Straffeloven gælder også for præster

Sjælesørgerisk tavshedspligt gælder ikke, når præsten er krænkeren

  Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - KronikFormidling

  Resumé

  Tavshedspligt kan ikke anvendes som argument for kirkelige ledelsers dække over straffelovsovertrædelser som f.eks. seksuelt misbrug af børn i kirkens varetægt. Endvidere gennembrydes tavshedspligt dels af afværgepligt (pligten til at afværge nye forbrydelser af en vis grovhed) og dels anmeldepligt når børn vanrøgtes. Men på dét grundlag skal tavshedspligten opretholdes.

  Det bemærkes, at den her offentliggjorte tekst er det af mig godkendte udkast, sendt til kronikredaktionen. I avisen havde artiklen en anden overskrift.  

   

  OriginalsprogDansk
  TidsskriftPolitiken
  Antal sider2
  ISSN0907-1814
  StatusUdgivet - 4 apr. 2010

  Emneord

  • tavshed
  • straffelov
  • religionsret

  Citer dette

  @article{44888260416a11df8b90000ea68e967b,
  title = "Straffeloven g{\ae}lder ogs{\aa} for pr{\ae}ster: Sj{\ae}les{\o}rgerisk tavshedspligt g{\ae}lder ikke, n{\aa}r pr{\ae}sten er kr{\ae}nkeren",
  abstract = "Tavshedspligt kan ikke anvendes som argument for kirkelige ledelsers d{\ae}kke over straffelovsovertr{\ae}delser som f.eks. seksuelt misbrug af b{\o}rn i kirkens varet{\ae}gt. Endvidere gennembrydes tavshedspligt dels af afv{\ae}rgepligt (pligten til at afv{\ae}rge nye forbrydelser af en vis grovhed) og dels anmeldepligt n{\aa}r b{\o}rn vanr{\o}gtes. Men p{\aa} d{\'e}t grundlag skal tavshedspligten opretholdes.Det bem{\ae}rkes, at den her offentliggjorte tekst er det af mig godkendte udkast, sendt til kronikredaktionen. I avisen havde artiklen en anden overskrift.   ",
  keywords = "tavshed, straffelov, religionsret",
  author = "Lisbet Christoffersen",
  year = "2010",
  month = "4",
  day = "4",
  language = "Dansk",
  journal = "Politiken",
  issn = "0907-1814",
  publisher = "JP/Politikens Hus A/S",

  }

  Straffeloven gælder også for præster : Sjælesørgerisk tavshedspligt gælder ikke, når præsten er krænkeren. / Christoffersen, Lisbet.

  I: Politiken, 04.04.2010.

  Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - KronikFormidling

  TY - INPR

  T1 - Straffeloven gælder også for præster

  T2 - Sjælesørgerisk tavshedspligt gælder ikke, når præsten er krænkeren

  AU - Christoffersen, Lisbet

  PY - 2010/4/4

  Y1 - 2010/4/4

  N2 - Tavshedspligt kan ikke anvendes som argument for kirkelige ledelsers dække over straffelovsovertrædelser som f.eks. seksuelt misbrug af børn i kirkens varetægt. Endvidere gennembrydes tavshedspligt dels af afværgepligt (pligten til at afværge nye forbrydelser af en vis grovhed) og dels anmeldepligt når børn vanrøgtes. Men på dét grundlag skal tavshedspligten opretholdes.Det bemærkes, at den her offentliggjorte tekst er det af mig godkendte udkast, sendt til kronikredaktionen. I avisen havde artiklen en anden overskrift.   

  AB - Tavshedspligt kan ikke anvendes som argument for kirkelige ledelsers dække over straffelovsovertrædelser som f.eks. seksuelt misbrug af børn i kirkens varetægt. Endvidere gennembrydes tavshedspligt dels af afværgepligt (pligten til at afværge nye forbrydelser af en vis grovhed) og dels anmeldepligt når børn vanrøgtes. Men på dét grundlag skal tavshedspligten opretholdes.Det bemærkes, at den her offentliggjorte tekst er det af mig godkendte udkast, sendt til kronikredaktionen. I avisen havde artiklen en anden overskrift.   

  KW - tavshed

  KW - straffelov

  KW - religionsret

  M3 - Bidrag til avis - Kronik

  JO - Politiken

  JF - Politiken

  SN - 0907-1814

  ER -