Respekt og realiteter: bevægelser mellem arbejde og udstødning

Mia Husted, Ditte Maria Børglum Tofteng

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

  Abstract

  Afhandlingen beskæftiger sig med forholdet mellem arbejde og udstødning, hvor den indre relation mellem det moderne fleksible arbejde og samtidige udstødning og arbejdsløshed er genstand for kritisk analyse.

  Analysen udforskes i praksis gennem aktionsforskningsprojektet 'Fantasi og rummelighed'. Projektet forløb fra 2001 til 2005 med deltagelse fra mennesker på kanten af arbejdsmarkedet, tillidsfolk fra indistrien, forskere og skuespillere med det fælle mål at udforske mulighederne for mere rummelige indretninger af arbejde og liv. Projektets arenaer for forandring og udvikling spiller en cantral rolle i det metodiske set-up som aktionsforskningsprocesserne drives frem igennem.

  Forhold og erfaringer knyttet til umyndiggørelse både i og udenfor deltagelse i det sociale og samfundsmæssige liv og ønsker til øget autonomi hvad enten det er som lønarbejde, fleksjobber eller arbejdsløs.

  Deltagerne peger på et 'udvekslingens princip' som et metodisk svar på ulighedens problem, hvor udveksling af erfaringer og ideér mellem forskellige realiteter danner basis for fantasifuld og rummelig udvikling af arbejdet

  Bidragets oversatte titelRespect and realities: Movements between work and exclusion
  OriginalsprogDansk
  UdgivelsesstedRoskilde
  ForlagRoskilde Universitet
  Antal sider319
  StatusUdgivet - 2005

  Bibliografisk note

  Også udkommet som kompendie i 2007

  01-08-07 Kompendium RUC
  1. udgave, 320 sider
  ISBN: 8773497029

  Citer dette