Samspillene mellem det faglige, forvaltningsmæssige og politiske niveau

Gunnar Gjelstrup, Mogens Hüttel

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskning

Resumé

TitelLæge & leder
    RedaktørerAnders Frøland, Steen Friberg Nielsen, Aage Christensen, Mads Koch Hansen
    Udgivelses stedKøbenhavn
    ForlagHandelshøjskolens Forlag
    Publikationsdato2005
    Sider92-103
    ISBN (Trykt)87-628-0529-0
    StatusUdgivet - 2005

• sygehusledelse
    • amtspolitikere
    • sundhedsforvaltning

Gjelstrup, G., & Hüttel, M. (2005). Samspillene mellem det faglige, forvaltningsmæssige og politiske niveau. I A. Frøland, S. F. Nielsen, A. Christensen, & M. K. Hansen (red.), Læge & leder (s. 92-103). København: Handelshøjskolens Forlag.
    Gjelstrup, Gunnar ; Hüttel, Mogens. / Samspillene mellem det faglige, forvaltningsmæssige og politiske niveau. Læge & leder. red. / Anders Frøland ; Steen Friberg Nielsen ; Aage Christensen ; Mads Koch Hansen. København : Handelshøjskolens Forlag, 2005. s. 92-103
    @inbook{a77916c052c411db9789000ea68e967b,
    title = "Samspillene mellem det faglige, forvaltningsm{\ae}ssige og politiske niveau",
    abstract = "I dag defineres den generelle kompetence hos speciall{\ae}gen som evnen til at mestre en flerhed af roller og egenskaber udover den medicinske ekspertfunktion. Som noget nyt skal speciall{\ae}gen have kompetence i organisation og ledelse, dvs evne til at udnytte ressourcer rationelt i en afstemning af patientbehandling, uddannelsesbehov, forskning og udadrettede aktiviteter samt til at motivere og engagere. Det indeb{\ae}rer, at speciall{\ae}gen skal have en forst{\aa}else for samspillene mellem det faglige, det forvaltningsm{\ae}ssige og det politiske, herunder blik for politikernes, forvaltningens og egne opgaver i samspillet.",
    keywords = "sygehusledelse, amtspolitikere, sundhedsforvaltning",
    author = "Gunnar Gjelstrup and Mogens H{\"u}ttel",
    year = "2005",
    isbn = "87-628-0529-0",
    pages = "92--103",
    editor = "Anders Fr{\o}land and Nielsen, {Steen Friberg} and Aage Christensen and Hansen, {Mads Koch}",
    booktitle = "L{\ae}ge & leder",
    publisher = "Handelsh{\o}jskolens Forlag",

Gjelstrup, G & Hüttel, M 2005, Samspillene mellem det faglige, forvaltningsmæssige og politiske niveau. i A Frøland, SF Nielsen, A Christensen & MK Hansen (red), Læge & leder. Handelshøjskolens Forlag, København, s. 92-103.

Samspillene mellem det faglige, forvaltningsmæssige og politiske niveau. / Gjelstrup, Gunnar; Hüttel, Mogens.

Læge & leder. red. / Anders Frøland; Steen Friberg Nielsen; Aage Christensen; Mads Koch Hansen. København : Handelshøjskolens Forlag, 2005. s. 92-103.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskning

TY - CHAP

T1 - Samspillene mellem det faglige, forvaltningsmæssige og politiske niveau

AU - Gjelstrup, Gunnar

AU - Hüttel, Mogens

PY - 2005

Y1 - 2005

N2 - I dag defineres den generelle kompetence hos speciallægen som evnen til at mestre en flerhed af roller og egenskaber udover den medicinske ekspertfunktion. Som noget nyt skal speciallægen have kompetence i organisation og ledelse, dvs evne til at udnytte ressourcer rationelt i en afstemning af patientbehandling, uddannelsesbehov, forskning og udadrettede aktiviteter samt til at motivere og engagere. Det indebærer, at speciallægen skal have en forståelse for samspillene mellem det faglige, det forvaltningsmæssige og det politiske, herunder blik for politikernes, forvaltningens og egne opgaver i samspillet.

AB - I dag defineres den generelle kompetence hos speciallægen som evnen til at mestre en flerhed af roller og egenskaber udover den medicinske ekspertfunktion. Som noget nyt skal speciallægen have kompetence i organisation og ledelse, dvs evne til at udnytte ressourcer rationelt i en afstemning af patientbehandling, uddannelsesbehov, forskning og udadrettede aktiviteter samt til at motivere og engagere. Det indebærer, at speciallægen skal have en forståelse for samspillene mellem det faglige, det forvaltningsmæssige og det politiske, herunder blik for politikernes, forvaltningens og egne opgaver i samspillet.

KW - sygehusledelse

KW - amtspolitikere

KW - sundhedsforvaltning

M3 - Bidrag til bog/antologi