Social bæredygtighed og social forandring

Stabil og mobil med JUMP

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Resumé

Fra et antropologisk perspektiv, danner det empiriske eksempel i kapitlet her rammerne om en begrebsmæssig og teoretisk ”grounding”, som hyppigt efterlyses på området: social bæredygtighed og social forandring. Det er ofte antropologiens styrke, at give praktiske eksempler på, hvordan det, man taler om i teorien og i ideologierne, ser ud i de hverdagslige, observerbare såvel situerede menneskeliv som processer over tid. I dette tilfælde er der tale om, hvordan bæredygtighed ser ud i den forstand, at jeg er interesseret i, hvordan den sociale værdi, der skal opretholde og danne udgangspunkt for vores samfunds evne til at bevare muligheden for at tilbyde mennesker livskvalitet, ser ud i den virkelige verden, hvor mennesker agerer og interagerer. I tankeprocessen, at gå fra empiri til teori, bliver teoretiske begreber på baggrund af observationer i verden forankrede såvel som udfordrede. Mit fokus i kapitlet har været, at om end meget af den kritisk-utopiske aktionsforskning, i forhold til social forandring og social bæredygtighed, traditionelt kan observeres som brugbar i praktisk forstand, så ønsker jeg at udfordre metoden i lyset af, hvad der empirisk set foregår i feltet socialt entreprenørskab. Denne sidestilling leder til en ontologisk-teoretisk diskussion af forandrings- og bæredygtighedsambassadørers forhold til statisk og dynamisk ontologi; og samtidig forankrer og nuancerer et læringsperspektiv på social værdiskabelse forbindelsen til den socialt forandrende praksis.
OriginalsprogDansk
TitelSocial Bæredygtighed : Begreb, felt og kritik
RedaktørerLuise Li Langergaard, Katia Dupret
ForlagFrydenlund Academic
Publikationsdato2020
Kapitel6
StatusUdgivet - 2020

Emneord

  • Social bæredygtighed
  • Økonomisk antropologi
  • Socialt entreprenørskab
  • Kritisk utopisk aktionsforskning
  • Entreprenørielle kompetencer

Citer dette

Jensen, C. R. (2020). Social bæredygtighed og social forandring: Stabil og mobil med JUMP. I L. L. Langergaard, & K. Dupret (red.), Social Bæredygtighed: Begreb, felt og kritik Frydenlund Academic.
Jensen, Christine Revsbech. / Social bæredygtighed og social forandring : Stabil og mobil med JUMP. Social Bæredygtighed: Begreb, felt og kritik. red. / Luise Li Langergaard ; Katia Dupret. Frydenlund Academic, 2020.
@inbook{ce3ae3df28fc4929bdc04be41e1955ab,
title = "Social b{\ae}redygtighed og social forandring: Stabil og mobil med JUMP",
abstract = "Fra et antropologisk perspektiv, danner det empiriske eksempel i kapitlet her rammerne om en begrebsm{\ae}ssig og teoretisk ”grounding”, som hyppigt efterlyses p{\aa} omr{\aa}det: social b{\ae}redygtighed og social forandring. Det er ofte antropologiens styrke, at give praktiske eksempler p{\aa}, hvordan det, man taler om i teorien og i ideologierne, ser ud i de hverdagslige, observerbare s{\aa}vel situerede menneskeliv som processer over tid. I dette tilf{\ae}lde er der tale om, hvordan b{\ae}redygtighed ser ud i den forstand, at jeg er interesseret i, hvordan den sociale v{\ae}rdi, der skal opretholde og danne udgangspunkt for vores samfunds evne til at bevare muligheden for at tilbyde mennesker livskvalitet, ser ud i den virkelige verden, hvor mennesker agerer og interagerer. I tankeprocessen, at g{\aa} fra empiri til teori, bliver teoretiske begreber p{\aa} baggrund af observationer i verden forankrede s{\aa}vel som udfordrede. Mit fokus i kapitlet har v{\ae}ret, at om end meget af den kritisk-utopiske aktionsforskning, i forhold til social forandring og social b{\ae}redygtighed, traditionelt kan observeres som brugbar i praktisk forstand, s{\aa} {\o}nsker jeg at udfordre metoden i lyset af, hvad der empirisk set foreg{\aa}r i feltet socialt entrepren{\o}rskab. Denne sidestilling leder til en ontologisk-teoretisk diskussion af forandrings- og b{\ae}redygtighedsambassad{\o}rers forhold til statisk og dynamisk ontologi; og samtidig forankrer og nuancerer et l{\ae}ringsperspektiv p{\aa} social v{\ae}rdiskabelse forbindelsen til den socialt forandrende praksis.",
keywords = "Social b{\ae}redygtighed, {\O}konomisk antropologi, Socialt entrepren{\o}rskab, Kritisk utopisk aktionsforskning, Entrepren{\o}rielle kompetencer",
author = "Jensen, {Christine Revsbech}",
year = "2020",
language = "Dansk",
editor = "Langergaard, {Luise Li} and Katia Dupret",
booktitle = "Social B{\ae}redygtighed",
publisher = "Frydenlund Academic",

}

Jensen, CR 2020, Social bæredygtighed og social forandring: Stabil og mobil med JUMP. i LL Langergaard & K Dupret (red), Social Bæredygtighed: Begreb, felt og kritik. Frydenlund Academic.

Social bæredygtighed og social forandring : Stabil og mobil med JUMP. / Jensen, Christine Revsbech.

Social Bæredygtighed: Begreb, felt og kritik. red. / Luise Li Langergaard; Katia Dupret. Frydenlund Academic, 2020.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

TY - CHAP

T1 - Social bæredygtighed og social forandring

T2 - Stabil og mobil med JUMP

AU - Jensen, Christine Revsbech

PY - 2020

Y1 - 2020

N2 - Fra et antropologisk perspektiv, danner det empiriske eksempel i kapitlet her rammerne om en begrebsmæssig og teoretisk ”grounding”, som hyppigt efterlyses på området: social bæredygtighed og social forandring. Det er ofte antropologiens styrke, at give praktiske eksempler på, hvordan det, man taler om i teorien og i ideologierne, ser ud i de hverdagslige, observerbare såvel situerede menneskeliv som processer over tid. I dette tilfælde er der tale om, hvordan bæredygtighed ser ud i den forstand, at jeg er interesseret i, hvordan den sociale værdi, der skal opretholde og danne udgangspunkt for vores samfunds evne til at bevare muligheden for at tilbyde mennesker livskvalitet, ser ud i den virkelige verden, hvor mennesker agerer og interagerer. I tankeprocessen, at gå fra empiri til teori, bliver teoretiske begreber på baggrund af observationer i verden forankrede såvel som udfordrede. Mit fokus i kapitlet har været, at om end meget af den kritisk-utopiske aktionsforskning, i forhold til social forandring og social bæredygtighed, traditionelt kan observeres som brugbar i praktisk forstand, så ønsker jeg at udfordre metoden i lyset af, hvad der empirisk set foregår i feltet socialt entreprenørskab. Denne sidestilling leder til en ontologisk-teoretisk diskussion af forandrings- og bæredygtighedsambassadørers forhold til statisk og dynamisk ontologi; og samtidig forankrer og nuancerer et læringsperspektiv på social værdiskabelse forbindelsen til den socialt forandrende praksis.

AB - Fra et antropologisk perspektiv, danner det empiriske eksempel i kapitlet her rammerne om en begrebsmæssig og teoretisk ”grounding”, som hyppigt efterlyses på området: social bæredygtighed og social forandring. Det er ofte antropologiens styrke, at give praktiske eksempler på, hvordan det, man taler om i teorien og i ideologierne, ser ud i de hverdagslige, observerbare såvel situerede menneskeliv som processer over tid. I dette tilfælde er der tale om, hvordan bæredygtighed ser ud i den forstand, at jeg er interesseret i, hvordan den sociale værdi, der skal opretholde og danne udgangspunkt for vores samfunds evne til at bevare muligheden for at tilbyde mennesker livskvalitet, ser ud i den virkelige verden, hvor mennesker agerer og interagerer. I tankeprocessen, at gå fra empiri til teori, bliver teoretiske begreber på baggrund af observationer i verden forankrede såvel som udfordrede. Mit fokus i kapitlet har været, at om end meget af den kritisk-utopiske aktionsforskning, i forhold til social forandring og social bæredygtighed, traditionelt kan observeres som brugbar i praktisk forstand, så ønsker jeg at udfordre metoden i lyset af, hvad der empirisk set foregår i feltet socialt entreprenørskab. Denne sidestilling leder til en ontologisk-teoretisk diskussion af forandrings- og bæredygtighedsambassadørers forhold til statisk og dynamisk ontologi; og samtidig forankrer og nuancerer et læringsperspektiv på social værdiskabelse forbindelsen til den socialt forandrende praksis.

KW - Social bæredygtighed

KW - Økonomisk antropologi

KW - Socialt entreprenørskab

KW - Kritisk utopisk aktionsforskning

KW - Entreprenørielle kompetencer

M3 - Bidrag til bog/antologi

BT - Social Bæredygtighed

A2 - Langergaard, Luise Li

A2 - Dupret, Katia

PB - Frydenlund Academic

ER -

Jensen CR. Social bæredygtighed og social forandring: Stabil og mobil med JUMP. I Langergaard LL, Dupret K, red., Social Bæredygtighed: Begreb, felt og kritik. Frydenlund Academic. 2020