Vibeke Andersen, Anette Lykke Hindhede, Jette Ernst

StatusUdgivet - 2017
Udgivet eksterntJa

@article{231c103e4e434e708d6ad111c1606c9a,
title = "Samarbejde via social kapital og relationel koordinering - hvem tr{\ae}kker det l{\ae}ngste str{\aa}?",
abstract = "Artiklen har fokus p{\aa}, hvordan et sociologisk begreb som social kapital transformeres til et organisatorisk begreb og indarbejdes i ledelseskoncepter, hvor begrebet f{\aa}r en ganske anden betydning. Artiklen forholder sig kritisk til to ledelseskoncepter: Virksomhedens sociale kapital og relationel koordinering og viser gennem en unders{\o}gelse indenfor hospitalssektoren, hvordan koncepterne er med til at legitimere en ledelsespraksis og magtforhold, der ligger langt fra begrebernes oprindelige betydning. Det fremg{\aa}r tillige, at der er store udfordringer med at leve op til det, koncepterne lover, nemlig at skabe overensstemmelse mellem produktivitet, kvalitet og et godt psykisk arbejdsmilj{\o}.",
author = "Vibeke Andersen and Hindhede, {Anette Lykke} and Jette Ernst",
year = "2017",
volume = "13",
pages = "44--53",
journal = "Tidsskrift for professionsstudier",
issn = "2446-0273",
publisher = "Professionsh{\o}jskolen VIA University College",
number = "25",

Samarbejde via social kapital og relationel koordinering - hvem trækker det længste strå? / Andersen, Vibeke; Hindhede, Anette Lykke; Ernst, Jette.

I: Tidsskrift for professionsstudier, Bind 13, Nr. 25, 2017, s. 44-53.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Samarbejde via social kapital og relationel koordinering - hvem trækker det længste strå?

AU - Andersen, Vibeke

AU - Hindhede, Anette Lykke

AU - Ernst, Jette

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Artiklen har fokus på, hvordan et sociologisk begreb som social kapital transformeres til et organisatorisk begreb og indarbejdes i ledelseskoncepter, hvor begrebet får en ganske anden betydning. Artiklen forholder sig kritisk til to ledelseskoncepter: Virksomhedens sociale kapital og relationel koordinering og viser gennem en undersøgelse indenfor hospitalssektoren, hvordan koncepterne er med til at legitimere en ledelsespraksis og magtforhold, der ligger langt fra begrebernes oprindelige betydning. Det fremgår tillige, at der er store udfordringer med at leve op til det, koncepterne lover, nemlig at skabe overensstemmelse mellem produktivitet, kvalitet og et godt psykisk arbejdsmiljø.

AB - Artiklen har fokus på, hvordan et sociologisk begreb som social kapital transformeres til et organisatorisk begreb og indarbejdes i ledelseskoncepter, hvor begrebet får en ganske anden betydning. Artiklen forholder sig kritisk til to ledelseskoncepter: Virksomhedens sociale kapital og relationel koordinering og viser gennem en undersøgelse indenfor hospitalssektoren, hvordan koncepterne er med til at legitimere en ledelsespraksis og magtforhold, der ligger langt fra begrebernes oprindelige betydning. Det fremgår tillige, at der er store udfordringer med at leve op til det, koncepterne lover, nemlig at skabe overensstemmelse mellem produktivitet, kvalitet og et godt psykisk arbejdsmiljø.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 13