Samsø i et alternativt geografisk perspektiv

Rasmus Ole Rasmussen, Povl Adler Hansen

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskning

Resumé

Udgivelses stedRoskilde
ForlagRoskilde Universitet
ISBN (Trykt)87-91266-03-3
StatusUdgivet - 2007
NavnNORS forskningsrapport

• samsø
  • energiforsyning
  • informel økonomi
  • landsbyer

Rasmussen, R. O., & Hansen, P. A. (2007). Samsø i et alternativt geografisk perspektiv. Roskilde: Roskilde Universitet. NORS forskningsrapport
Rasmussen, Rasmus Ole ; Hansen, Povl Adler. / Samsø i et alternativt geografisk perspektiv. Roskilde : Roskilde Universitet, 2007. 120 s. (NORS forskningsrapport).
@book{40ce3ab0e8ee11dca386000ea68e967b,
title = "Sams{\o} i et alternativt geografisk perspektiv",
abstract = "Bogen er et bud p{\aa} hvordan livet og naturudnyttelsen p{\aa} Sams{\o} kan opfattes ud fra et alternativt geografisk perspektiv. Landsbyerne er udgangspunkt for {\o}ens liv og udviklingsbetingelser, s{\aa} indledningsvis behandles landsbyerne og bos{\ae}tningen ud fra en klassisk geografisk tilgang. Efterf{\o}lgende viser en kortl{\ae}gning af den informelle {\o}konomi hvordan landbrugserhvervet og fiskeriet har tilpasset sig til turismens eftersp{\o}rgsel efter friske varer og lokale produkter, hentet i naturen og fra kramkisterne. Afslutningsvis diskuteres den alternative energiforsyning og de betingelser der g{\ae}lder for dens implementering p{\aa} Sams{\o}.",
keywords = "sams{\o}, energiforsyning, informel {\o}konomi, landsbyer",
author = "Rasmussen, {Rasmus Ole} and Hansen, {Povl Adler}",
year = "2007",
isbn = "87-91266-03-3",
publisher = "Roskilde Universitet",

Rasmussen, RO & Hansen, PA 2007, Samsø i et alternativt geografisk perspektiv. NORS forskningsrapport, Roskilde Universitet, Roskilde.

Samsø i et alternativt geografisk perspektiv. / Rasmussen, Rasmus Ole; Hansen, Povl Adler.

Roskilde : Roskilde Universitet, 2007. 120 s. (NORS forskningsrapport).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskning

TY - BOOK

T1 - Samsø i et alternativt geografisk perspektiv

AU - Rasmussen, Rasmus Ole

AU - Hansen, Povl Adler

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 - Bogen er et bud på hvordan livet og naturudnyttelsen på Samsø kan opfattes ud fra et alternativt geografisk perspektiv. Landsbyerne er udgangspunkt for øens liv og udviklingsbetingelser, så indledningsvis behandles landsbyerne og bosætningen ud fra en klassisk geografisk tilgang. Efterfølgende viser en kortlægning af den informelle økonomi hvordan landbrugserhvervet og fiskeriet har tilpasset sig til turismens efterspørgsel efter friske varer og lokale produkter, hentet i naturen og fra kramkisterne. Afslutningsvis diskuteres den alternative energiforsyning og de betingelser der gælder for dens implementering på Samsø.

AB - Bogen er et bud på hvordan livet og naturudnyttelsen på Samsø kan opfattes ud fra et alternativt geografisk perspektiv. Landsbyerne er udgangspunkt for øens liv og udviklingsbetingelser, så indledningsvis behandles landsbyerne og bosætningen ud fra en klassisk geografisk tilgang. Efterfølgende viser en kortlægning af den informelle økonomi hvordan landbrugserhvervet og fiskeriet har tilpasset sig til turismens efterspørgsel efter friske varer og lokale produkter, hentet i naturen og fra kramkisterne. Afslutningsvis diskuteres den alternative energiforsyning og de betingelser der gælder for dens implementering på Samsø.

KW - samsø

KW - energiforsyning

KW - informel økonomi

KW - landsbyer

M3 - Bog

SN - 87-91266-03-3

BT - Samsø i et alternativt geografisk perspektiv

PB - Roskilde Universitet

CY - Roskilde

Rasmussen RO, Hansen PA. Samsø i et alternativt geografisk perspektiv. Roskilde: Roskilde Universitet, 2007. 120 s. (NORS forskningsrapport).