Skærmopkald i hjemme- og sygepleje

Videosamtalers betydning for pleje - og omsorgsarbejde

Stinne Aaløkke Ballegaard, Annette Kamp

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportFormidling

Resumé

Udgivelses stedRoskilde
ForlagRoskilde Universitet
ISBN (Elektronisk)9788793626621
StatusUdgivet - 11 jun. 2018

Aaløkke Ballegaard, Stinne ; Kamp, Annette. / Skærmopkald i hjemme- og sygepleje : Videosamtalers betydning for pleje - og omsorgsarbejde. Roskilde : Roskilde Universitet, 2018. 55 s.
@book{a174832acc7a4909b12e8122e01c7428,
title = "Sk{\ae}rmopkald i hjemme- og sygepleje: Videosamtalers betydning for pleje - og omsorgsarbejde",
abstract = "Kommunerne har gennem de sidste mange {\aa}r arbejdet med udvikling og introduktion af nye typer velf{\ae}rdsteknologi i forventning om at kunne levere velf{\ae}rdsydelser af h{\o}j kvalitet p{\aa} nye og mere effektive m{\aa}der. Som del af denne udvikling anvendes videosamtaler i stigende grad til at underst{\o}tte kommunikation mellem sundhedsprofessionelle og borgere.Hensigten med indev{\ae}rende rapport er at bidrage med viden om, hvad det betyder for pleje- og omsorgsarbejdet, n{\aa}r kommunerne introducerer ny teknologi i form af videosamtaler i hjemme- og sygeplejen.Rapporten bygger p{\aa} en unders{\o}gelse, som er gennemf{\o}rt i samarbejde med Viborg Kommune. Viborg Kommune har gennem en {\aa}rr{\ae}kke arbejdet med udvikling af konceptet ”Virtuel hjemme- og sygepleje”, hvor nogle af ydelserne til borgeren leveres via videosamtaler i stedet for et bes{\o}g i hjemmet.",
author = "{Aal{\o}kke Ballegaard}, Stinne and Annette Kamp",
year = "2018",
month = "6",
day = "11",
publisher = "Roskilde Universitet",

Skærmopkald i hjemme- og sygepleje : Videosamtalers betydning for pleje - og omsorgsarbejde. / Aaløkke Ballegaard, Stinne; Kamp, Annette.

Roskilde : Roskilde Universitet, 2018. 55 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportFormidling

TY - RPRT

T1 - Skærmopkald i hjemme- og sygepleje

T2 - Videosamtalers betydning for pleje - og omsorgsarbejde

AU - Aaløkke Ballegaard, Stinne

AU - Kamp, Annette

PY - 2018/6/11

Y1 - 2018/6/11

N2 - Kommunerne har gennem de sidste mange år arbejdet med udvikling og introduktion af nye typer velfærdsteknologi i forventning om at kunne levere velfærdsydelser af høj kvalitet på nye og mere effektive måder. Som del af denne udvikling anvendes videosamtaler i stigende grad til at understøtte kommunikation mellem sundhedsprofessionelle og borgere.Hensigten med indeværende rapport er at bidrage med viden om, hvad det betyder for pleje- og omsorgsarbejdet, når kommunerne introducerer ny teknologi i form af videosamtaler i hjemme- og sygeplejen.Rapporten bygger på en undersøgelse, som er gennemført i samarbejde med Viborg Kommune. Viborg Kommune har gennem en årrække arbejdet med udvikling af konceptet ”Virtuel hjemme- og sygepleje”, hvor nogle af ydelserne til borgeren leveres via videosamtaler i stedet for et besøg i hjemmet.

AB - Kommunerne har gennem de sidste mange år arbejdet med udvikling og introduktion af nye typer velfærdsteknologi i forventning om at kunne levere velfærdsydelser af høj kvalitet på nye og mere effektive måder. Som del af denne udvikling anvendes videosamtaler i stigende grad til at understøtte kommunikation mellem sundhedsprofessionelle og borgere.Hensigten med indeværende rapport er at bidrage med viden om, hvad det betyder for pleje- og omsorgsarbejdet, når kommunerne introducerer ny teknologi i form af videosamtaler i hjemme- og sygeplejen.Rapporten bygger på en undersøgelse, som er gennemført i samarbejde med Viborg Kommune. Viborg Kommune har gennem en årrække arbejdet med udvikling af konceptet ”Virtuel hjemme- og sygepleje”, hvor nogle af ydelserne til borgeren leveres via videosamtaler i stedet for et besøg i hjemmet.

M3 - Rapport

BT - Skærmopkald i hjemme- og sygepleje

PB - Roskilde Universitet

CY - Roskilde

Aaløkke Ballegaard S, Kamp A. Skærmopkald i hjemme- og sygepleje: Videosamtalers betydning for pleje - og omsorgsarbejde. Roskilde: Roskilde Universitet, 2018. 55 s.