Rutiner kræver mere end rutine

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

TidsskriftDansk Paedagogisk Tidsskrift
    Vol/bind62
    Udgave nummer4
    Sider (fra-til)5-12
    ISSN0904-2393
    StatusUdgivet - 1 dec. 2014

• teori-praksis
    • viden
    • rutiner
    • hverdagspraksis

@article{334a30f1be4e476c8918559db7923c94,
    title = "Rutiner kr{\ae}ver mere end rutine",
    abstract = "Denne artikel diskuterer teori-praksis relationer ved at rette et overordnet fokus p{\aa} p{\ae}dagogisk praksis. I det p{\ae}dagogiske felt er der en udbredt tendens til at opdele det p{\ae}dagogiske arbejde i ’videnstunge’ aktiviteter p{\aa} den ene side og p{\aa} den anden side aktiviteter, som anses som rent praktiske og angiveligt ’videnstomme’, idet de prim{\ae}rt anses for baseret p{\aa} erfaring og fornemmelser. I denne artikel vil vi med konkrete eksempler fra p{\ae}dagogisk praksis i daginstitutioner problematisere denne skelnen mellem ’videnstunge’ og ’videnstomme’ aktiviteter og diskutere idealet om evidensbaseret praksis. Vi vil demonstrere, hvordan p{\ae}dagoger n{\o}dvendigvis m{\aa} tr{\ae}kke p{\aa} s{\aa}vel almen teori som praktisk, erfaringsbaseret viden, hvis de skal levere passende svar p{\aa} de uforudsigelige og komplekse udfordringer, de m{\o}der i hverdagens arbejde.",
    keywords = "teori-praksis, viden, rutiner, hverdagspraksis",
    author = "Camilla Schmidt and Annegrethe Ahrenkiel",
    year = "2014",
    month = "12",
    day = "1",
    volume = "62",
    pages = "5--12",
    journal = "Dansk Paedagogisk Tidsskrift",
    issn = "0904-2393",
    publisher = "Foreningen bag Udgivelsen af Dansk Paedagogisk Tidsskrift",
    number = "4",

Rutiner kræver mere end rutine. / Schmidt, Camilla; Ahrenkiel, Annegrethe.

I: Dansk Paedagogisk Tidsskrift, Bind 62, Nr. 4, 01.12.2014, s. 5-12.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Rutiner kræver mere end rutine

AU - Schmidt, Camilla

AU - Ahrenkiel, Annegrethe

PY - 2014/12/1

Y1 - 2014/12/1

N2 - Denne artikel diskuterer teori-praksis relationer ved at rette et overordnet fokus på pædagogisk praksis. I det pædagogiske felt er der en udbredt tendens til at opdele det pædagogiske arbejde i ’videnstunge’ aktiviteter på den ene side og på den anden side aktiviteter, som anses som rent praktiske og angiveligt ’videnstomme’, idet de primært anses for baseret på erfaring og fornemmelser. I denne artikel vil vi med konkrete eksempler fra pædagogisk praksis i daginstitutioner problematisere denne skelnen mellem ’videnstunge’ og ’videnstomme’ aktiviteter og diskutere idealet om evidensbaseret praksis. Vi vil demonstrere, hvordan pædagoger nødvendigvis må trække på såvel almen teori som praktisk, erfaringsbaseret viden, hvis de skal levere passende svar på de uforudsigelige og komplekse udfordringer, de møder i hverdagens arbejde.

AB - Denne artikel diskuterer teori-praksis relationer ved at rette et overordnet fokus på pædagogisk praksis. I det pædagogiske felt er der en udbredt tendens til at opdele det pædagogiske arbejde i ’videnstunge’ aktiviteter på den ene side og på den anden side aktiviteter, som anses som rent praktiske og angiveligt ’videnstomme’, idet de primært anses for baseret på erfaring og fornemmelser. I denne artikel vil vi med konkrete eksempler fra pædagogisk praksis i daginstitutioner problematisere denne skelnen mellem ’videnstunge’ og ’videnstomme’ aktiviteter og diskutere idealet om evidensbaseret praksis. Vi vil demonstrere, hvordan pædagoger nødvendigvis må trække på såvel almen teori som praktisk, erfaringsbaseret viden, hvis de skal levere passende svar på de uforudsigelige og komplekse udfordringer, de møder i hverdagens arbejde.

KW - teori-praksis

KW - viden