Socialt entreprenørskab

fyrtårne og kuldsejlede projekter

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskning

  Resumé

  I socialt entreprenørskab arbejdes ofte for at realisere krævende og ambitiøse målsætninger - og fungerer derigennem som inspirerende og nyskabende fyrtårne. De sociale entreprenører sætter sig mål om at skabe rammer for forandring, handling og nye livsudkast for fastlåste børn, unge og voksne - og ofte med imponerende resultater. Men sådanne målsætninger er helt afhængig af tid, tilstrækkelige ressourcer og organisationsmodeller. I Broen - et typisk dansk eksempel på socialt entreprenørskab med en stor ydelseskompleksitet - illustreres hvilken krævende dagligdag hybride virksomheder må se i øjnene. Med afsæt i en model som kan perspektivere betydningen af institutionelle netværk og bæredygtighed tegnes dilemmaet op: for at skabe en forandring må de nødvendige rammer og ressourcer være til stede.
  OriginalsprogDansk
  TitelSocialt entreprenørskab
  RedaktørerLinda Lundgaard Andersen, Lars Hulgård, Torben Bager
  Antal sider9
  Udgivelses stedOdense
  ForlagSyddansk Universitetsforlag
  Publikationsdato2010
  Sider169-177
  ISBN (Trykt)978-87-7674-488-5
  StatusUdgivet - 2010

  Citer dette

  Lundgaard Andersen, L., & Hulgård, L. (2010). Socialt entreprenørskab: fyrtårne og kuldsejlede projekter. I L. Lundgaard Andersen, L. Hulgård, & T. Bager (red.), Socialt entreprenørskab (s. 169-177). Odense: Syddansk Universitetsforlag.
  Lundgaard Andersen, Linda ; Hulgård, Lars. / Socialt entreprenørskab : fyrtårne og kuldsejlede projekter. Socialt entreprenørskab. red. / Linda Lundgaard Andersen ; Lars Hulgård ; Torben Bager. Odense : Syddansk Universitetsforlag, 2010. s. 169-177
  @inbook{335ca0b0208211df9e36000ea68e967b,
  title = "Socialt entrepren{\o}rskab: fyrt{\aa}rne og kuldsejlede projekter",
  abstract = "I socialt entrepren{\o}rskab arbejdes ofte for at realisere kr{\ae}vende og ambiti{\o}se m{\aa}ls{\ae}tninger - og fungerer derigennem som inspirerende og nyskabende fyrt{\aa}rne. De sociale entrepren{\o}rer s{\ae}tter sig m{\aa}l om at skabe rammer for forandring, handling og nye livsudkast for fastl{\aa}ste b{\o}rn, unge og voksne - og ofte med imponerende resultater. Men s{\aa}danne m{\aa}ls{\ae}tninger er helt afh{\ae}ngig af tid, tilstr{\ae}kkelige ressourcer og organisationsmodeller. I Broen - et typisk dansk eksempel p{\aa} socialt entrepren{\o}rskab med en stor ydelseskompleksitet - illustreres hvilken kr{\ae}vende dagligdag hybride virksomheder m{\aa} se i {\o}jnene. Med afs{\ae}t i en model som kan perspektivere betydningen af institutionelle netv{\ae}rk og b{\ae}redygtighed tegnes dilemmaet op: for at skabe en forandring m{\aa} de n{\o}dvendige rammer og ressourcer v{\ae}re til stede.",
  author = "{Lundgaard Andersen}, Linda and Lars Hulg{\aa}rd",
  year = "2010",
  language = "Dansk",
  isbn = "978-87-7674-488-5",
  pages = "169--177",
  editor = "{Lundgaard Andersen}, Linda and Lars Hulg{\aa}rd and Torben Bager",
  booktitle = "Socialt entrepren{\o}rskab",
  publisher = "Syddansk Universitetsforlag",

  }

  Lundgaard Andersen, L & Hulgård, L 2010, Socialt entreprenørskab: fyrtårne og kuldsejlede projekter. i L Lundgaard Andersen, L Hulgård & T Bager (red), Socialt entreprenørskab. Syddansk Universitetsforlag, Odense, s. 169-177.

  Socialt entreprenørskab : fyrtårne og kuldsejlede projekter. / Lundgaard Andersen, Linda; Hulgård, Lars.

  Socialt entreprenørskab. red. / Linda Lundgaard Andersen; Lars Hulgård; Torben Bager. Odense : Syddansk Universitetsforlag, 2010. s. 169-177.

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskning

  TY - CHAP

  T1 - Socialt entreprenørskab

  T2 - fyrtårne og kuldsejlede projekter

  AU - Lundgaard Andersen, Linda

  AU - Hulgård, Lars

  PY - 2010

  Y1 - 2010

  N2 - I socialt entreprenørskab arbejdes ofte for at realisere krævende og ambitiøse målsætninger - og fungerer derigennem som inspirerende og nyskabende fyrtårne. De sociale entreprenører sætter sig mål om at skabe rammer for forandring, handling og nye livsudkast for fastlåste børn, unge og voksne - og ofte med imponerende resultater. Men sådanne målsætninger er helt afhængig af tid, tilstrækkelige ressourcer og organisationsmodeller. I Broen - et typisk dansk eksempel på socialt entreprenørskab med en stor ydelseskompleksitet - illustreres hvilken krævende dagligdag hybride virksomheder må se i øjnene. Med afsæt i en model som kan perspektivere betydningen af institutionelle netværk og bæredygtighed tegnes dilemmaet op: for at skabe en forandring må de nødvendige rammer og ressourcer være til stede.

  AB - I socialt entreprenørskab arbejdes ofte for at realisere krævende og ambitiøse målsætninger - og fungerer derigennem som inspirerende og nyskabende fyrtårne. De sociale entreprenører sætter sig mål om at skabe rammer for forandring, handling og nye livsudkast for fastlåste børn, unge og voksne - og ofte med imponerende resultater. Men sådanne målsætninger er helt afhængig af tid, tilstrækkelige ressourcer og organisationsmodeller. I Broen - et typisk dansk eksempel på socialt entreprenørskab med en stor ydelseskompleksitet - illustreres hvilken krævende dagligdag hybride virksomheder må se i øjnene. Med afsæt i en model som kan perspektivere betydningen af institutionelle netværk og bæredygtighed tegnes dilemmaet op: for at skabe en forandring må de nødvendige rammer og ressourcer være til stede.

  M3 - Bidrag til bog/antologi

  SN - 978-87-7674-488-5

  SP - 169

  EP - 177

  BT - Socialt entreprenørskab

  A2 - Lundgaard Andersen, Linda

  A2 - Hulgård, Lars

  A2 - Bager, Torben

  PB - Syddansk Universitetsforlag

  CY - Odense

  ER -

  Lundgaard Andersen L, Hulgård L. Socialt entreprenørskab: fyrtårne og kuldsejlede projekter. I Lundgaard Andersen L, Hulgård L, Bager T, red., Socialt entreprenørskab. Odense: Syddansk Universitetsforlag. 2010. s. 169-177