Socialt entreprenørskab i tal og tale

Danmark anno 2009

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskning

  Resumé

  Denne artikel perspektiverer socialt entreprenørskab i Danmark i et historisk rids og tegner samtidig konturerne af danskernes aktuelle deltagelse i socialt entreprenørskab. Socialt entreprenørskab har historiske rødder i tre socialøkonomiske bølger, hvor den kooperative bevægelse og offentlige forsøgs- og udviklingsprogrammer har haft stor betydning. Det første kvantitative datasæt fra GEM Monitor om socialt entreprenørskab i Danmark og Storbritanien viser, at der er en høj andel af befolkningen i Danmark, som er engageret i aktiviteter med socialt formål med en lige del kvinder og mænd aktive. Socialt entreprenørskab er ligeledes stærkt knyttet til den frivillige verden. Socialt entreprenørskab kan derfor opfattes som en ny aktivitetsform, der betoner en forretningsmæssig tilgang til sociale og miljømæssige problemer.
  OriginalsprogDansk
  TitelSocialt entreprenørskab
  RedaktørerLinda Lundgaard Andersen, Lars Hulgård, Torben Bager
  Antal sider9
  Udgivelses stedOdense
  ForlagSyddansk Universitetsforlag
  Publikationsdato2010
  Sider95-103
  ISBN (Trykt)978-87-7674-488-5
  StatusUdgivet - 2010

  Citer dette

  Hulgård, L., & Lundgaard Andersen, L. (2010). Socialt entreprenørskab i tal og tale: Danmark anno 2009. I L. Lundgaard Andersen, L. Hulgård, & T. Bager (red.), Socialt entreprenørskab (s. 95-103). Odense: Syddansk Universitetsforlag.
  Hulgård, Lars ; Lundgaard Andersen, Linda. / Socialt entreprenørskab i tal og tale : Danmark anno 2009. Socialt entreprenørskab. red. / Linda Lundgaard Andersen ; Lars Hulgård ; Torben Bager. Odense : Syddansk Universitetsforlag, 2010. s. 95-103
  @inbook{6f40ec40208111df9e36000ea68e967b,
  title = "Socialt entrepren{\o}rskab i tal og tale: Danmark anno 2009",
  abstract = "Denne artikel perspektiverer socialt entrepren{\o}rskab i Danmark i et historisk rids og tegner samtidig konturerne af danskernes aktuelle deltagelse i socialt entrepren{\o}rskab. Socialt entrepren{\o}rskab har historiske r{\o}dder i tre social{\o}konomiske b{\o}lger, hvor den kooperative bev{\ae}gelse og offentlige fors{\o}gs- og udviklingsprogrammer har haft stor betydning. Det f{\o}rste kvantitative datas{\ae}t fra GEM Monitor om socialt entrepren{\o}rskab i Danmark og Storbritanien viser, at der er en h{\o}j andel af befolkningen i Danmark, som er engageret i aktiviteter med socialt form{\aa}l med en lige del kvinder og m{\ae}nd aktive. Socialt entrepren{\o}rskab er ligeledes st{\ae}rkt knyttet til den frivillige verden. Socialt entrepren{\o}rskab kan derfor opfattes som en ny aktivitetsform, der betoner en forretningsm{\ae}ssig tilgang til sociale og milj{\o}m{\ae}ssige problemer.",
  author = "Lars Hulg{\aa}rd and {Lundgaard Andersen}, Linda",
  year = "2010",
  language = "Dansk",
  isbn = "978-87-7674-488-5",
  pages = "95--103",
  editor = "{Lundgaard Andersen}, Linda and Lars Hulg{\aa}rd and Torben Bager",
  booktitle = "Socialt entrepren{\o}rskab",
  publisher = "Syddansk Universitetsforlag",

  }

  Hulgård, L & Lundgaard Andersen, L 2010, Socialt entreprenørskab i tal og tale: Danmark anno 2009. i L Lundgaard Andersen, L Hulgård & T Bager (red), Socialt entreprenørskab. Syddansk Universitetsforlag, Odense, s. 95-103.

  Socialt entreprenørskab i tal og tale : Danmark anno 2009. / Hulgård, Lars; Lundgaard Andersen, Linda.

  Socialt entreprenørskab. red. / Linda Lundgaard Andersen; Lars Hulgård; Torben Bager. Odense : Syddansk Universitetsforlag, 2010. s. 95-103.

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskning

  TY - CHAP

  T1 - Socialt entreprenørskab i tal og tale

  T2 - Danmark anno 2009

  AU - Hulgård, Lars

  AU - Lundgaard Andersen, Linda

  PY - 2010

  Y1 - 2010

  N2 - Denne artikel perspektiverer socialt entreprenørskab i Danmark i et historisk rids og tegner samtidig konturerne af danskernes aktuelle deltagelse i socialt entreprenørskab. Socialt entreprenørskab har historiske rødder i tre socialøkonomiske bølger, hvor den kooperative bevægelse og offentlige forsøgs- og udviklingsprogrammer har haft stor betydning. Det første kvantitative datasæt fra GEM Monitor om socialt entreprenørskab i Danmark og Storbritanien viser, at der er en høj andel af befolkningen i Danmark, som er engageret i aktiviteter med socialt formål med en lige del kvinder og mænd aktive. Socialt entreprenørskab er ligeledes stærkt knyttet til den frivillige verden. Socialt entreprenørskab kan derfor opfattes som en ny aktivitetsform, der betoner en forretningsmæssig tilgang til sociale og miljømæssige problemer.

  AB - Denne artikel perspektiverer socialt entreprenørskab i Danmark i et historisk rids og tegner samtidig konturerne af danskernes aktuelle deltagelse i socialt entreprenørskab. Socialt entreprenørskab har historiske rødder i tre socialøkonomiske bølger, hvor den kooperative bevægelse og offentlige forsøgs- og udviklingsprogrammer har haft stor betydning. Det første kvantitative datasæt fra GEM Monitor om socialt entreprenørskab i Danmark og Storbritanien viser, at der er en høj andel af befolkningen i Danmark, som er engageret i aktiviteter med socialt formål med en lige del kvinder og mænd aktive. Socialt entreprenørskab er ligeledes stærkt knyttet til den frivillige verden. Socialt entreprenørskab kan derfor opfattes som en ny aktivitetsform, der betoner en forretningsmæssig tilgang til sociale og miljømæssige problemer.

  M3 - Bidrag til bog/antologi

  SN - 978-87-7674-488-5

  SP - 95

  EP - 103

  BT - Socialt entreprenørskab

  A2 - Lundgaard Andersen, Linda

  A2 - Hulgård, Lars

  A2 - Bager, Torben

  PB - Syddansk Universitetsforlag

  CY - Odense

  ER -

  Hulgård L, Lundgaard Andersen L. Socialt entreprenørskab i tal og tale: Danmark anno 2009. I Lundgaard Andersen L, Hulgård L, Bager T, red., Socialt entreprenørskab. Odense: Syddansk Universitetsforlag. 2010. s. 95-103