Skyggefulde konsekvenser af meningsfulde forandringer

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Resumé

Forandring og innovation er i dag noget vi tillægger en positiv værdi. Det er endda noget som i samfundet generelt og i det moderne arbejdsliv er efterstræbelsesværdigt og vigtigt for vores beståen som konkurrencedygtigt samfund. Forandring og innovation lovprises på bekostning af træghed og stilstand. Vi skal arbejde hen imod et mål, hvor målet er en forbedring ift. det, der var engang. Særlig den type af forandring medarbejdere selv har været med til at søsætte, er i tidens trend, og skaber medarbejdere som med entusiasme og dedikation finder mening i deres arbejde (e.g. Pedersen 2010, Rambøll Management 2006). I det lys kan forandringer føre til forbedringer for organisationen i form af større arbejdsglæde, tilfredshed for kunder eller patienter, effektiviseringer, mindre sygefravær, nye produkter på markedet etc. I den forstand er forandringer godt for medarbejdere og for produktiviteten i organisationer. At organisationer indeholder skyggesider er efterhånden en klassisk pointe. Med f.eks. Bauman blev det tydeligt, at Europas (civiliserede) bureaukrati samtidig indeholdt (det skyggefulde) potentiale at være perfekt tilpasset til at udføre det organiserede massemord på millioner af mennesker (Bauman 1989). Heri ligger et grundlæggende argument om at positive arbejdspraksisser også indeholder potentialet om det onde.
OriginalsprogDansk
TitelSkygger i organisationer
RedaktørerNiels Christian Nickelsen
Antal sider16
Udgivelses stedÅrhus
ForlagKlim
Publikationsdato2013
StatusUdgivet - 2013
Udgivet eksterntJa

Citer dette

Dupret, K. (2013). Skyggefulde konsekvenser af meningsfulde forandringer. I N. C. Nickelsen (red.), Skygger i organisationer Århus: Klim.
Dupret, Katia. / Skyggefulde konsekvenser af meningsfulde forandringer. Skygger i organisationer. red. / Niels Christian Nickelsen. Århus : Klim, 2013.
@inbook{a25085fcf56c4027be549497d75df2fe,
title = "Skyggefulde konsekvenser af meningsfulde forandringer",
abstract = "Forandring og innovation er i dag noget vi till{\ae}gger en positiv v{\ae}rdi. Det er endda noget som i samfundet generelt og i det moderne arbejdsliv er efterstr{\ae}belsesv{\ae}rdigt og vigtigt for vores best{\aa}en som konkurrencedygtigt samfund. Forandring og innovation lovprises p{\aa} bekostning af tr{\ae}ghed og stilstand. Vi skal arbejde hen imod et m{\aa}l, hvor m{\aa}let er en forbedring ift. det, der var engang. S{\ae}rlig den type af forandring medarbejdere selv har v{\ae}ret med til at s{\o}s{\ae}tte, er i tidens trend, og skaber medarbejdere som med entusiasme og dedikation finder mening i deres arbejde (e.g. Pedersen 2010, Ramb{\o}ll Management 2006). I det lys kan forandringer f{\o}re til forbedringer for organisationen i form af st{\o}rre arbejdsgl{\ae}de, tilfredshed for kunder eller patienter, effektiviseringer, mindre sygefrav{\ae}r, nye produkter p{\aa} markedet etc. I den forstand er forandringer godt for medarbejdere og for produktiviteten i organisationer. At organisationer indeholder skyggesider er efterh{\aa}nden en klassisk pointe. Med f.eks. Bauman blev det tydeligt, at Europas (civiliserede) bureaukrati samtidig indeholdt (det skyggefulde) potentiale at v{\ae}re perfekt tilpasset til at udf{\o}re det organiserede massemord p{\aa} millioner af mennesker (Bauman 1989). Heri ligger et grundl{\ae}ggende argument om at positive arbejdspraksisser ogs{\aa} indeholder potentialet om det onde.",
author = "Katia Dupret",
year = "2013",
language = "Dansk",
editor = "Nickelsen, {Niels Christian}",
booktitle = "Skygger i organisationer",
publisher = "Klim",

}

Dupret, K 2013, Skyggefulde konsekvenser af meningsfulde forandringer. i NC Nickelsen (red.), Skygger i organisationer. Klim, Århus.

Skyggefulde konsekvenser af meningsfulde forandringer. / Dupret, Katia.

Skygger i organisationer. red. / Niels Christian Nickelsen. Århus : Klim, 2013.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

TY - CHAP

T1 - Skyggefulde konsekvenser af meningsfulde forandringer

AU - Dupret, Katia

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Forandring og innovation er i dag noget vi tillægger en positiv værdi. Det er endda noget som i samfundet generelt og i det moderne arbejdsliv er efterstræbelsesværdigt og vigtigt for vores beståen som konkurrencedygtigt samfund. Forandring og innovation lovprises på bekostning af træghed og stilstand. Vi skal arbejde hen imod et mål, hvor målet er en forbedring ift. det, der var engang. Særlig den type af forandring medarbejdere selv har været med til at søsætte, er i tidens trend, og skaber medarbejdere som med entusiasme og dedikation finder mening i deres arbejde (e.g. Pedersen 2010, Rambøll Management 2006). I det lys kan forandringer føre til forbedringer for organisationen i form af større arbejdsglæde, tilfredshed for kunder eller patienter, effektiviseringer, mindre sygefravær, nye produkter på markedet etc. I den forstand er forandringer godt for medarbejdere og for produktiviteten i organisationer. At organisationer indeholder skyggesider er efterhånden en klassisk pointe. Med f.eks. Bauman blev det tydeligt, at Europas (civiliserede) bureaukrati samtidig indeholdt (det skyggefulde) potentiale at være perfekt tilpasset til at udføre det organiserede massemord på millioner af mennesker (Bauman 1989). Heri ligger et grundlæggende argument om at positive arbejdspraksisser også indeholder potentialet om det onde.

AB - Forandring og innovation er i dag noget vi tillægger en positiv værdi. Det er endda noget som i samfundet generelt og i det moderne arbejdsliv er efterstræbelsesværdigt og vigtigt for vores beståen som konkurrencedygtigt samfund. Forandring og innovation lovprises på bekostning af træghed og stilstand. Vi skal arbejde hen imod et mål, hvor målet er en forbedring ift. det, der var engang. Særlig den type af forandring medarbejdere selv har været med til at søsætte, er i tidens trend, og skaber medarbejdere som med entusiasme og dedikation finder mening i deres arbejde (e.g. Pedersen 2010, Rambøll Management 2006). I det lys kan forandringer føre til forbedringer for organisationen i form af større arbejdsglæde, tilfredshed for kunder eller patienter, effektiviseringer, mindre sygefravær, nye produkter på markedet etc. I den forstand er forandringer godt for medarbejdere og for produktiviteten i organisationer. At organisationer indeholder skyggesider er efterhånden en klassisk pointe. Med f.eks. Bauman blev det tydeligt, at Europas (civiliserede) bureaukrati samtidig indeholdt (det skyggefulde) potentiale at være perfekt tilpasset til at udføre det organiserede massemord på millioner af mennesker (Bauman 1989). Heri ligger et grundlæggende argument om at positive arbejdspraksisser også indeholder potentialet om det onde.

M3 - Bidrag til bog/antologi

BT - Skygger i organisationer

A2 - Nickelsen, Niels Christian

PB - Klim

CY - Århus

ER -

Dupret K. Skyggefulde konsekvenser af meningsfulde forandringer. I Nickelsen NC, red., Skygger i organisationer. Århus: Klim. 2013