Strategier for virksomheders forebyggende indsats til forbedring af det psykosociale arbejdsmiljø: Et eksempel fra Storbritannien

Ulrik Gensby, Ann-Louise Holten, Karina Nielsen

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskningpeer review

Abstract

Virksomheders muligheder for at forbedre det psykosociale arbejdsmiljø er et vigtigt punkt på den politiske dagsorden og samler sig om muligheden for at stimulere virksomhederne til selv at gøre en indsats. Ønsket er at få øget kendskab til hvilke metoder, som virksomhederne kan bruge i deres forebyggende arbejde. Samtidig er flere virksomheder blevet bevidste om betydningen af et godt psykosocialt arbejdsmiljø.

”Det britiske eksempel” er en strategi for virksomheders forebyggende indsats til forbedring af det psykosociale arbejdsmiljø. Målet har været at udarbejde metoder, som de britiske virksomheder selv kan gøre brug af, og som kan tilpasses den enkelte virksomhed.

De to overordnede tilgange til strategien kaldes I) Risk Management og II) Management Standards. Begge tilgange bygger på de samme principper, men hvor Risk Management primært anvendes i forskningen, udgør Management Standards en mindre krævende version, som virksomhederne selv kan bruge.
OriginalsprogDansk
ForlagDet Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø
Antal sider40
StatusUdgivet - 2008
Udgivet eksterntJa

Emneord

  • Psykosocialt arbejdsmiljø
  • Forebyggelse
  • Virksomheder

Citer dette