Rum tabt, rum fundet: - En psykodynamisk tilgang til rum og møbler inden i og omkring os

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

Efter den postmodern afvisning af rummet (McLuhan, Virilio, Baudrillard, Meyrowitch) ser det ud til, at en vis interesse for plads, rum og steder er blomstret op: den topologiske vending. I dette papir præsenteres en række grundlæggende begreber, som vi har udviklet til at indfange rum og designs indvirkning på social og organisatorisk dynamik i netværkssamfundet og samspillet mellem bevidste og ubevidste motiver i rum og design: Container, Projektivt rum, Præsentere sig selv, Staging og er iscenesat, Destruktion og kreativitet: Kultivering og historie og Husets, sanserne og hukommelsens organisation. Papiret præsenterer også nogle observationer fra en konferencegruppekonference, hvor grupperne i nogle sessioner arbejdede på særlige steder: Kirke, Teater, Indkøbscenter og Kunstmuseum. Det var tydeligt, at rum og rum påvirker gruppens arbejde på meget forskellige måder. Vi vil udforske denne indflydelse og fokusere på, hvorledes individuelle og fælles, bevidste og ubevidste oplevelser påvirker interaktionen i en gruppe.
Bidragets oversatte titelRum tabt, rum fundet: - En psykodynamisk tilgang til rum og møbler inden i og omkring os
OriginalsprogEngelsk
TidsskriftOrganisational and Social Dynamics
ISSN1474-2780
StatusAfsendt - 14 jul. 2018

Emneord

  • Arkitektur
  • Psykoanalyse
  • Group Relations
  • Organisationspsykologi

Citer dette

@article{cef013f3b3e6485cbe1ae3d66d2efb1a,
title = "Space lost, space found: A psychodynamic approach to space and furniture inside and around us.",
abstract = "Efter den postmodern afvisning af rummet (McLuhan, Virilio, Baudrillard, Meyrowitch) ser det ud til, at en vis interesse for plads, rum og steder er blomstret op: den topologiske vending. I dette papir pr{\ae}senteres en r{\ae}kke grundl{\ae}ggende begreber, som vi har udviklet til at indfange rum og designs indvirkning p{\aa} social og organisatorisk dynamik i netv{\ae}rkssamfundet og samspillet mellem bevidste og ubevidste motiver i rum og design: Container, Projektivt rum, Pr{\ae}sentere sig selv, Staging og er iscenesat, Destruktion og kreativitet: Kultivering og historie og Husets, sanserne og hukommelsens organisation. Papiret pr{\ae}senterer ogs{\aa} nogle observationer fra en konferencegruppekonference, hvor grupperne i nogle sessioner arbejdede p{\aa} s{\ae}rlige steder: Kirke, Teater, Indk{\o}bscenter og Kunstmuseum. Det var tydeligt, at rum og rum p{\aa}virker gruppens arbejde p{\aa} meget forskellige m{\aa}der. Vi vil udforske denne indflydelse og fokusere p{\aa}, hvorledes individuelle og f{\ae}lles, bevidste og ubevidste oplevelser p{\aa}virker interaktionen i en gruppe.",
keywords = "Arkitektur, Psykoanalyse, Group Relations, Organisationspsykologi",
author = "Steen Visholm and Gaugler, {Dorte Sandager} and Merete Mikkelsen",
year = "2018",
month = "7",
day = "14",
language = "English",
journal = "Organisational and Social Dynamics",
issn = "1474-2780",
publisher = "Karnac Books Ltd.",

}

Space lost, space found : A psychodynamic approach to space and furniture inside and around us. / Visholm, Steen; Gaugler, Dorte Sandager; Mikkelsen, Merete.

I: Organisational and Social Dynamics, 14.07.2018.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Space lost, space found

T2 - A psychodynamic approach to space and furniture inside and around us.

AU - Visholm, Steen

AU - Gaugler, Dorte Sandager

AU - Mikkelsen, Merete

PY - 2018/7/14

Y1 - 2018/7/14

N2 - Efter den postmodern afvisning af rummet (McLuhan, Virilio, Baudrillard, Meyrowitch) ser det ud til, at en vis interesse for plads, rum og steder er blomstret op: den topologiske vending. I dette papir præsenteres en række grundlæggende begreber, som vi har udviklet til at indfange rum og designs indvirkning på social og organisatorisk dynamik i netværkssamfundet og samspillet mellem bevidste og ubevidste motiver i rum og design: Container, Projektivt rum, Præsentere sig selv, Staging og er iscenesat, Destruktion og kreativitet: Kultivering og historie og Husets, sanserne og hukommelsens organisation. Papiret præsenterer også nogle observationer fra en konferencegruppekonference, hvor grupperne i nogle sessioner arbejdede på særlige steder: Kirke, Teater, Indkøbscenter og Kunstmuseum. Det var tydeligt, at rum og rum påvirker gruppens arbejde på meget forskellige måder. Vi vil udforske denne indflydelse og fokusere på, hvorledes individuelle og fælles, bevidste og ubevidste oplevelser påvirker interaktionen i en gruppe.

AB - Efter den postmodern afvisning af rummet (McLuhan, Virilio, Baudrillard, Meyrowitch) ser det ud til, at en vis interesse for plads, rum og steder er blomstret op: den topologiske vending. I dette papir præsenteres en række grundlæggende begreber, som vi har udviklet til at indfange rum og designs indvirkning på social og organisatorisk dynamik i netværkssamfundet og samspillet mellem bevidste og ubevidste motiver i rum og design: Container, Projektivt rum, Præsentere sig selv, Staging og er iscenesat, Destruktion og kreativitet: Kultivering og historie og Husets, sanserne og hukommelsens organisation. Papiret præsenterer også nogle observationer fra en konferencegruppekonference, hvor grupperne i nogle sessioner arbejdede på særlige steder: Kirke, Teater, Indkøbscenter og Kunstmuseum. Det var tydeligt, at rum og rum påvirker gruppens arbejde på meget forskellige måder. Vi vil udforske denne indflydelse og fokusere på, hvorledes individuelle og fælles, bevidste og ubevidste oplevelser påvirker interaktionen i en gruppe.

KW - Arkitektur

KW - Psykoanalyse

KW - Group Relations

KW - Organisationspsykologi

M3 - Journal article

JO - Organisational and Social Dynamics

JF - Organisational and Social Dynamics

SN - 1474-2780

ER -