Samarbejdsdrevet politikinnovation i praksis: Udfordringer og muligheder

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Abstract

Formålet med dette kapitel er at undersøge, om et samarbejde mellem politikere fra forskellige partier og relevante samfundsaktører, om at udvikle ny politik, der finder sted udenfor men alligevel tæt på det repræsentative demokratis kerneinstitutioner, kan bidrage til at skabe politikinnovation. Kapitlet er opbygget sådan, at vi først definerer begrebet samarbejdsdrevet politikinnovation, hvorefter vi, med afsæt i nyere teorier om samfundsstyring og innovation, identificerer en række drivkræfter og barrierer for samarbejdsdrevet politikinnovation. Derefter diskuteres det, hvordan drivkræfterne kan udnyttes og barriererne overvindes. Med afsæt i denne teoretiske analyseramme præsenterer vi resultaterne af et casestudie af samarbejdsdrevet politikinnovation i Albertslund kommune, som blev gennemført i perioden 2010-2012. , og kapitlet afsluttes med en række overvejelser om, i hvilken grad og hvordan samarbejde mellem politikere og relevante aktører kan bidrage til at fremme politikinnovation.
TitelSamarbejdsdreven Innovation i praksis
RedaktørerPeter Aagaard, Eva Sørensen, Jakob Torfing