Skal vi så lige måle dig? Hold da op, det er sørme flot!: Standardisering og forandring af professionalitet i skole sundhedspleje

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

Bidragets oversatte titelSkal vi så lige måle dig? Hold da op, det er sørme flot! : Standardisering og forandring af professionalitet i skole sundhedspleje
SprogEngelsk
TidsskriftJournal of Social Work Practice
ISSN0265-0533
StatusUnder udarbejdelse - 1 apr. 2018

@article{53afdd4c240149b8908e9d751ac3a302,
title = "Could we just measure you? wow, that´s so great!: Standardisation and transformation of professionalism in school health nursing",
abstract = "Samtidig med indf{\o}relsen af New Public Health, har New Public Management forandret sundhedsplejen. Det er sket igennem skabelsen af resultatkontrakter omkring det sundhedsfremmende og forebyggende arbejde, fokus p{\aa} opgaver der er de rigtige og andre der er mindre rigtige, og med introduktionen af kravet om effekt af indsatser . Der er fokuseret p{\aa} adf{\ae}rds {\ae}ndringer hos borgerne snarere end p{\aa} borgernes oplevede sundhedsproblemer og {\o}nsker til sundhedsindsatser, og denne forskydning kan forst{\aa}s udfra grundl{\ae}ggende principper i b{\aa}de NPM og NPH. Med udvidelsen af sundhedsplejerskernes virksomheds omr{\aa}de og mere ressourcepressede vilk{\aa}r f{\aa}r sk{\o}nnet dermed nye betydninger, n{\aa}r standardisering ogs{\aa} skal forme sundhedsplejerskens arbejde. Den sk{\o}nsm{\ae}ssige praksis er s{\ae}rlig interessant at studere, hvor sundhedsfremme og forebyggelse oms{\ae}ttes til v{\ae}rdifuldt og ikke- v{\ae}rdifuldt i borgernes hverdagsliv, igennem standardiserede faglige metoder og redskaber .",
author = "Betina Dybbroe and Aamann, {Iben Charlotte}",
year = "2018",
month = "4",
day = "1",
language = "English",
journal = "Journal of Social Work Practice",
issn = "0265-0533",
publisher = "Routledge",

TY - JOUR

T1 - Could we just measure you? wow, that´s so great!

T2 - Journal of Social Work Practice

AU - Dybbroe,Betina

AU - Aamann,Iben Charlotte

PY - 2018/4/1

Y1 - 2018/4/1

N2 - Samtidig med indførelsen af New Public Health, har New Public Management forandret sundhedsplejen. Det er sket igennem skabelsen af resultatkontrakter omkring det sundhedsfremmende og forebyggende arbejde, fokus på opgaver der er de rigtige og andre der er mindre rigtige, og med introduktionen af kravet om effekt af indsatser . Der er fokuseret på adfærds ændringer hos borgerne snarere end på borgernes oplevede sundhedsproblemer og ønsker til sundhedsindsatser, og denne forskydning kan forstås udfra grundlæggende principper i både NPM og NPH. Med udvidelsen af sundhedsplejerskernes virksomheds område og mere ressourcepressede vilkår får skønnet dermed nye betydninger, når standardisering også skal forme sundhedsplejerskens arbejde. Den skønsmæssige praksis er særlig interessant at studere, hvor sundhedsfremme og forebyggelse omsættes til værdifuldt og ikke- værdifuldt i borgernes hverdagsliv, igennem standardiserede faglige metoder og redskaber .

AB - Samtidig med indførelsen af New Public Health, har New Public Management forandret sundhedsplejen. Det er sket igennem skabelsen af resultatkontrakter omkring det sundhedsfremmende og forebyggende arbejde, fokus på opgaver der er de rigtige og andre der er mindre rigtige, og med introduktionen af kravet om effekt af indsatser . Der er fokuseret på adfærds ændringer hos borgerne snarere end på borgernes oplevede sundhedsproblemer og ønsker til sundhedsindsatser, og denne forskydning kan forstås udfra grundlæggende principper i både NPM og NPH. Med udvidelsen af sundhedsplejerskernes virksomheds område og mere ressourcepressede vilkår får skønnet dermed nye betydninger, når standardisering også skal forme sundhedsplejerskens arbejde. Den skønsmæssige praksis er særlig interessant at studere, hvor sundhedsfremme og forebyggelse omsættes til værdifuldt og ikke- værdifuldt i borgernes hverdagsliv, igennem standardiserede faglige metoder og redskaber .

M3 - Journal article

JO - Journal of Social Work Practice