Situeret læring i designprojekter

Et etnografisk studie af en proceskonkurrence på Carlsberg

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

  Resumé

  Denne ph.d. afhandling er et bidrag til forskningen i dialogbaserede konkurrencer i byggeriet.
  Udgangspunktet er et etnografisk studie af det konkrete arbejde med at planlægge og deltage i en proceskonkurrence på Carlsberg.
  Spørgsmålet er, hvad der sker når dialog og konkurrence blandes i praksis?
  Fra et tværvidenskabeligt udgangspunkt analyseres og diskuteres de muligheder, dialogerne under konkurrencen rummer for at lære om den stillede opgave.
  Der er mange dilemmaer, som skal håndteres, når dialog inddrages i en konkurrence.
  Afhandlingen åbner for at diskutere, hvordan konkurrencer i byggeriet organiseres og tilrettelægges, og hvordan nogle af de mange dilemmaer, problematikker og konflikter, som opstår under en dialogbaseret konkurrence, kan håndteres og balanceres med henblik på at skabe værdifulde projekter.
  OriginalsprogDansk
  Udgivelses stedRoskilde
  ForlagRoskilde Universitet
  Antal sider200
  ISBN (Trykt)978-87-91387-72-2
  ISBN (Elektronisk)978-87-91387-72-2
  StatusUdgivet - feb. 2014

  Emneord

  • Byggeri
  • arkitektur
  • dialog
  • samarbejde
  • arkitektkonkurrence
  • læring
  • projekter

  Citer dette

  @phdthesis{1afa574fff154dbcae141b13ab356f32,
  title = "Situeret l{\ae}ring i designprojekter: Et etnografisk studie af en proceskonkurrence p{\aa} Carlsberg",
  abstract = "Denne ph.d. afhandling er et bidrag til forskningen i dialogbaserede konkurrencer i byggeriet. Udgangspunktet er et etnografisk studie af det konkrete arbejde med at planl{\ae}gge og deltage i en proceskonkurrence p{\aa} Carlsberg. Sp{\o}rgsm{\aa}let er, hvad der sker n{\aa}r dialog og konkurrence blandes i praksis? Fra et tv{\ae}rvidenskabeligt udgangspunkt analyseres og diskuteres de muligheder, dialogerne under konkurrencen rummer for at l{\ae}re om den stillede opgave. Der er mange dilemmaer, som skal h{\aa}ndteres, n{\aa}r dialog inddrages i en konkurrence. Afhandlingen {\aa}bner for at diskutere, hvordan konkurrencer i byggeriet organiseres og tilrettel{\ae}gges, og hvordan nogle af de mange dilemmaer, problematikker og konflikter, som opst{\aa}r under en dialogbaseret konkurrence, kan h{\aa}ndteres og balanceres med henblik p{\aa} at skabe v{\ae}rdifulde projekter.",
  keywords = "Byggeri, arkitektur, dialog, samarbejde, arkitektkonkurrence, l{\ae}ring, projekter",
  author = "Jacobsen, {Peter Holm}",
  year = "2014",
  month = "2",
  language = "Dansk",
  isbn = "978-87-91387-72-2",
  publisher = "Roskilde Universitet",

  }

  Situeret læring i designprojekter : Et etnografisk studie af en proceskonkurrence på Carlsberg. / Jacobsen, Peter Holm.

  Roskilde : Roskilde Universitet, 2014. 200 s.

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

  TY - BOOK

  T1 - Situeret læring i designprojekter

  T2 - Et etnografisk studie af en proceskonkurrence på Carlsberg

  AU - Jacobsen, Peter Holm

  PY - 2014/2

  Y1 - 2014/2

  N2 - Denne ph.d. afhandling er et bidrag til forskningen i dialogbaserede konkurrencer i byggeriet. Udgangspunktet er et etnografisk studie af det konkrete arbejde med at planlægge og deltage i en proceskonkurrence på Carlsberg. Spørgsmålet er, hvad der sker når dialog og konkurrence blandes i praksis? Fra et tværvidenskabeligt udgangspunkt analyseres og diskuteres de muligheder, dialogerne under konkurrencen rummer for at lære om den stillede opgave. Der er mange dilemmaer, som skal håndteres, når dialog inddrages i en konkurrence. Afhandlingen åbner for at diskutere, hvordan konkurrencer i byggeriet organiseres og tilrettelægges, og hvordan nogle af de mange dilemmaer, problematikker og konflikter, som opstår under en dialogbaseret konkurrence, kan håndteres og balanceres med henblik på at skabe værdifulde projekter.

  AB - Denne ph.d. afhandling er et bidrag til forskningen i dialogbaserede konkurrencer i byggeriet. Udgangspunktet er et etnografisk studie af det konkrete arbejde med at planlægge og deltage i en proceskonkurrence på Carlsberg. Spørgsmålet er, hvad der sker når dialog og konkurrence blandes i praksis? Fra et tværvidenskabeligt udgangspunkt analyseres og diskuteres de muligheder, dialogerne under konkurrencen rummer for at lære om den stillede opgave. Der er mange dilemmaer, som skal håndteres, når dialog inddrages i en konkurrence. Afhandlingen åbner for at diskutere, hvordan konkurrencer i byggeriet organiseres og tilrettelægges, og hvordan nogle af de mange dilemmaer, problematikker og konflikter, som opstår under en dialogbaseret konkurrence, kan håndteres og balanceres med henblik på at skabe værdifulde projekter.

  KW - Byggeri

  KW - arkitektur

  KW - dialog

  KW - samarbejde

  KW - arkitektkonkurrence

  KW - læring

  KW - projekter

  M3 - Ph.d.-afhandling

  SN - 978-87-91387-72-2

  BT - Situeret læring i designprojekter

  PB - Roskilde Universitet

  CY - Roskilde

  ER -