Sæt strøm til demokratiet - Når koma kræver chokterapi

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

Resumé

I Danmark ynder vi at bryste os af at være verdens bedste demokrati. Men de seneste femten år er
tilliden til demokratiet halveret, og partierne oplever medlemsflugt. Det er primært de ressourcestærke,
der deltager, vores debat lukker sig om sig selv, og populismen blomstrer. Udviklingen er gået i stå. Silas F. Harrebye viser med denne bog, hvordan vi som demokrati faktisk er gået i en form for koma. Han nøjes dog ikke med at give en tiltrængt kritisk diagnose af tingenes tilstand. Harrebye peger samtidig på, hvordan fire forskellige chokterapier kan være med til at sætte demokratiet i bevægelse. Prognosen giver håb. En ny demokratisk bevægelse er på vej.
OriginalsprogDansk
ForlagGyldendal
Antal sider165
ISBN (Trykt)978-87-02-26142-4
StatusUdgivet - 30 sep. 2019

Citer dette

@book{1ba62bd812cd40349c17a1e82dc8d892,
title = "S{\ae}t str{\o}m til demokratiet - N{\aa}r koma kr{\ae}ver chokterapi",
abstract = "I Danmark ynder vi at bryste os af at v{\ae}re verdens bedste demokrati. Men de seneste femten år ertilliden til demokratiet halveret, og partierne oplever medlemsflugt. Det er prim{\ae}rt de ressourcest{\ae}rke,der deltager, vores debat lukker sig om sig selv, og populismen blomstrer. Udviklingen er gået i stå. Silas F. Harrebye viser med denne bog, hvordan vi som demokrati faktisk er gået i en form for koma. Han n{\o}jes dog ikke med at give en tiltr{\ae}ngt kritisk diagnose af tingenes tilstand. Harrebye peger samtidig på, hvordan fire forskellige chokterapier kan v{\ae}re med til at s{\ae}tte demokratiet i bev{\ae}gelse. Prognosen giver håb. En ny demokratisk bev{\ae}gelse er på vej.",
author = "Silas Harrebye",
year = "2019",
month = "9",
day = "30",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-02-26142-4",
publisher = "Gyldendal",

}

Sæt strøm til demokratiet - Når koma kræver chokterapi. / Harrebye, Silas.

Gyldendal, 2019. 165 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

TY - BOOK

T1 - Sæt strøm til demokratiet - Når koma kræver chokterapi

AU - Harrebye, Silas

PY - 2019/9/30

Y1 - 2019/9/30

N2 - I Danmark ynder vi at bryste os af at være verdens bedste demokrati. Men de seneste femten år ertilliden til demokratiet halveret, og partierne oplever medlemsflugt. Det er primært de ressourcestærke,der deltager, vores debat lukker sig om sig selv, og populismen blomstrer. Udviklingen er gået i stå. Silas F. Harrebye viser med denne bog, hvordan vi som demokrati faktisk er gået i en form for koma. Han nøjes dog ikke med at give en tiltrængt kritisk diagnose af tingenes tilstand. Harrebye peger samtidig på, hvordan fire forskellige chokterapier kan være med til at sætte demokratiet i bevægelse. Prognosen giver håb. En ny demokratisk bevægelse er på vej.

AB - I Danmark ynder vi at bryste os af at være verdens bedste demokrati. Men de seneste femten år ertilliden til demokratiet halveret, og partierne oplever medlemsflugt. Det er primært de ressourcestærke,der deltager, vores debat lukker sig om sig selv, og populismen blomstrer. Udviklingen er gået i stå. Silas F. Harrebye viser med denne bog, hvordan vi som demokrati faktisk er gået i en form for koma. Han nøjes dog ikke med at give en tiltrængt kritisk diagnose af tingenes tilstand. Harrebye peger samtidig på, hvordan fire forskellige chokterapier kan være med til at sætte demokratiet i bevægelse. Prognosen giver håb. En ny demokratisk bevægelse er på vej.

M3 - Bog

SN - 978-87-02-26142-4

BT - Sæt strøm til demokratiet - Når koma kræver chokterapi

PB - Gyldendal

ER -