Respekt og realiteter

bevægelser mellem arbejde og udstødning

Mia Husted, Ditte Maria Børglum Tofteng

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

  Resumé

  Afhandlingen beskæftiger sig med forholdet mellem arbejde og udstødning, hvor den indre relation mellem det moderne fleksible arbejde og samtidige udstødning og arbejdsløshed er genstand for kritisk analyse.

  Analysen udforskes i praksis gennem aktionsforskningsprojektet 'Fantasi og rummelighed'. Projektet forløb fra 2001 til 2005 med deltagelse fra mennesker på kanten af arbejdsmarkedet, tillidsfolk fra indistrien, forskere og skuespillere med det fælle mål at udforske mulighederne for mere rummelige indretninger af arbejde og liv. Projektets arenaer for forandring og udvikling spiller en cantral rolle i det metodiske set-up som aktionsforskningsprocesserne drives frem igennem.

  Forhold og erfaringer knyttet til umyndiggørelse både i og udenfor deltagelse i det sociale og samfundsmæssige liv og ønsker til øget autonomi hvad enten det er som lønarbejde, fleksjobber eller arbejdsløs.

  Deltagerne peger på et 'udvekslingens princip' som et metodisk svar på ulighedens problem, hvor udveksling af erfaringer og ideér mellem forskellige realiteter danner basis for fantasifuld og rummelig udvikling af arbejdet

  OriginalsprogDansk
  Udgivelses stedRoskilde
  ForlagRoskilde Universitet
  Antal sider319
  StatusUdgivet - 2005

  Bibliografisk note

  Også udkommet som kompendie i 2007

  01-08-07 Kompendium RUC
  1. udgave, 320 sider
  ISBN: 8773497029

  Citer dette

  Husted, M., & Tofteng, D. M. B. (2005). Respekt og realiteter: bevægelser mellem arbejde og udstødning. Roskilde: Roskilde Universitet.
  Husted, Mia ; Tofteng, Ditte Maria Børglum. / Respekt og realiteter : bevægelser mellem arbejde og udstødning. Roskilde : Roskilde Universitet, 2005. 319 s.
  @phdthesis{64ecfe5052d011db8236000ea68e967b,
  title = "Respekt og realiteter: bev{\ae}gelser mellem arbejde og udst{\o}dning",
  abstract = "Afhandlingen besk{\ae}ftiger sig med forholdet mellem arbejde og udst{\o}dning, hvor den indre relation mellem det moderne fleksible arbejde og samtidige udst{\o}dning og arbejdsl{\o}shed er genstand for kritisk analyse. Analysen udforskes i praksis gennem aktionsforskningsprojektet 'Fantasi og rummelighed'. Projektet forl{\o}b fra 2001 til 2005 med deltagelse fra mennesker p{\aa} kanten af arbejdsmarkedet, tillidsfolk fra indistrien, forskere og skuespillere med det f{\ae}lle m{\aa}l at udforske mulighederne for mere rummelige indretninger af arbejde og liv. Projektets arenaer for forandring og udvikling spiller en cantral rolle i det metodiske set-up som aktionsforskningsprocesserne drives frem igennem.Forhold og erfaringer knyttet til umyndigg{\o}relse b{\aa}de i og udenfor deltagelse i det sociale og samfundsm{\ae}ssige liv og {\o}nsker til {\o}get autonomi hvad enten det er som l{\o}narbejde, fleksjobber eller arbejdsl{\o}s.Deltagerne peger p{\aa} et 'udvekslingens princip' som et metodisk svar p{\aa} ulighedens problem, hvor udveksling af erfaringer og ide{\'e}r mellem forskellige realiteter danner basis for fantasifuld og rummelig udvikling af arbejdet",
  author = "Mia Husted and Tofteng, {Ditte Maria B{\o}rglum}",
  note = "Ogs{\aa} udkommet som kompendie i 2007 01-08-07 Kompendium RUC 1. udgave, 320 sider ISBN: 8773497029",
  year = "2005",
  language = "Dansk",
  publisher = "Roskilde Universitet",

  }

  Husted, M & Tofteng, DMB 2005, Respekt og realiteter: bevægelser mellem arbejde og udstødning. Roskilde Universitet, Roskilde.

  Respekt og realiteter : bevægelser mellem arbejde og udstødning. / Husted, Mia; Tofteng, Ditte Maria Børglum.

  Roskilde : Roskilde Universitet, 2005. 319 s.

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

  TY - BOOK

  T1 - Respekt og realiteter

  T2 - bevægelser mellem arbejde og udstødning

  AU - Husted, Mia

  AU - Tofteng, Ditte Maria Børglum

  N1 - Også udkommet som kompendie i 2007 01-08-07 Kompendium RUC 1. udgave, 320 sider ISBN: 8773497029

  PY - 2005

  Y1 - 2005

  N2 - Afhandlingen beskæftiger sig med forholdet mellem arbejde og udstødning, hvor den indre relation mellem det moderne fleksible arbejde og samtidige udstødning og arbejdsløshed er genstand for kritisk analyse. Analysen udforskes i praksis gennem aktionsforskningsprojektet 'Fantasi og rummelighed'. Projektet forløb fra 2001 til 2005 med deltagelse fra mennesker på kanten af arbejdsmarkedet, tillidsfolk fra indistrien, forskere og skuespillere med det fælle mål at udforske mulighederne for mere rummelige indretninger af arbejde og liv. Projektets arenaer for forandring og udvikling spiller en cantral rolle i det metodiske set-up som aktionsforskningsprocesserne drives frem igennem.Forhold og erfaringer knyttet til umyndiggørelse både i og udenfor deltagelse i det sociale og samfundsmæssige liv og ønsker til øget autonomi hvad enten det er som lønarbejde, fleksjobber eller arbejdsløs.Deltagerne peger på et 'udvekslingens princip' som et metodisk svar på ulighedens problem, hvor udveksling af erfaringer og ideér mellem forskellige realiteter danner basis for fantasifuld og rummelig udvikling af arbejdet

  AB - Afhandlingen beskæftiger sig med forholdet mellem arbejde og udstødning, hvor den indre relation mellem det moderne fleksible arbejde og samtidige udstødning og arbejdsløshed er genstand for kritisk analyse. Analysen udforskes i praksis gennem aktionsforskningsprojektet 'Fantasi og rummelighed'. Projektet forløb fra 2001 til 2005 med deltagelse fra mennesker på kanten af arbejdsmarkedet, tillidsfolk fra indistrien, forskere og skuespillere med det fælle mål at udforske mulighederne for mere rummelige indretninger af arbejde og liv. Projektets arenaer for forandring og udvikling spiller en cantral rolle i det metodiske set-up som aktionsforskningsprocesserne drives frem igennem.Forhold og erfaringer knyttet til umyndiggørelse både i og udenfor deltagelse i det sociale og samfundsmæssige liv og ønsker til øget autonomi hvad enten det er som lønarbejde, fleksjobber eller arbejdsløs.Deltagerne peger på et 'udvekslingens princip' som et metodisk svar på ulighedens problem, hvor udveksling af erfaringer og ideér mellem forskellige realiteter danner basis for fantasifuld og rummelig udvikling af arbejdet

  M3 - Ph.d.-afhandling

  BT - Respekt og realiteter

  PB - Roskilde Universitet

  CY - Roskilde

  ER -

  Husted M, Tofteng DMB. Respekt og realiteter: bevægelser mellem arbejde og udstødning. Roskilde: Roskilde Universitet, 2005. 319 s.