Selvforglemmelsens antændelse

Kunst, kultur og samfundsskabelse i bevægelse

Jens Skou Olsen

Publikation: KonferencebidragPaperForskning

Resumé

Lys og mørke. En svensk digter har skrevet, at vi må finde stjernerne dér, hvor mørket er. Jeg vil derfor begynde med at tale mørket frem. Vi spørger i dag hinanden: Hvad bør kunstens og kulturens rolle være i samfundet? Jeg vil gerne reformulere dette spørgsmål: Hvad bør rationalitetens og vækstens og døgnfluernes og de billige grins rolle være i samfundet? Ligesom ørkenen breder sig på vores planet, så breder ørkenen sig også i vores kultur. Vi er frie og samtidig forbundne, men føler os alligevel ensomme og rodløse. Vi har adgang til uendelige mængder information og dog så lidt erkendelse. Så mange kanaler og dog så lidt at vælge imellem. Så mange gadgets og dog så lidt ægte glæde. Mens vi sidder i denne kongelige sal og diskuterer kunst og lederskab, så gennemsyres vores kultur af madprogrammer, gættekonkurrencer og x-faktor på TV og mikrobølgeovn-stegte mobiltelefoner på Youtube.
OriginalsprogDansk
Publikationsdato5 feb. 2014
Antal sider4
StatusUdgivet - 5 feb. 2014
BegivenhedSACRE - Kunst, kultur og samfundsskabelse i bevægelse: Åbningsmøde for kunst- og kulturinitiativet SACRE - Det Kongelige Teater, Gamle Scene, København, Danmark
Varighed: 5 feb. 20145 feb. 2014
http://sacre.dk/cvl/sacres_aabningskonference

Konference

KonferenceSACRE - Kunst, kultur og samfundsskabelse i bevægelse
LokationDet Kongelige Teater, Gamle Scene
LandDanmark
ByKøbenhavn
Periode05/02/201405/02/2014
Internetadresse

Emneord

  • Ledelse
  • kunst
  • kultur
  • selvforglemmelse
  • antændelse
  • mening

Citer dette

Olsen, J. S. (2014). Selvforglemmelsens antændelse: Kunst, kultur og samfundsskabelse i bevægelse. Afhandling præsenteret på SACRE - Kunst, kultur og samfundsskabelse i bevægelse, København, Danmark.
Olsen, Jens Skou. / Selvforglemmelsens antændelse : Kunst, kultur og samfundsskabelse i bevægelse. Afhandling præsenteret på SACRE - Kunst, kultur og samfundsskabelse i bevægelse, København, Danmark.4 s.
@conference{19aeef1381ab42cd9a68b8076bd54179,
title = "Selvforglemmelsens ant{\ae}ndelse: Kunst, kultur og samfundsskabelse i bev{\ae}gelse",
abstract = "Lys og m{\o}rke. En svensk digter har skrevet, at vi m{\aa} finde stjernerne d{\'e}r, hvor m{\o}rket er. Jeg vil derfor begynde med at tale m{\o}rket frem. Vi sp{\o}rger i dag hinanden: Hvad b{\o}r kunstens og kulturens rolle v{\ae}re i samfundet? Jeg vil gerne reformulere dette sp{\o}rgsm{\aa}l: Hvad b{\o}r rationalitetens og v{\ae}kstens og d{\o}gnfluernes og de billige grins rolle v{\ae}re i samfundet? Ligesom {\o}rkenen breder sig p{\aa} vores planet, s{\aa} breder {\o}rkenen sig ogs{\aa} i vores kultur. Vi er frie og samtidig forbundne, men f{\o}ler os alligevel ensomme og rodl{\o}se. Vi har adgang til uendelige m{\ae}ngder information og dog s{\aa} lidt erkendelse. S{\aa} mange kanaler og dog s{\aa} lidt at v{\ae}lge imellem. S{\aa} mange gadgets og dog s{\aa} lidt {\ae}gte gl{\ae}de. Mens vi sidder i denne kongelige sal og diskuterer kunst og lederskab, s{\aa} gennemsyres vores kultur af madprogrammer, g{\ae}ttekonkurrencer og x-faktor p{\aa} TV og mikrob{\o}lgeovn-stegte mobiltelefoner p{\aa} Youtube.",
keywords = "Ledelse, kunst, kultur, selvforglemmelse, ant{\ae}ndelse, mening",
author = "Olsen, {Jens Skou}",
year = "2014",
month = "2",
day = "5",
language = "Dansk",
note = "SACRE - Kunst, kultur og samfundsskabelse i bev{\ae}gelse : {\AA}bningsm{\o}de for kunst- og kulturinitiativet SACRE ; Conference date: 05-02-2014 Through 05-02-2014",
url = "http://sacre.dk/cvl/sacres_aabningskonference",

}

Olsen, JS 2014, 'Selvforglemmelsens antændelse: Kunst, kultur og samfundsskabelse i bevægelse' Paper fremlagt ved SACRE - Kunst, kultur og samfundsskabelse i bevægelse, København, Danmark, 05/02/2014 - 05/02/2014, .

Selvforglemmelsens antændelse : Kunst, kultur og samfundsskabelse i bevægelse. / Olsen, Jens Skou.

2014. Afhandling præsenteret på SACRE - Kunst, kultur og samfundsskabelse i bevægelse, København, Danmark.

Publikation: KonferencebidragPaperForskning

TY - CONF

T1 - Selvforglemmelsens antændelse

T2 - Kunst, kultur og samfundsskabelse i bevægelse

AU - Olsen, Jens Skou

PY - 2014/2/5

Y1 - 2014/2/5

N2 - Lys og mørke. En svensk digter har skrevet, at vi må finde stjernerne dér, hvor mørket er. Jeg vil derfor begynde med at tale mørket frem. Vi spørger i dag hinanden: Hvad bør kunstens og kulturens rolle være i samfundet? Jeg vil gerne reformulere dette spørgsmål: Hvad bør rationalitetens og vækstens og døgnfluernes og de billige grins rolle være i samfundet? Ligesom ørkenen breder sig på vores planet, så breder ørkenen sig også i vores kultur. Vi er frie og samtidig forbundne, men føler os alligevel ensomme og rodløse. Vi har adgang til uendelige mængder information og dog så lidt erkendelse. Så mange kanaler og dog så lidt at vælge imellem. Så mange gadgets og dog så lidt ægte glæde. Mens vi sidder i denne kongelige sal og diskuterer kunst og lederskab, så gennemsyres vores kultur af madprogrammer, gættekonkurrencer og x-faktor på TV og mikrobølgeovn-stegte mobiltelefoner på Youtube.

AB - Lys og mørke. En svensk digter har skrevet, at vi må finde stjernerne dér, hvor mørket er. Jeg vil derfor begynde med at tale mørket frem. Vi spørger i dag hinanden: Hvad bør kunstens og kulturens rolle være i samfundet? Jeg vil gerne reformulere dette spørgsmål: Hvad bør rationalitetens og vækstens og døgnfluernes og de billige grins rolle være i samfundet? Ligesom ørkenen breder sig på vores planet, så breder ørkenen sig også i vores kultur. Vi er frie og samtidig forbundne, men føler os alligevel ensomme og rodløse. Vi har adgang til uendelige mængder information og dog så lidt erkendelse. Så mange kanaler og dog så lidt at vælge imellem. Så mange gadgets og dog så lidt ægte glæde. Mens vi sidder i denne kongelige sal og diskuterer kunst og lederskab, så gennemsyres vores kultur af madprogrammer, gættekonkurrencer og x-faktor på TV og mikrobølgeovn-stegte mobiltelefoner på Youtube.

KW - Ledelse

KW - kunst

KW - kultur

KW - selvforglemmelse

KW - antændelse

KW - mening

M3 - Paper

ER -

Olsen JS. Selvforglemmelsens antændelse: Kunst, kultur og samfundsskabelse i bevægelse. 2014. Afhandling præsenteret på SACRE - Kunst, kultur og samfundsskabelse i bevægelse, København, Danmark.