Storbyen og sociologien: Håndtering-Imagination-Topografi

Resumé

Publikationsdato24 jan. 2013
StatusUdgivet - 24 jan. 2013
BegivenhedDansk Sociologkongres 2013: By og mobilitet - Roskilde Universitet, Roskilde, Danmark
Varighed: 24 jan. 201325 jan. 2013

Konference

KonferenceDansk Sociologkongres 2013
LokationRoskilde Universitet
LandDanmark
ByRoskilde
Periode24/01/201325/01/2013
Internetadresse

Greve, A. (2013). Storbyen og sociologien: Håndtering-Imagination-Topografi. Afhandling præsenteret på Dansk Sociologkongres 2013, Roskilde, Danmark.
Greve, Anni. / Storbyen og sociologien: Håndtering-Imagination-Topografi. Afhandling præsenteret på Dansk Sociologkongres 2013, Roskilde, Danmark.
@conference{20acf568708c420ba18212b0a9f56eb4,
title = "Storbyen og sociologien: H{\aa}ndtering-Imagination-Topografi",
abstract = "Hvad kan storbyer l{\ae}re af hinanden? Aktuelt er et blik udefra rettet mod K{\o}benhavn med sp{\o}gsm{\aa}let, hvad kan ’vi’ l{\ae}re af K{\o}benhavn? ’K{\o}benhavn skal redde New York fra drukned{\o}den’ hedder det i en artikel bragt i Politiken den 10. januar 2013. New York borgmesteren Michael Bloomberg er interesseret i K{\o}benhavn – mere pr{\ae}cist i K{\o}benhavns klimaplan, haste vedtaget efter skybruddet sommeren 2011, hvilket betyder at allerede i dag, ’ledes en masse regnvand fra Indre by uden om kloakkerne og direkte til underjordiske overl{\o}bsbassiner eller direkte i havnen, og digerne p{\aa} den vestlige del af Amager er forst{\ae}rket’. Helt i tr{\aa}d med FNs general sekret{\ae}r Ban Ki-moons proklamation, ’vores kamp for global b{\ae}redygtighed vil vindes eller tabes i byer’ er Bloomberg opm{\ae}rksom p{\aa} storbyers helt centrale betydning for h{\aa}ndtering af katastrofer og pludselige forandringer. Og her kommer K{\o}benhavn ind. Men h{\aa}ndtering af katastrofer handler ikke kun om kloakker. Hvordan kommer et samfund p{\aa} fode igen ved pludselige forandringer? Dette paper diskuterer sociologiens tilgang til problemstillingen med omdrejningspunkt i tre n{\o}glebegreber, nemlig h{\aa}ndtering, imagination og topografi.",
author = "Anni Greve",
year = "2013",
month = "1",
day = "24",
note = "Dansk Sociologkongres 2013 : By og mobilitet ; Conference date: 24-01-2013 Through 25-01-2013",
url = "http://ruconf.ruc.dk/index.php/dansoc13/dsk2013, http://ruconf.ruc.dk/index.php/dansoc13/dsk2013/",

Greve, A 2013, 'Storbyen og sociologien: Håndtering-Imagination-Topografi' Paper fremlagt ved Dansk Sociologkongres 2013, Roskilde, Danmark, 24/01/2013 - 25/01/2013, .

Storbyen og sociologien: Håndtering-Imagination-Topografi. / Greve, Anni.

2013. Afhandling præsenteret på Dansk Sociologkongres 2013, Roskilde, Danmark.

Publikation: KonferencebidragPaperForskningpeer review

TY - CONF

T1 - Storbyen og sociologien: Håndtering-Imagination-Topografi

AU - Greve, Anni

PY - 2013/1/24

Y1 - 2013/1/24

N2 - Hvad kan storbyer lære af hinanden? Aktuelt er et blik udefra rettet mod København med spøgsmålet, hvad kan ’vi’ lære af København? ’København skal redde New York fra druknedøden’ hedder det i en artikel bragt i Politiken den 10. januar 2013. New York borgmesteren Michael Bloomberg er interesseret i København – mere præcist i Københavns klimaplan, haste vedtaget efter skybruddet sommeren 2011, hvilket betyder at allerede i dag, ’ledes en masse regnvand fra Indre by uden om kloakkerne og direkte til underjordiske overløbsbassiner eller direkte i havnen, og digerne på den vestlige del af Amager er forstærket’. Helt i tråd med FNs general sekretær Ban Ki-moons proklamation, ’vores kamp for global bæredygtighed vil vindes eller tabes i byer’ er Bloomberg opmærksom på storbyers helt centrale betydning for håndtering af katastrofer og pludselige forandringer. Og her kommer København ind. Men håndtering af katastrofer handler ikke kun om kloakker. Hvordan kommer et samfund på fode igen ved pludselige forandringer? Dette paper diskuterer sociologiens tilgang til problemstillingen med omdrejningspunkt i tre nøglebegreber, nemlig håndtering, imagination og topografi.

AB - Hvad kan storbyer lære af hinanden? Aktuelt er et blik udefra rettet mod København med spøgsmålet, hvad kan ’vi’ lære af København? ’København skal redde New York fra druknedøden’ hedder det i en artikel bragt i Politiken den 10. januar 2013. New York borgmesteren Michael Bloomberg er interesseret i København – mere præcist i Københavns klimaplan, haste vedtaget efter skybruddet sommeren 2011, hvilket betyder at allerede i dag, ’ledes en masse regnvand fra Indre by uden om kloakkerne og direkte til underjordiske overløbsbassiner eller direkte i havnen, og digerne på den vestlige del af Amager er forstærket’. Helt i tråd med FNs general sekretær Ban Ki-moons proklamation, ’vores kamp for global bæredygtighed vil vindes eller tabes i byer’ er Bloomberg opmærksom på storbyers helt centrale betydning for håndtering af katastrofer og pludselige forandringer. Og her kommer København ind. Men håndtering af katastrofer handler ikke kun om kloakker. Hvordan kommer et samfund på fode igen ved pludselige forandringer? Dette paper diskuterer sociologiens tilgang til problemstillingen med omdrejningspunkt i tre nøglebegreber, nemlig håndtering, imagination og topografi.

M3 - Paper

Greve A. Storbyen og sociologien: Håndtering-Imagination-Topografi. 2013. Afhandling præsenteret på Dansk Sociologkongres 2013, Roskilde, Danmark.