Samarbejdsdrevet politikinnovation i praksis

Udfordringer og muligheder

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Resumé

TitelSamarbejdsdreven Innovation i praksis
RedaktørerPeter Aagaard, Eva Sørensen, Jakob Torfing
Udgivelses stedKøbenhavn
ForlagDjøf Forlag
Publikationsdato2014
Sider153-174
Kapitel7
ISBN (Trykt)9788757432169
StatusUdgivet - 2014

Sørensen, E., & Agger, A. (2014). Samarbejdsdrevet politikinnovation i praksis: Udfordringer og muligheder. I P. Aagaard, E. Sørensen, & J. Torfing (red.), Samarbejdsdreven Innovation i praksis (s. 153-174). København: Djøf Forlag.
Sørensen, Eva ; Agger, Annika. / Samarbejdsdrevet politikinnovation i praksis : Udfordringer og muligheder. Samarbejdsdreven Innovation i praksis. red. / Peter Aagaard ; Eva Sørensen ; Jakob Torfing. København : Djøf Forlag, 2014. s. 153-174
@inbook{da48e519e4144e1b829a58c5800b09e0,
title = "Samarbejdsdrevet politikinnovation i praksis: Udfordringer og muligheder",
abstract = "Form{\aa}let med dette kapitel er at unders{\o}ge, om et samarbejde mellem politikere fra forskellige partier og relevante samfundsakt{\o}rer, om at udvikle ny politik, der finder sted udenfor men alligevel t{\ae}t p{\aa} det repr{\ae}sentative demokratis kerneinstitutioner, kan bidrage til at skabe politikinnovation. Kapitlet er opbygget s{\aa}dan, at vi f{\o}rst definerer begrebet samarbejdsdrevet politikinnovation, hvorefter vi, med afs{\ae}t i nyere teorier om samfundsstyring og innovation, identificerer en r{\ae}kke drivkr{\ae}fter og barrierer for samarbejdsdrevet politikinnovation. Derefter diskuteres det, hvordan drivkr{\ae}fterne kan udnyttes og barriererne overvindes. Med afs{\ae}t i denne teoretiske analyseramme pr{\ae}senterer vi resultaterne af et casestudie af samarbejdsdrevet politikinnovation i Albertslund kommune, som blev gennemf{\o}rt i perioden 2010-2012. , og kapitlet afsluttes med en r{\ae}kke overvejelser om, i hvilken grad og hvordan samarbejde mellem politikere og relevante akt{\o}rer kan bidrage til at fremme politikinnovation.",
author = "Eva S{\o}rensen and Annika Agger",
year = "2014",
isbn = "9788757432169",
pages = "153--174",
editor = "Peter Aagaard and Eva S{\o}rensen and Jakob Torfing",
booktitle = "Samarbejdsdreven Innovation i praksis",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",

Sørensen, E & Agger, A 2014, Samarbejdsdrevet politikinnovation i praksis: Udfordringer og muligheder. i P Aagaard, E Sørensen & J Torfing (red), Samarbejdsdreven Innovation i praksis. Djøf Forlag, København, s. 153-174.

Samarbejdsdrevet politikinnovation i praksis : Udfordringer og muligheder. / Sørensen, Eva; Agger, Annika.

Samarbejdsdreven Innovation i praksis. red. / Peter Aagaard; Eva Sørensen; Jakob Torfing. København : Djøf Forlag, 2014. s. 153-174.

TY - CHAP

T1 - Samarbejdsdrevet politikinnovation i praksis

T2 - Udfordringer og muligheder

AU - Sørensen, Eva

AU - Agger, Annika

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Formålet med dette kapitel er at undersøge, om et samarbejde mellem politikere fra forskellige partier og relevante samfundsaktører, om at udvikle ny politik, der finder sted udenfor men alligevel tæt på det repræsentative demokratis kerneinstitutioner, kan bidrage til at skabe politikinnovation. Kapitlet er opbygget sådan, at vi først definerer begrebet samarbejdsdrevet politikinnovation, hvorefter vi, med afsæt i nyere teorier om samfundsstyring og innovation, identificerer en række drivkræfter og barrierer for samarbejdsdrevet politikinnovation. Derefter diskuteres det, hvordan drivkræfterne kan udnyttes og barriererne overvindes. Med afsæt i denne teoretiske analyseramme præsenterer vi resultaterne af et casestudie af samarbejdsdrevet politikinnovation i Albertslund kommune, som blev gennemført i perioden 2010-2012. , og kapitlet afsluttes med en række overvejelser om, i hvilken grad og hvordan samarbejde mellem politikere og relevante aktører kan bidrage til at fremme politikinnovation.

AB - Formålet med dette kapitel er at undersøge, om et samarbejde mellem politikere fra forskellige partier og relevante samfundsaktører, om at udvikle ny politik, der finder sted udenfor men alligevel tæt på det repræsentative demokratis kerneinstitutioner, kan bidrage til at skabe politikinnovation. Kapitlet er opbygget sådan, at vi først definerer begrebet samarbejdsdrevet politikinnovation, hvorefter vi, med afsæt i nyere teorier om samfundsstyring og innovation, identificerer en række drivkræfter og barrierer for samarbejdsdrevet politikinnovation. Derefter diskuteres det, hvordan drivkræfterne kan udnyttes og barriererne overvindes. Med afsæt i denne teoretiske analyseramme præsenterer vi resultaterne af et casestudie af samarbejdsdrevet politikinnovation i Albertslund kommune, som blev gennemført i perioden 2010-2012. , og kapitlet afsluttes med en række overvejelser om, i hvilken grad og hvordan samarbejde mellem politikere og relevante aktører kan bidrage til at fremme politikinnovation.

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 9788757432169

SP - 153

EP - 174