Simon Steen-Andersen

Sanne Krogh Groth (Redaktør), Rasmus Holmboe (Redaktør)

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiFormidling

Resumé

Simon Steen-Andersen er en af sin generations mest opførte komponister, ikke bare herhjemme men også i udlandet. Successen på scenerne er blevet fulgt op med adskillige hædersbevisninger, bl.a. Carl Nielsen Prisen og Kunstpreis Musik fra Akademie der Künste i Berlin (begge 2013), med prisen for bedste orkesterværk ved det nyligt overståede musikdage i Donaueschingen samt med Nordisk Råds Musikpris i 2014.

Med dette fokus ønsker Seismograf/DMT at fejre komponisten Simon Steen-Andersen. I både en dansk og i en international kontekst ønsker vi at præsentere og reflektere over et lille hjørne af den efterhånden omfattende produktion. Steen-Andersens musik kan overordnet karakteriseres ved, at den konceptuelt spænder over udtryk, der ellers synes modsatrettede: det banale og det intellektuelle, det umiddelbare og det historiske, det legende og det eftertænksomme, det stille og det støjende.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedKøbenhavn
ForlagSeismograf/DMT
Antal sider33
StatusUdgivet - 30 okt. 2014
NavnSeismograf/DMT
ISSN2245-4705

Bibliografisk note

This issue is also published in English
http://seismograf.org/fokus/simon-steen-andersen-eng

Citer dette

Groth, S. K., & Holmboe, R. (red.) (2014). Simon Steen-Andersen. København: Seismograf/DMT. Seismograf/DMT
Groth, Sanne Krogh (Redaktør) ; Holmboe, Rasmus (Redaktør). / Simon Steen-Andersen. København : Seismograf/DMT, 2014. 33 s. (Seismograf/DMT).
@book{059ba6d9dba94f6fbc947674990a7666,
title = "Simon Steen-Andersen",
abstract = "Simon Steen-Andersen er en af sin generations mest opf{\o}rte komponister, ikke bare herhjemme men ogs{\aa} i udlandet. Successen p{\aa} scenerne er blevet fulgt op med adskillige h{\ae}dersbevisninger, bl.a. Carl Nielsen Prisen og Kunstpreis Musik fra Akademie der K{\"u}nste i Berlin (begge 2013), med prisen for bedste orkesterv{\ae}rk ved det nyligt overst{\aa}ede musikdage i Donaueschingen samt med Nordisk R{\aa}ds Musikpris i 2014.Med dette fokus {\o}nsker Seismograf/DMT at fejre komponisten Simon Steen-Andersen. I b{\aa}de en dansk og i en international kontekst {\o}nsker vi at pr{\ae}sentere og reflektere over et lille hj{\o}rne af den efterh{\aa}nden omfattende produktion. Steen-Andersens musik kan overordnet karakteriseres ved, at den konceptuelt sp{\ae}nder over udtryk, der ellers synes modsatrettede: det banale og det intellektuelle, det umiddelbare og det historiske, det legende og det eftert{\ae}nksomme, det stille og det st{\o}jende.",
editor = "Groth, {Sanne Krogh} and Rasmus Holmboe",
note = "This issue is also published in English http://seismograf.org/fokus/simon-steen-andersen-eng",
year = "2014",
month = "10",
day = "30",
language = "Dansk",
publisher = "Seismograf/DMT",
address = "Danmark",

}

Groth, SK & Holmboe, R (red) 2014, Simon Steen-Andersen. Seismograf/DMT, Seismograf/DMT, København.

Simon Steen-Andersen. / Groth, Sanne Krogh (Redaktør); Holmboe, Rasmus (Redaktør).

København : Seismograf/DMT, 2014. 33 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiFormidling

TY - BOOK

T1 - Simon Steen-Andersen

A2 - Groth, Sanne Krogh

A2 - Holmboe, Rasmus

N1 - This issue is also published in English http://seismograf.org/fokus/simon-steen-andersen-eng

PY - 2014/10/30

Y1 - 2014/10/30

N2 - Simon Steen-Andersen er en af sin generations mest opførte komponister, ikke bare herhjemme men også i udlandet. Successen på scenerne er blevet fulgt op med adskillige hædersbevisninger, bl.a. Carl Nielsen Prisen og Kunstpreis Musik fra Akademie der Künste i Berlin (begge 2013), med prisen for bedste orkesterværk ved det nyligt overståede musikdage i Donaueschingen samt med Nordisk Råds Musikpris i 2014.Med dette fokus ønsker Seismograf/DMT at fejre komponisten Simon Steen-Andersen. I både en dansk og i en international kontekst ønsker vi at præsentere og reflektere over et lille hjørne af den efterhånden omfattende produktion. Steen-Andersens musik kan overordnet karakteriseres ved, at den konceptuelt spænder over udtryk, der ellers synes modsatrettede: det banale og det intellektuelle, det umiddelbare og det historiske, det legende og det eftertænksomme, det stille og det støjende.

AB - Simon Steen-Andersen er en af sin generations mest opførte komponister, ikke bare herhjemme men også i udlandet. Successen på scenerne er blevet fulgt op med adskillige hædersbevisninger, bl.a. Carl Nielsen Prisen og Kunstpreis Musik fra Akademie der Künste i Berlin (begge 2013), med prisen for bedste orkesterværk ved det nyligt overståede musikdage i Donaueschingen samt med Nordisk Råds Musikpris i 2014.Med dette fokus ønsker Seismograf/DMT at fejre komponisten Simon Steen-Andersen. I både en dansk og i en international kontekst ønsker vi at præsentere og reflektere over et lille hjørne af den efterhånden omfattende produktion. Steen-Andersens musik kan overordnet karakteriseres ved, at den konceptuelt spænder over udtryk, der ellers synes modsatrettede: det banale og det intellektuelle, det umiddelbare og det historiske, det legende og det eftertænksomme, det stille og det støjende.

M3 - Antologi

BT - Simon Steen-Andersen

PB - Seismograf/DMT

CY - København

ER -

Groth SK, (ed.), Holmboe R, (ed.). Simon Steen-Andersen. København: Seismograf/DMT, 2014. 33 s. (Seismograf/DMT).