Sociale entreprenører - en kritisk indføring

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskning

Resumé

Bogen præsenterer teorier, fortolkningsrammer og resultater om socialt entreprenørskab fra deltagelse i to store europæiske komparative forskningsprojekter samt to længerevarende forskningsophold i USA. Bogen er en undersøgelse af den betydning sociale entreprenører har i et moderne netværkssamfund, herunder en diskussion omkring de sociale entreprenørers motiver. Hvad drives de af udover det rationelle aktørmotiv? Endvidere præsenteres og diskuteres en række danske eksempler og forskningsresultater med særlig vægt på områderne sociale serviceydelser, sociale bevægelser og frivilligt socialt arbejde. Herudover trækkes linjer internationalt ud i Europa, men også transatlantisk til USA.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedKøbenhavn
ForlagHans Reitzels Forlag
Antal sider259
ISBN (Trykt)978-87-412-0373-7
StatusUdgivet - 2007

Emneord

  • Social kapital
  • netværk
  • motiver
  • rational choice
  • Max Weber
  • Robert Putnam
  • civilsamfund
  • socialøkonomi

Citer dette

Hulgård, L. (2007). Sociale entreprenører - en kritisk indføring. København: Hans Reitzels Forlag.
Hulgård, Lars. / Sociale entreprenører - en kritisk indføring. København : Hans Reitzels Forlag, 2007. 259 s.
@book{56eae200e11c11dcb321000ea68e967b,
title = "Sociale entrepren{\o}rer - en kritisk indf{\o}ring",
abstract = "Bogen pr{\ae}senterer teorier, fortolkningsrammer og resultater om socialt entrepren{\o}rskab fra deltagelse i to store europ{\ae}iske komparative forskningsprojekter samt to l{\ae}ngerevarende forskningsophold i USA. Bogen er en unders{\o}gelse af den betydning sociale entrepren{\o}rer har i et moderne netv{\ae}rkssamfund, herunder en diskussion omkring de sociale entrepren{\o}rers motiver. Hvad drives de af udover det rationelle akt{\o}rmotiv? Endvidere pr{\ae}senteres og diskuteres en r{\ae}kke danske eksempler og forskningsresultater med s{\ae}rlig v{\ae}gt p{\aa} omr{\aa}derne sociale serviceydelser, sociale bev{\ae}gelser og frivilligt socialt arbejde. Herudover tr{\ae}kkes linjer internationalt ud i Europa, men ogs{\aa} transatlantisk til USA.",
keywords = "Social kapital, netv{\ae}rk, motiver, rational choice, Max Weber, Robert Putnam, civilsamfund, social{\o}konomi",
author = "Lars Hulg{\aa}rd",
year = "2007",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-412-0373-7",
publisher = "Hans Reitzels Forlag",

}

Hulgård, L 2007, Sociale entreprenører - en kritisk indføring. Hans Reitzels Forlag, København.

Sociale entreprenører - en kritisk indføring. / Hulgård, Lars.

København : Hans Reitzels Forlag, 2007. 259 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskning

TY - BOOK

T1 - Sociale entreprenører - en kritisk indføring

AU - Hulgård, Lars

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 - Bogen præsenterer teorier, fortolkningsrammer og resultater om socialt entreprenørskab fra deltagelse i to store europæiske komparative forskningsprojekter samt to længerevarende forskningsophold i USA. Bogen er en undersøgelse af den betydning sociale entreprenører har i et moderne netværkssamfund, herunder en diskussion omkring de sociale entreprenørers motiver. Hvad drives de af udover det rationelle aktørmotiv? Endvidere præsenteres og diskuteres en række danske eksempler og forskningsresultater med særlig vægt på områderne sociale serviceydelser, sociale bevægelser og frivilligt socialt arbejde. Herudover trækkes linjer internationalt ud i Europa, men også transatlantisk til USA.

AB - Bogen præsenterer teorier, fortolkningsrammer og resultater om socialt entreprenørskab fra deltagelse i to store europæiske komparative forskningsprojekter samt to længerevarende forskningsophold i USA. Bogen er en undersøgelse af den betydning sociale entreprenører har i et moderne netværkssamfund, herunder en diskussion omkring de sociale entreprenørers motiver. Hvad drives de af udover det rationelle aktørmotiv? Endvidere præsenteres og diskuteres en række danske eksempler og forskningsresultater med særlig vægt på områderne sociale serviceydelser, sociale bevægelser og frivilligt socialt arbejde. Herudover trækkes linjer internationalt ud i Europa, men også transatlantisk til USA.

KW - Social kapital

KW - netværk

KW - motiver

KW - rational choice

KW - Max Weber

KW - Robert Putnam

KW - civilsamfund

KW - socialøkonomi

M3 - Bog

SN - 978-87-412-0373-7

BT - Sociale entreprenører - en kritisk indføring

PB - Hans Reitzels Forlag

CY - København

ER -

Hulgård L. Sociale entreprenører - en kritisk indføring. København: Hans Reitzels Forlag, 2007. 259 s.