Samspillene mellem det faglige, forvaltningsmæssige og politiske niveau

Gunnar Gjelstrup, Mogens Hüttel

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskning

  Resumé

  I dag defineres den generelle kompetence hos speciallægen som evnen til at mestre en flerhed af roller og egenskaber udover den medicinske ekspertfunktion. Som noget nyt skal speciallægen have kompetence i organisation og ledelse, dvs evne til at udnytte ressourcer rationelt i en afstemning af patientbehandling, uddannelsesbehov, forskning og udadrettede aktiviteter samt til at motivere og engagere. Det indebærer, at speciallægen skal have en forståelse for samspillene mellem det faglige, det forvaltningsmæssige og det politiske, herunder blik for politikernes, forvaltningens og egne opgaver i samspillet.
  OriginalsprogDansk
  TitelLæge & leder
  RedaktørerAnders Frøland, Steen Friberg Nielsen, Aage Christensen, Mads Koch Hansen
  Udgivelses stedKøbenhavn
  ForlagHandelshøjskolens Forlag
  Publikationsdato2005
  Sider92-103
  ISBN (Trykt)87-628-0529-0
  StatusUdgivet - 2005

  Emneord

  • sygehusledelse
  • amtspolitikere
  • sundhedsforvaltning

  Citer dette

  Gjelstrup, G., & Hüttel, M. (2005). Samspillene mellem det faglige, forvaltningsmæssige og politiske niveau. I A. Frøland, S. F. Nielsen, A. Christensen, & M. K. Hansen (red.), Læge & leder (s. 92-103). København: Handelshøjskolens Forlag.
  Gjelstrup, Gunnar ; Hüttel, Mogens. / Samspillene mellem det faglige, forvaltningsmæssige og politiske niveau. Læge & leder. red. / Anders Frøland ; Steen Friberg Nielsen ; Aage Christensen ; Mads Koch Hansen. København : Handelshøjskolens Forlag, 2005. s. 92-103
  @inbook{a77916c052c411db9789000ea68e967b,
  title = "Samspillene mellem det faglige, forvaltningsm{\ae}ssige og politiske niveau",
  abstract = "I dag defineres den generelle kompetence hos speciall{\ae}gen som evnen til at mestre en flerhed af roller og egenskaber udover den medicinske ekspertfunktion. Som noget nyt skal speciall{\ae}gen have kompetence i organisation og ledelse, dvs evne til at udnytte ressourcer rationelt i en afstemning af patientbehandling, uddannelsesbehov, forskning og udadrettede aktiviteter samt til at motivere og engagere. Det indeb{\ae}rer, at speciall{\ae}gen skal have en forst{\aa}else for samspillene mellem det faglige, det forvaltningsm{\ae}ssige og det politiske, herunder blik for politikernes, forvaltningens og egne opgaver i samspillet.",
  keywords = "sygehusledelse, amtspolitikere, sundhedsforvaltning",
  author = "Gunnar Gjelstrup and Mogens H{\"u}ttel",
  year = "2005",
  language = "Dansk",
  isbn = "87-628-0529-0",
  pages = "92--103",
  editor = "Anders Fr{\o}land and Nielsen, {Steen Friberg} and Aage Christensen and Hansen, {Mads Koch}",
  booktitle = "L{\ae}ge & leder",
  publisher = "Handelsh{\o}jskolens Forlag",

  }

  Gjelstrup, G & Hüttel, M 2005, Samspillene mellem det faglige, forvaltningsmæssige og politiske niveau. i A Frøland, SF Nielsen, A Christensen & MK Hansen (red), Læge & leder. Handelshøjskolens Forlag, København, s. 92-103.

  Samspillene mellem det faglige, forvaltningsmæssige og politiske niveau. / Gjelstrup, Gunnar; Hüttel, Mogens.

  Læge & leder. red. / Anders Frøland; Steen Friberg Nielsen; Aage Christensen; Mads Koch Hansen. København : Handelshøjskolens Forlag, 2005. s. 92-103.

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskning

  TY - CHAP

  T1 - Samspillene mellem det faglige, forvaltningsmæssige og politiske niveau

  AU - Gjelstrup, Gunnar

  AU - Hüttel, Mogens

  PY - 2005

  Y1 - 2005

  N2 - I dag defineres den generelle kompetence hos speciallægen som evnen til at mestre en flerhed af roller og egenskaber udover den medicinske ekspertfunktion. Som noget nyt skal speciallægen have kompetence i organisation og ledelse, dvs evne til at udnytte ressourcer rationelt i en afstemning af patientbehandling, uddannelsesbehov, forskning og udadrettede aktiviteter samt til at motivere og engagere. Det indebærer, at speciallægen skal have en forståelse for samspillene mellem det faglige, det forvaltningsmæssige og det politiske, herunder blik for politikernes, forvaltningens og egne opgaver i samspillet.

  AB - I dag defineres den generelle kompetence hos speciallægen som evnen til at mestre en flerhed af roller og egenskaber udover den medicinske ekspertfunktion. Som noget nyt skal speciallægen have kompetence i organisation og ledelse, dvs evne til at udnytte ressourcer rationelt i en afstemning af patientbehandling, uddannelsesbehov, forskning og udadrettede aktiviteter samt til at motivere og engagere. Det indebærer, at speciallægen skal have en forståelse for samspillene mellem det faglige, det forvaltningsmæssige og det politiske, herunder blik for politikernes, forvaltningens og egne opgaver i samspillet.

  KW - sygehusledelse

  KW - amtspolitikere

  KW - sundhedsforvaltning

  M3 - Bidrag til bog/antologi

  SN - 87-628-0529-0

  SP - 92

  EP - 103

  BT - Læge & leder

  A2 - Frøland, Anders

  A2 - Nielsen, Steen Friberg

  A2 - Christensen, Aage

  A2 - Hansen, Mads Koch

  PB - Handelshøjskolens Forlag

  CY - København

  ER -

  Gjelstrup G, Hüttel M. Samspillene mellem det faglige, forvaltningsmæssige og politiske niveau. I Frøland A, Nielsen SF, Christensen A, Hansen MK, red., Læge & leder. København: Handelshøjskolens Forlag. 2005. s. 92-103