Situeret læring i designprojekter

Et etnografisk studie af en proceskonkurrence på Carlsberg

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

Resumé

Spørgsmålet er, hvad der sker når dialog og konkurrence blandes i praksis?
    Udgivelses stedRoskilde
    ForlagRoskilde Universitet
    ISBN (Trykt)978-87-91387-72-2
    ISBN (Elektronisk)978-87-91387-72-2
    StatusUdgivet - feb. 2014

• Byggeri
    • arkitektur
    • dialog
    • samarbejde
    • arkitektkonkurrence
    • læring
    • projekter

@phdthesis{1afa574fff154dbcae141b13ab356f32,
    title = "Situeret l{\ae}ring i designprojekter: Et etnografisk studie af en proceskonkurrence p{\aa} Carlsberg",
    abstract = "Denne ph.d. afhandling er et bidrag til forskningen i dialogbaserede konkurrencer i byggeriet. Udgangspunktet er et etnografisk studie af det konkrete arbejde med at planl{\ae}gge og deltage i en proceskonkurrence p{\aa} Carlsberg. Sp{\o}rgsm{\aa}let er, hvad der sker n{\aa}r dialog og konkurrence blandes i praksis? Fra et tv{\ae}rvidenskabeligt udgangspunkt analyseres og diskuteres de muligheder, dialogerne under konkurrencen rummer for at l{\ae}re om den stillede opgave. Der er mange dilemmaer, som skal h{\aa}ndteres, n{\aa}r dialog inddrages i en konkurrence. Afhandlingen {\aa}bner for at diskutere, hvordan konkurrencer i byggeriet organiseres og tilrettel{\ae}gges, og hvordan nogle af de mange dilemmaer, problematikker og konflikter, som opst{\aa}r under en dialogbaseret konkurrence, kan h{\aa}ndteres og balanceres med henblik p{\aa} at skabe v{\ae}rdifulde projekter.",
    keywords = "Byggeri, arkitektur, dialog, samarbejde, arkitektkonkurrence, l{\ae}ring, projekter",
    author = "Jacobsen, {Peter Holm}",
    year = "2014",
    month = "2",
    isbn = "978-87-91387-72-2",
    publisher = "Roskilde Universitet",

Situeret læring i designprojekter : Et etnografisk studie af en proceskonkurrence på Carlsberg. / Jacobsen, Peter Holm.

Roskilde : Roskilde Universitet, 2014. 200 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

TY - BOOK

T1 - Situeret læring i designprojekter

T2 - Et etnografisk studie af en proceskonkurrence på Carlsberg

AU - Jacobsen, Peter Holm

PY - 2014/2

Y1 - 2014/2

N2 - Denne ph.d. afhandling er et bidrag til forskningen i dialogbaserede konkurrencer i byggeriet. Udgangspunktet er et etnografisk studie af det konkrete arbejde med at planlægge og deltage i en proceskonkurrence på Carlsberg. Spørgsmålet er, hvad der sker når dialog og konkurrence blandes i praksis? Fra et tværvidenskabeligt udgangspunkt analyseres og diskuteres de muligheder, dialogerne under konkurrencen rummer for at lære om den stillede opgave. Der er mange dilemmaer, som skal håndteres, når dialog inddrages i en konkurrence. Afhandlingen åbner for at diskutere, hvordan konkurrencer i byggeriet organiseres og tilrettelægges, og hvordan nogle af de mange dilemmaer, problematikker og konflikter, som opstår under en dialogbaseret konkurrence, kan håndteres og balanceres med henblik på at skabe værdifulde projekter.

AB - Denne ph.d. afhandling er et bidrag til forskningen i dialogbaserede konkurrencer i byggeriet. Udgangspunktet er et etnografisk studie af det konkrete arbejde med at planlægge og deltage i en proceskonkurrence på Carlsberg. Spørgsmålet er, hvad der sker når dialog og konkurrence blandes i praksis? Fra et tværvidenskabeligt udgangspunkt analyseres og diskuteres de muligheder, dialogerne under konkurrencen rummer for at lære om den stillede opgave. Der er mange dilemmaer, som skal håndteres, når dialog inddrages i en konkurrence. Afhandlingen åbner for at diskutere, hvordan konkurrencer i byggeriet organiseres og tilrettelægges, og hvordan nogle af de mange dilemmaer, problematikker og konflikter, som opstår under en dialogbaseret konkurrence, kan håndteres og balanceres med henblik på at skabe værdifulde projekter.

KW - Byggeri

KW - arkitektur