Retorisk argumentationsteori i et topisk perspektiv

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

Forståelsen af enthymemet som en syllogisme med sandsynlige og implicitte præmisser synes at opbygge retorisk argumentation på baggrund af et logisk deduktivt mønster. Konsekvensen af dette bliver i følge forfatteren, at der skygges for et mere topisk argumentationsmønster. Gennem en forståelse af enthymemets kerne som værende topisk frem for logisk fremlægger forfatteren i denne artikel et alternativt syn på retorisk argumentation.
OriginalsprogDansk
TidsskriftRhetorica Scandinavica
Udgave nummer nr 9
Sider (fra-til)30-41
Antal sider11
ISSN1397-0534
StatusUdgivet - 1999
Udgivet eksterntJa

Citer dette

@article{394cd27a51e94faeacc9201d7f425b12,
title = "Retorisk argumentationsteori i et topisk perspektiv",
abstract = "Forst{\aa}elsen af enthymemet som en syllogisme med sandsynlige og implicitte pr{\ae}misser synes at opbygge retorisk argumentation p{\aa} baggrund af et logisk deduktivt m{\o}nster. Konsekvensen af dette bliver i f{\o}lge forfatteren, at der skygges for et mere topisk argumentationsm{\o}nster. Gennem en forst{\aa}else af enthymemets kerne som v{\ae}rende topisk frem for logisk freml{\ae}gger forfatteren i denne artikel et alternativt syn p{\aa} retorisk argumentation.",
author = "Jonas Gabrielsen",
year = "1999",
language = "Dansk",
pages = "30--41",
journal = "Rhetorica Scandinavica",
issn = "1397-0534",
publisher = "Retorikfoerlaget AB",
number = "nr 9",

}

Retorisk argumentationsteori i et topisk perspektiv. / Gabrielsen, Jonas.

I: Rhetorica Scandinavica, Nr. nr 9 , 1999, s. 30-41.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Retorisk argumentationsteori i et topisk perspektiv

AU - Gabrielsen, Jonas

PY - 1999

Y1 - 1999

N2 - Forståelsen af enthymemet som en syllogisme med sandsynlige og implicitte præmisser synes at opbygge retorisk argumentation på baggrund af et logisk deduktivt mønster. Konsekvensen af dette bliver i følge forfatteren, at der skygges for et mere topisk argumentationsmønster. Gennem en forståelse af enthymemets kerne som værende topisk frem for logisk fremlægger forfatteren i denne artikel et alternativt syn på retorisk argumentation.

AB - Forståelsen af enthymemet som en syllogisme med sandsynlige og implicitte præmisser synes at opbygge retorisk argumentation på baggrund af et logisk deduktivt mønster. Konsekvensen af dette bliver i følge forfatteren, at der skygges for et mere topisk argumentationsmønster. Gennem en forståelse af enthymemets kerne som værende topisk frem for logisk fremlægger forfatteren i denne artikel et alternativt syn på retorisk argumentation.

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 30

EP - 41

JO - Rhetorica Scandinavica

JF - Rhetorica Scandinavica

SN - 1397-0534

IS - nr 9

ER -