedersen. Roskilde : Roskilde Universitet, 1994. s. 91-110.

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til rapportForskning

  TY - GEN

  T1 - Structuration Theory and Management Accounting Studies

  AU - Jagd, Søren

  PY - 1994

  Y1 - 1994

  N2 - I artiklen diskuteres anvendelsen af strukturationsteorien i studier af økonomistyring. Det argumenteres at regnskab spiller en afgørende social rolle organisationers reproduktion på flere måder. For det første ved at udgøre et centrale medie til at kode og opbevare information om de monetære aspekter af sociale aktiviteter. For det andet ved at medvirke til at producere og reproducere organisationskulturen. For det tredje er økonomistyring mere aktivt involveret i konstruktionen af organisatoriske forståelsesrammer, samt dermed også i forandringen af de dominerende forståelsesrammer i organisationen.

  AB - I artiklen diskuteres anvendelsen af strukturationsteorien i studier af økonomistyring. Det argumenteres at regnskab spiller en afgørende social rolle organisationers reproduktion på flere måder. For det første ved at udgøre et centrale medie til at kode og opbevare information om de monetære aspekter af sociale aktiviteter. For det andet ved at medvirke til at producere og reproducere organisationskulturen. For det tredje er økonomistyring mere aktivt involveret i konstruktionen af organisatoriske forståelsesrammer, samt dermed også i forandringen af de dominerende forståelsesrammer i organisationen.

  KW - strukturationsteori, økonomistyring

  KW - structuration theory, management accounting

  M3 - Bidrag til rapport

  SP - 91

  EP - 110

  BT - Beyond the Firm: Social Relations

  A2 - Pedersen, Mogen Kühn

  PB - Roskilde Universitet

  CY - Roskilde

  ER -

  Jagd S. Structuration Theory and Management Accounting Studies. I Pedersen MK, red., Beyond the Firm: Social Relations. Roskilde: Roskilde Universitet. 1994. s. 91-110