"Stop Killing Us Slowly": En forskningsrapport om de motivationsfremmende foranstaltninger og kriminaliseringen af afviste asylansøgere i Danmark.

Julia Suárez-Krabbe, Annika Lindberg, José Arce

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskningpeer review

Abstract

Ifølge den danske udlændinge- og integrationsminister, er de danske ’udrejsecentre’ i Sjælsmark og Kærshovedgård indrettet til at ’gøre livet utåleligt’ for de afviste asylansøgere, som ikke med det samme kan tilbageholdes eller udvises, og dermed presse dem til at forlade Danmark ’frivilligt’. Som en del af de motivationsfremmende foranstaltninger, som blev indført i den danske Udlændingelov i 1997, fastholder udvisningscentrene asylansøgere i geografisk isolerede ’åbne’ institutioner med dårlige levestandarder og et minimum af velfærd. Imidlertid har disse foranstaltninger ikke opfyldt deres officielle funktion. I stedet for at få flere mennesker til at rejse tilbage ’frivilligt’, har de skubbet nogle asylansøgere ud i illegalt ophold, mens andre forbliver fastlåst og de facto
tilbageholdt i udvisningscentre på potentielt ubestemt tid. Denne rapport giver et overblik over udvisningscentrenes opbygning samt en analyse af hvordan misforholdet mellem deres tilsigtede og reelle effekter kan fortolkes. Rapportens omdrejningspunkt er følgende spørgsmål: hvad er udvisningscentres funktioner, baseret på deres reelle snarere end deres politisk erklærede funktioner?
OriginalsprogDansk
Antal sider56
ISBN (Trykt)978-87-970871-0-7
StatusUdgivet - 2018

Citer dette