Socialt entreprenørskab

Sider169-177
    ISBN (Trykt)978-87-7674-488-5
    StatusUdgivet - 2010

Lundgaard Andersen, L., & Hulgård, L. (2010). Socialt entreprenørskab: fyrtårne og kuldsejlede projekter. I L. Lundgaard Andersen, L. Hulgård, & T. Bager (red.), Socialt entreprenørskab (s. 169-177). Odense: Syddansk Universitetsforlag.
    Lundgaard Andersen, Linda ; Hulgård, Lars. / Socialt entreprenørskab : fyrtårne og kuldsejlede projekter. Socialt entreprenørskab. red. / Linda Lundgaard Andersen ; Lars Hulgård ; Torben Bager. Odense : Syddansk Universitetsforlag, 2010. s. 169-177
    @inbook{335ca0b0208211df9e36000ea68e967b,
    title = "Socialt entrepren{\o}rskab: fyrt{\aa}rne og kuldsejlede projekter",
    abstract = "I socialt entrepren{\o}rskab arbejdes ofte for at realisere kr{\ae}vende og ambiti{\o}se m{\aa}ls{\ae}tninger - og fungerer derigennem som inspirerende og nyskabende fyrt{\aa}rne. De sociale entrepren{\o}rer s{\ae}tter sig m{\aa}l om at skabe rammer for forandring, handling og nye livsudkast for fastl{\aa}ste b{\o}rn, unge og voksne - og ofte med imponerende resultater. Men s{\aa}danne m{\aa}ls{\ae}tninger er helt afh{\ae}ngig af tid, tilstr{\ae}kkelige ressourcer og organisationsmodeller. I Broen - et typisk dansk eksempel p{\aa} socialt entrepren{\o}rskab med en stor ydelseskompleksitet - illustreres hvilken kr{\ae}vende dagligdag hybride virksomheder m{\aa} se i {\o}jnene. Med afs{\ae}t i en model som kan perspektivere betydningen af institutionelle netv{\ae}rk og b{\ae}redygtighed tegnes dilemmaet op: for at skabe en forandring m{\aa} de n{\o}dvendige rammer og ressourcer v{\ae}re til stede.",
    author = "{Lundgaard Andersen}, Linda and Lars Hulg{\aa}rd",
    year = "2010",
    isbn = "978-87-7674-488-5",
    pages = "169--177",
    editor = "{Lundgaard Andersen}, Linda and Lars Hulg{\aa}rd and Torben Bager",
    booktitle = "Socialt entrepren{\o}rskab",
    publisher = "Syddansk Universitetsforlag",

Lundgaard Andersen, L & Hulgård, L 2010, Socialt entreprenørskab: fyrtårne og kuldsejlede projekter. i L Lundgaard Andersen, L Hulgård & T Bager (red), Socialt entreprenørskab. Syddansk Universitetsforlag, Odense, s. 169-177.

Socialt entreprenørskab : fyrtårne og kuldsejlede projekter. / Lundgaard Andersen, Linda; Hulgård, Lars.

Socialt entreprenørskab. red. / Linda Lundgaard Andersen; Lars Hulgård; Torben Bager. Odense : Syddansk Universitetsforlag, 2010. s. 169-177.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskning

TY - CHAP

T1 - Socialt entreprenørskab

T2 - fyrtårne og kuldsejlede projekter

AU - Lundgaard Andersen, Linda

AU - Hulgård, Lars

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - I socialt entreprenørskab arbejdes ofte for at realisere krævende og ambitiøse målsætninger - og fungerer derigennem som inspirerende og nyskabende fyrtårne. De sociale entreprenører sætter sig mål om at skabe rammer for forandring, handling og nye livsudkast for fastlåste børn, unge og voksne - og ofte med imponerende resultater. Men sådanne målsætninger er helt afhængig af tid, tilstrækkelige ressourcer og organisationsmodeller. I Broen - et typisk dansk eksempel på socialt entreprenørskab med en stor ydelseskompleksitet - illustreres hvilken krævende dagligdag hybride virksomheder må se i øjnene. Med afsæt i en model som kan perspektivere betydningen af institutionelle netværk og bæredygtighed tegnes dilemmaet op: for at skabe en forandring må de nødvendige rammer og ressourcer være til stede.

AB - I socialt entreprenørskab arbejdes ofte for at realisere krævende og ambitiøse målsætninger - og fungerer derigennem som inspirerende og nyskabende fyrtårne. De sociale entreprenører sætter sig mål om at skabe rammer for forandring, handling og nye livsudkast for fastlåste børn, unge og voksne - og ofte med imponerende resultater. Men sådanne målsætninger er helt afhængig af tid, tilstrækkelige ressourcer og organisationsmodeller. I Broen - et typisk dansk eksempel på socialt entreprenørskab med en stor ydelseskompleksitet - illustreres hvilken krævende dagligdag hybride virksomheder må se i øjnene. Med afsæt i en model som kan perspektivere betydningen af institutionelle netværk og bæredygtighed tegnes dilemmaet op: for at skabe en forandring må de nødvendige rammer og ressourcer være til stede.

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 978-87-7674-488-5

SP - 169

EP - 177