Social innovation og socialt entreprenørskab

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

  Resumé

  Social innovation – og socialt entreprenørskab - er sat på dagsordenen som en nødvendig dimension i løsningen af sociale velfærdsproblemer. Men hvad rummer disse fænomener og hvilke potentialer og udfordringer kan indkredses? Innovation er et velkendt begreb, som oprindeligt er knyttet til udvikling i produktionsvirksomheder. I dag tales om social innovation og dermed fokuseres på hvordan innovation kan have sociale værdier som sit mål. Inden for det sociale område har social innovation været i aktivt virke længe før begrebet kom på mode. Det sociale områdes historie byder på stærke sociale innovative ud-viklinger: den danske andelsbevægelse og de selvejende børnehaver er konkrete eksempler, rækken af socialpædagogiske behandlings- og levemiljøer et andet, de mange forsøgs- og udviklingsprojekter et tredje, det gensidige sygeforsikringsprincippet et fjerde. I dette kapitel defineres social innovation og socialt entreprenørskab. Samtidig tegnes konturerne af hvilke nye udviklinger social innovation og socialt entreprenørskab kunne bidrage til.
  OriginalsprogDansk
  TitelSocialrådgivning og socialt arbejde : en grundbog
  RedaktørerHelle Nørlykke, Rikke Posborg, Helle Antczak
  Udgivelses stedKøbenhavn
  ForlagHans Reitzels Forlag
  Publikationsdato2013
  Udgave2. udgave
  Sider 577-590
  Kapitel18
  ISBN (Trykt)978-87-412-5615-3
  StatusUdgivet - 2013

  Citer dette

  Lundgaard Andersen, L. (2013). Social innovation og socialt entreprenørskab. I H. Nørlykke, R. Posborg, & H. Antczak (red.), Socialrådgivning og socialt arbejde: en grundbog (2. udgave udg., s. 577-590). København: Hans Reitzels Forlag.
  Lundgaard Andersen, Linda. / Social innovation og socialt entreprenørskab. Socialrådgivning og socialt arbejde: en grundbog. red. / Helle Nørlykke ; Rikke Posborg ; Helle Antczak. 2. udgave. udg. København : Hans Reitzels Forlag, 2013. s. 577-590
  @inbook{e25953983b7c4fb7a8a284a2992a7fb9,
  title = "Social innovation og socialt entrepren{\o}rskab",
  abstract = "Social innovation – og socialt entrepren{\o}rskab - er sat p{\aa} dagsordenen som en n{\o}dvendig dimension i l{\o}sningen af sociale velf{\ae}rdsproblemer. Men hvad rummer disse f{\ae}nomener og hvilke potentialer og udfordringer kan indkredses? Innovation er et velkendt begreb, som oprindeligt er knyttet til udvikling i produktionsvirksomheder. I dag tales om social innovation og dermed fokuseres p{\aa} hvordan innovation kan have sociale v{\ae}rdier som sit m{\aa}l. Inden for det sociale omr{\aa}de har social innovation v{\ae}ret i aktivt virke l{\ae}nge f{\o}r begrebet kom p{\aa} mode. Det sociale omr{\aa}des historie byder p{\aa} st{\ae}rke sociale innovative ud-viklinger: den danske andelsbev{\ae}gelse og de selvejende b{\o}rnehaver er konkrete eksempler, r{\ae}kken af socialp{\ae}dagogiske behandlings- og levemilj{\o}er et andet, de mange fors{\o}gs- og udviklingsprojekter et tredje, det gensidige sygeforsikringsprincippet et fjerde. I dette kapitel defineres social innovation og socialt entrepren{\o}rskab. Samtidig tegnes konturerne af hvilke nye udviklinger social innovation og socialt entrepren{\o}rskab kunne bidrage til.",
  author = "{Lundgaard Andersen}, Linda",
  year = "2013",
  language = "Dansk",
  isbn = "978-87-412-5615-3",
  pages = "577--590",
  editor = "N{\o}rlykke, {Helle } and Rikke Posborg and Helle Antczak",
  booktitle = "Socialr{\aa}dgivning og socialt arbejde",
  publisher = "Hans Reitzels Forlag",
  edition = "2. udgave",

  }

  Lundgaard Andersen, L 2013, Social innovation og socialt entreprenørskab. i H Nørlykke, R Posborg & H Antczak (red), Socialrådgivning og socialt arbejde: en grundbog. 2. udgave udg, Hans Reitzels Forlag, København, s. 577-590.

  Social innovation og socialt entreprenørskab. / Lundgaard Andersen, Linda.

  Socialrådgivning og socialt arbejde: en grundbog. red. / Helle Nørlykke; Rikke Posborg; Helle Antczak. 2. udgave. udg. København : Hans Reitzels Forlag, 2013. s. 577-590.

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

  TY - CHAP

  T1 - Social innovation og socialt entreprenørskab

  AU - Lundgaard Andersen, Linda

  PY - 2013

  Y1 - 2013

  N2 - Social innovation – og socialt entreprenørskab - er sat på dagsordenen som en nødvendig dimension i løsningen af sociale velfærdsproblemer. Men hvad rummer disse fænomener og hvilke potentialer og udfordringer kan indkredses? Innovation er et velkendt begreb, som oprindeligt er knyttet til udvikling i produktionsvirksomheder. I dag tales om social innovation og dermed fokuseres på hvordan innovation kan have sociale værdier som sit mål. Inden for det sociale område har social innovation været i aktivt virke længe før begrebet kom på mode. Det sociale områdes historie byder på stærke sociale innovative ud-viklinger: den danske andelsbevægelse og de selvejende børnehaver er konkrete eksempler, rækken af socialpædagogiske behandlings- og levemiljøer et andet, de mange forsøgs- og udviklingsprojekter et tredje, det gensidige sygeforsikringsprincippet et fjerde. I dette kapitel defineres social innovation og socialt entreprenørskab. Samtidig tegnes konturerne af hvilke nye udviklinger social innovation og socialt entreprenørskab kunne bidrage til.

  AB - Social innovation – og socialt entreprenørskab - er sat på dagsordenen som en nødvendig dimension i løsningen af sociale velfærdsproblemer. Men hvad rummer disse fænomener og hvilke potentialer og udfordringer kan indkredses? Innovation er et velkendt begreb, som oprindeligt er knyttet til udvikling i produktionsvirksomheder. I dag tales om social innovation og dermed fokuseres på hvordan innovation kan have sociale værdier som sit mål. Inden for det sociale område har social innovation været i aktivt virke længe før begrebet kom på mode. Det sociale områdes historie byder på stærke sociale innovative ud-viklinger: den danske andelsbevægelse og de selvejende børnehaver er konkrete eksempler, rækken af socialpædagogiske behandlings- og levemiljøer et andet, de mange forsøgs- og udviklingsprojekter et tredje, det gensidige sygeforsikringsprincippet et fjerde. I dette kapitel defineres social innovation og socialt entreprenørskab. Samtidig tegnes konturerne af hvilke nye udviklinger social innovation og socialt entreprenørskab kunne bidrage til.

  M3 - Bidrag til bog/antologi

  SN - 978-87-412-5615-3

  SP - 577

  EP - 590

  BT - Socialrådgivning og socialt arbejde

  A2 - Nørlykke, Helle

  A2 - Posborg, Rikke

  A2 - Antczak, Helle

  PB - Hans Reitzels Forlag

  CY - København

  ER -

  Lundgaard Andersen L. Social innovation og socialt entreprenørskab. I Nørlykke H, Posborg R, Antczak H, red., Socialrådgivning og socialt arbejde: en grundbog. 2. udgave udg. København: Hans Reitzels Forlag. 2013. s. 577-590