Små virksomheder i spændetrøjen: Fremtidens bestyrelsesarbejde skal være langt mere agilt

Maria Bosse Conradsen

Publikation: Bidrag til tidsskriftKommentar/debatFormidling

Resumé

Mere end nogensinde taler vi om bestyrelsers sammensætning, kompetencer,
risikovurderinger og ansvar. Der findes et utal af værktøjer til evaluering
af bestyrelsesmedlemmer, ligesom det vrimler med konsulenter, der uddanner
og professionaliserer bestyrelser. De store selskaber med professionelle
TidsskriftHR chefen : tidsskrift om personaleledelse
Sider (fra-til)36-38
StatusUdgivet - 10 dec. 2013

@article{f3550a70fb194d3885abb1d83135c585,
title = "Sm{\aa} virksomheder i sp{\ae}ndetr{\o}jen: Fremtidens bestyrelsesarbejde skal v{\ae}re langt mere agilt",
abstract = "Mere end nogensinde taler vi om bestyrelsers sammens{\ae}tning, kompetencer,risikovurderinger og ansvar. Der findes et utal af v{\ae}rkt{\o}jer til evalueringaf bestyrelsesmedlemmer, ligesom det vrimler med konsulenter, der uddannerog professionaliserer bestyrelser. De store selskaber med professionellebestyrelser, st{\ae}rke kompetencer rundt om bordet og en stor {\o}konomisk base har rige muligheder for denne professionalisering. Helt anderledes ser det ud for de sm{\aa} virksomheder. Det er dem, jeg besk{\ae}ftiger mig med i min forskning. Mere konkret har jeg gennem et {\aa}rs observationsstudier set p{\aa} ledelser og bestyrelser i sm{\aa} iv{\ae}rks{\ae}tter- og v{\ae}kstvirksomheder.",
author = "Conradsen, {Maria Bosse}",
year = "2013",
month = "12",
day = "10",
pages = "36--38",
journal = "HR chefen : tidsskrift om personaleledelse",
issn = "2245-9405",
publisher = "Dansk HR",

Små virksomheder i spændetrøjen : Fremtidens bestyrelsesarbejde skal være langt mere agilt. / Conradsen, Maria Bosse.

I: HR chefen : tidsskrift om personaleledelse , 10.12.2013, s. 36-38.

Publikation: Bidrag til tidsskriftKommentar/debatFormidling

TY - JOUR

T1 - Små virksomheder i spændetrøjen

T2 - Fremtidens bestyrelsesarbejde skal være langt mere agilt

AU - Conradsen, Maria Bosse

PY - 2013/12/10

Y1 - 2013/12/10

N2 - Mere end nogensinde taler vi om bestyrelsers sammensætning, kompetencer,risikovurderinger og ansvar. Der findes et utal af værktøjer til evalueringaf bestyrelsesmedlemmer, ligesom det vrimler med konsulenter, der uddannerog professionaliserer bestyrelser. De store selskaber med professionellebestyrelser, stærke kompetencer rundt om bordet og en stor økonomisk base har rige muligheder for denne professionalisering. Helt anderledes ser det ud for de små virksomheder. Det er dem, jeg beskæftiger mig med i min forskning. Mere konkret har jeg gennem et års observationsstudier set på ledelser og bestyrelser i små iværksætter- og vækstvirksomheder.

AB - Mere end nogensinde taler vi om bestyrelsers sammensætning, kompetencer,risikovurderinger og ansvar. Der findes et utal af værktøjer til evalueringaf bestyrelsesmedlemmer, ligesom det vrimler med konsulenter, der uddannerog professionaliserer bestyrelser. De store selskaber med professionellebestyrelser, stærke kompetencer rundt om bordet og en stor økonomisk base har rige muligheder for denne professionalisering. Helt anderledes ser det ud for de små virksomheder. Det er dem, jeg beskæftiger mig med i min forskning. Mere konkret har jeg gennem et års observationsstudier set på ledelser og bestyrelser i små iværksætter- og vækstvirksomheder.

M3 - Kommentar/debat

SP - 36