Små børns hverdagsliv

Situeret pædagogisk faglighed i vuggestue og dagpleje

Anja Hvidtfeldt Stanek, Maja Røn Larsen, Solmai Sofia Mikladal

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

Resumé

Udgivelses stedFrederiksberg
ForlagFrydenlund Academic
ISBN (Trykt)978-87-7118-980-3
StatusUdgivet - 2018

Stanek, A. H., Røn Larsen, M., & Mikladal, S. S. (2018). Små børns hverdagsliv: Situeret pædagogisk faglighed i vuggestue og dagpleje. Frederiksberg: Frydenlund Academic.
Stanek, Anja Hvidtfeldt ; Røn Larsen, Maja ; Mikladal, Solmai Sofia. / Små børns hverdagsliv : Situeret pædagogisk faglighed i vuggestue og dagpleje. Frederiksberg : Frydenlund Academic, 2018. 151 s.
@book{81eb548336f843549191c990d9deb3fa,
title = "Sm{\aa} b{\o}rns hverdagsliv: Situeret p{\ae}dagogisk faglighed i vuggestue og dagpleje",
abstract = "Sm{\aa} b{\o}rns hverdagsliv unders{\o}ger foruds{\ae}tningerne for b{\o}rns trivsel og l{\ae}ring i dagligdagen i vuggestuer og dagpleje. Den er relevant for alle, der arbejder med sm{\aa} b{\o}rn, studerer til p{\ae}dagog eller er beslutningstager p{\aa} omr{\aa}det.Bogen beskriver, hvordan p{\ae}dagoger og dagplejere kan styrke b{\o}rnenes f{\ae}llesskaber, underst{\o}tte deres medindflydelse, fremme deres l{\ae}ring og forbedre samarbejdet med for{\ae}ldrene. Alt sam­men afstemt i forhold til de konkrete betingelser, den p{\ae}dagogiske praksis udfolder sig under i dag.Med ud­gangs­punkt i den nyeste forskning samt interviews og observationer fra vuggestue og dag­pleje vi­ser de tre forfattere, hvordan betingelserne i p{\ae}dagogisk praksis udg{\o}res af b{\aa}de det enkelte barn, den samlede gruppe af b{\o}rn, for{\ae}ldrene, personalet og dagtilbuddets rammer samt ikke mindst de mere overordnede samfundsm{\ae}ssige betingelser i form af politiske forventninger og krav.Gennem begrebet 'situeret p{\ae}dagogisk faglighed' udfolder forfatterne, hvordan vi p{\aa} daginstitutionsomr{\aa}det har brug for fleksible og kontekstsensitive forst{\aa}elser af b{\o}rns l{\ae}ring, udvikling og trivsel samt af den p{\ae}dagogiske praksis.",
author = "Stanek, {Anja Hvidtfeldt} and {R{\o}n Larsen}, Maja and Mikladal, {Solmai Sofia}",
year = "2018",
isbn = "978-87-7118-980-3",
publisher = "Frydenlund Academic",

Stanek, AH, Røn Larsen, M & Mikladal, SS 2018, Små børns hverdagsliv: Situeret pædagogisk faglighed i vuggestue og dagpleje. Frydenlund Academic, Frederiksberg.

Små børns hverdagsliv : Situeret pædagogisk faglighed i vuggestue og dagpleje. / Stanek, Anja Hvidtfeldt ; Røn Larsen, Maja; Mikladal, Solmai Sofia.

Frederiksberg : Frydenlund Academic, 2018. 151 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

TY - BOOK

T1 - Små børns hverdagsliv

T2 - Situeret pædagogisk faglighed i vuggestue og dagpleje

AU - Stanek, Anja Hvidtfeldt

AU - Røn Larsen, Maja

AU - Mikladal, Solmai Sofia

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - Små børns hverdagsliv undersøger forudsætningerne for børns trivsel og læring i dagligdagen i vuggestuer og dagpleje. Den er relevant for alle, der arbejder med små børn, studerer til pædagog eller er beslutningstager på området.Bogen beskriver, hvordan pædagoger og dagplejere kan styrke børnenes fællesskaber, understøtte deres medindflydelse, fremme deres læring og forbedre samarbejdet med forældrene. Alt sam­men afstemt i forhold til de konkrete betingelser, den pædagogiske praksis udfolder sig under i dag.Med ud­gangs­punkt i den nyeste forskning samt interviews og observationer fra vuggestue og dag­pleje vi­ser de tre forfattere, hvordan betingelserne i pædagogisk praksis udgøres af både det enkelte barn, den samlede gruppe af børn, forældrene, personalet og dagtilbuddets rammer samt ikke mindst de mere overordnede samfundsmæssige betingelser i form af politiske forventninger og krav.Gennem begrebet 'situeret pædagogisk faglighed' udfolder forfatterne, hvordan vi på daginstitutionsområdet har brug for fleksible og kontekstsensitive forståelser af børns læring, udvikling og trivsel samt af den pædagogiske praksis.

AB - Små børns hverdagsliv undersøger forudsætningerne for børns trivsel og læring i dagligdagen i vuggestuer og dagpleje. Den er relevant for alle, der arbejder med små børn, studerer til pædagog eller er beslutningstager på området.Bogen beskriver, hvordan pædagoger og dagplejere kan styrke børnenes fællesskaber, understøtte deres medindflydelse, fremme deres læring og forbedre samarbejdet med forældrene. Alt sam­men afstemt i forhold til de konkrete betingelser, den pædagogiske praksis udfolder sig under i dag.Med ud­gangs­punkt i den nyeste forskning samt interviews og observationer fra vuggestue og dag­pleje vi­ser de tre forfattere, hvordan betingelserne i pædagogisk praksis udgøres af både det enkelte barn, den samlede gruppe af børn, forældrene, personalet og dagtilbuddets rammer samt ikke mindst de mere overordnede samfundsmæssige betingelser i form af politiske forventninger og krav.Gennem begrebet 'situeret pædagogisk faglighed' udfolder forfatterne, hvordan vi på daginstitutionsområdet har brug for fleksible og kontekstsensitive forståelser af børns læring, udvikling og trivsel samt af den pædagogiske praksis.

UR - https://www.frydenlund.dk/boeger/varebeskrivelse/4281

M3 - Bog

SN - 978-87-7118-980-3

BT - Små børns hverdagsliv

PB - Frydenlund Academic

CY - Frederiksberg

Stanek AH, Røn Larsen M, Mikladal SS. Små børns hverdagsliv: Situeret pædagogisk faglighed i vuggestue og dagpleje. Frederiksberg: Frydenlund Academic, 2018. 151 s.