Retsfølelsen: En bog om straf og etik

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogFormidling

Resumé

Udgivelses stedFrederiksberg
ForlagRoskilde Universitetsforlag
ISBN (Trykt)87-7867-322-4
StatusUdgivet - 2006

• Retsfølelse
  • Straf
  • Kriminalitet
  • Etik

Ryberg, J. (2006). Retsfølelsen: En bog om straf og etik. Frederiksberg: Roskilde Universitetsforlag.
Ryberg, Jesper. / Retsfølelsen : En bog om straf og etik. Frederiksberg : Roskilde Universitetsforlag, 2006. 130 s.
@book{a1248540aafb11db8289000ea68e967b,
title = "Retsf{\o}lelsen: En bog om straf og etik",
abstract = "{"}Straffen b{\o}r afspejle befolkningens retsf{\o}lelse!{"}. S{\aa}dan lyder det stadig oftere i den offentlige debat om, hvordan og hvor h{\aa}rdt kriminelle b{\o}r straffes for deres forbrydelser. Men b{\o}r samfundets straffe baceres p{\aa} retsf{\o}lelsen, eller er dette mest af alt udtryk for populisme? Sigtet med bogen er at unders{\o}ge retsf{\o}lelsen betydning for straffene. Undervejs gies l{\ae}seren en introduktion til de vigtiste etiske teorier om straf, s{\aa}dan som de er udformet i klassiske v{\ae}rker af nogle af filosofihistoriens store t{\ae}nkere, og som er uddybet og pr{\ae}ciseret i den moderne straffetiske litteratur. Endvidere inddrages relevante kriminologiske og psykologiske unders{\o}gelser.",
keywords = "Retsf{\o}lelse, Straf, Kriminalitet, Etik",
author = "Jesper Ryberg",
year = "2006",
isbn = "87-7867-322-4",
publisher = "Roskilde Universitetsforlag",

Ryberg, J 2006, Retsfølelsen: En bog om straf og etik. Roskilde Universitetsforlag, Frederiksberg.

Retsfølelsen : En bog om straf og etik. / Ryberg, Jesper.

Frederiksberg : Roskilde Universitetsforlag, 2006. 130 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogFormidling

TY - BOOK

T1 - Retsfølelsen

T2 - En bog om straf og etik

AU - Ryberg, Jesper

PY - 2006

Y1 - 2006

N2 - "Straffen bør afspejle befolkningens retsfølelse!". Sådan lyder det stadig oftere i den offentlige debat om, hvordan og hvor hårdt kriminelle bør straffes for deres forbrydelser. Men bør samfundets straffe baceres på retsfølelsen, eller er dette mest af alt udtryk for populisme? Sigtet med bogen er at undersøge retsfølelsen betydning for straffene. Undervejs gies læseren en introduktion til de vigtiste etiske teorier om straf, sådan som de er udformet i klassiske værker af nogle af filosofihistoriens store tænkere, og som er uddybet og præciseret i den moderne straffetiske litteratur. Endvidere inddrages relevante kriminologiske og psykologiske undersøgelser.

AB - "Straffen bør afspejle befolkningens retsfølelse!". Sådan lyder det stadig oftere i den offentlige debat om, hvordan og hvor hårdt kriminelle bør straffes for deres forbrydelser. Men bør samfundets straffe baceres på retsfølelsen, eller er dette mest af alt udtryk for populisme? Sigtet med bogen er at undersøge retsfølelsen betydning for straffene. Undervejs gies læseren en introduktion til de vigtiste etiske teorier om straf, sådan som de er udformet i klassiske værker af nogle af filosofihistoriens store tænkere, og som er uddybet og præciseret i den moderne straffetiske litteratur. Endvidere inddrages relevante kriminologiske og psykologiske undersøgelser.

KW - Retsfølelse

KW - Straf

KW - Kriminalitet

KW - Etik

M3 - Bog

SN - 87-7867-322-4

BT - Retsfølelsen

PB - Roskilde Universitetsforlag

CY - Frederiksberg

Ryberg J. Retsfølelsen: En bog om straf og etik. Frederiksberg: Roskilde Universitetsforlag, 2006. 130 s.