Socioteknik som samfundsforandring

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  Resumé

  Socioteknikken har gjort sig gældende siden 1950'erne, og har siden da gang på gang forsøgt at relancere sig selv. Nyere eksempler på sådanne relanceringer er den danske version af virksomhedens sociale kapital, Gitells begreb om relatinel koordering og arbejdspladsbaseret innovation, som EU-kommissionen søger at lancere. Jeg vil her give mit svar på tre spørgsmål: a. Hvad er socioteknikkens grundprincipper? b. Hvorfor er det så svært at skabe opbakning til disse grundprincipper, c. Har socioteknikken en fremtid som samfundsorandrende kraft?
  OriginalsprogDansk
  TidsskriftTidsskrift for Arbejdsliv
  Vol/bind16
  Udgave nummer4
  Sider (fra-til)126-133
  Antal sider7
  ISSN1399-1442
  StatusUdgivet - 2014

  Citer dette

  @article{adec79ee372b4ac7abf1c46a42d08705,
  title = "Socioteknik som samfundsforandring",
  abstract = "Socioteknikken har gjort sig g{\ae}ldende siden 1950'erne, og har siden da gang p{\aa} gang fors{\o}gt at relancere sig selv. Nyere eksempler p{\aa} s{\aa}danne relanceringer er den danske version af virksomhedens sociale kapital, Gitells begreb om relatinel koordering og arbejdspladsbaseret innovation, som EU-kommissionen s{\o}ger at lancere. Jeg vil her give mit svar p{\aa} tre sp{\o}rgsm{\aa}l: a. Hvad er socioteknikkens grundprincipper? b. Hvorfor er det s{\aa} sv{\ae}rt at skabe opbakning til disse grundprincipper, c. Har socioteknikken en fremtid som samfundsorandrende kraft?",
  author = "Helge Hvid",
  year = "2014",
  language = "Dansk",
  volume = "16",
  pages = "126--133",
  journal = "Tidsskrift for Arbejdsliv",
  issn = "1399-1442",
  publisher = "Werks Grafiske Hus",
  number = "4",

  }

  Socioteknik som samfundsforandring. / Hvid, Helge.

  I: Tidsskrift for Arbejdsliv, Bind 16, Nr. 4, 2014, s. 126-133.

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  TY - JOUR

  T1 - Socioteknik som samfundsforandring

  AU - Hvid, Helge

  PY - 2014

  Y1 - 2014

  N2 - Socioteknikken har gjort sig gældende siden 1950'erne, og har siden da gang på gang forsøgt at relancere sig selv. Nyere eksempler på sådanne relanceringer er den danske version af virksomhedens sociale kapital, Gitells begreb om relatinel koordering og arbejdspladsbaseret innovation, som EU-kommissionen søger at lancere. Jeg vil her give mit svar på tre spørgsmål: a. Hvad er socioteknikkens grundprincipper? b. Hvorfor er det så svært at skabe opbakning til disse grundprincipper, c. Har socioteknikken en fremtid som samfundsorandrende kraft?

  AB - Socioteknikken har gjort sig gældende siden 1950'erne, og har siden da gang på gang forsøgt at relancere sig selv. Nyere eksempler på sådanne relanceringer er den danske version af virksomhedens sociale kapital, Gitells begreb om relatinel koordering og arbejdspladsbaseret innovation, som EU-kommissionen søger at lancere. Jeg vil her give mit svar på tre spørgsmål: a. Hvad er socioteknikkens grundprincipper? b. Hvorfor er det så svært at skabe opbakning til disse grundprincipper, c. Har socioteknikken en fremtid som samfundsorandrende kraft?

  M3 - Tidsskriftartikel

  VL - 16

  SP - 126

  EP - 133

  JO - Tidsskrift for Arbejdsliv

  JF - Tidsskrift for Arbejdsliv

  SN - 1399-1442

  IS - 4

  ER -