Religionens økonomisk fornuft - kritikken af værdibaseret ledelse

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskning

  Resumé

  Religion diskuteres som aldrig før i virksomheder, på arbejdspladser, og i det offentlige såvel som i det private rum. Ledere, management-konsulenter og organisationsudviklere taler mere og mere om emotionel kapital og vigtigheden af ikke-rationelle tilgange til ledelse, organisationsudvikling og personlig udvikling.

  En grundlæggende antagelse i den kosmiske kapitalisme er, at mennesket indeholder uudnyttede indre ressourcer og derfor er andet og mere end det, der umiddelbart kommer til udtryk i arbejslivet. Medarbejdere og ledere skal derfor aktivt søge fleksibilitet, selvrealisering og kigge ind i sig selv for at realisere dette iboende potentiale og dermed fuldbyrde en egen menneskelighed i arbejdslivet. Af den grund opfattes energier, selvet, åndelig udvikling, indre drivkræfter og transformation af selvet efterhånden som forudsætninger for succes i arbejdslivet - både for individet og virksomhederne. Nogle af de spørgsmål, bogen søger at besvare, er, hvilket formål og hvilke konsekvenser denne sensibilisering og religiøsificering af lederes og medarbejderes indre emotionelle kapital har i forhold til organisationskultur, arbejdsliv, stress, arbejdsmiljø, udbrændthed, individet, frihed, fællesskab, medarbejdernes og ledernes hverdag samt dansk erhvervslivs image udadtil og indadtil?
  OriginalsprogDansk
  TitelMedarbejder eller modarbejder - Religion i det moderne arbejdsliv
  RedaktørerJoel Haviv
  Antal sider20
  Udgivelses stedÅrhus
  ForlagKlim
  Publikationsdato2007
  Sider175-195
  ISBN (Trykt)978-87-7955-229-6
  StatusUdgivet - 2007

  Citer dette

  Rendtorff, J. D. (2007). Religionens økonomisk fornuft - kritikken af værdibaseret ledelse. I J. Haviv (red.), Medarbejder eller modarbejder - Religion i det moderne arbejdsliv (s. 175-195). Århus: Klim.
  Rendtorff, Jacob Dahl. / Religionens økonomisk fornuft - kritikken af værdibaseret ledelse. Medarbejder eller modarbejder - Religion i det moderne arbejdsliv. red. / Joel Haviv. Århus : Klim, 2007. s. 175-195
  @inbook{077c6a503c1b11dcbc32000ea68e967b,
  title = "Religionens {\o}konomisk fornuft - kritikken af v{\ae}rdibaseret ledelse",
  abstract = "Religion diskuteres som aldrig f{\o}r i virksomheder, p{\aa} arbejdspladser, og i det offentlige s{\aa}vel som i det private rum. Ledere, management-konsulenter og organisationsudviklere taler mere og mere om emotionel kapital og vigtigheden af ikke-rationelle tilgange til ledelse, organisationsudvikling og personlig udvikling. En grundl{\ae}ggende antagelse i den kosmiske kapitalisme er, at mennesket indeholder uudnyttede indre ressourcer og derfor er andet og mere end det, der umiddelbart kommer til udtryk i arbejslivet. Medarbejdere og ledere skal derfor aktivt s{\o}ge fleksibilitet, selvrealisering og kigge ind i sig selv for at realisere dette iboende potentiale og dermed fuldbyrde en egen menneskelighed i arbejdslivet. Af den grund opfattes energier, selvet, {\aa}ndelig udvikling, indre drivkr{\ae}fter og transformation af selvet efterh{\aa}nden som foruds{\ae}tninger for succes i arbejdslivet - b{\aa}de for individet og virksomhederne. Nogle af de sp{\o}rgsm{\aa}l, bogen s{\o}ger at besvare, er, hvilket form{\aa}l og hvilke konsekvenser denne sensibilisering og religi{\o}sificering af lederes og medarbejderes indre emotionelle kapital har i forhold til organisationskultur, arbejdsliv, stress, arbejdsmilj{\o}, udbr{\ae}ndthed, individet, frihed, f{\ae}llesskab, medarbejdernes og ledernes hverdag samt dansk erhvervslivs image udadtil og indadtil?",
  author = "Rendtorff, {Jacob Dahl}",
  year = "2007",
  language = "Dansk",
  isbn = "978-87-7955-229-6",
  pages = "175--195",
  editor = "Joel Haviv",
  booktitle = "Medarbejder eller modarbejder - Religion i det moderne arbejdsliv",
  publisher = "Klim",

  }

  Rendtorff, JD 2007, Religionens økonomisk fornuft - kritikken af værdibaseret ledelse. i J Haviv (red.), Medarbejder eller modarbejder - Religion i det moderne arbejdsliv. Klim, Århus, s. 175-195.

  Religionens økonomisk fornuft - kritikken af værdibaseret ledelse. / Rendtorff, Jacob Dahl.

  Medarbejder eller modarbejder - Religion i det moderne arbejdsliv. red. / Joel Haviv. Århus : Klim, 2007. s. 175-195.

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskning

  TY - CHAP

  T1 - Religionens økonomisk fornuft - kritikken af værdibaseret ledelse

  AU - Rendtorff, Jacob Dahl

  PY - 2007

  Y1 - 2007

  N2 - Religion diskuteres som aldrig før i virksomheder, på arbejdspladser, og i det offentlige såvel som i det private rum. Ledere, management-konsulenter og organisationsudviklere taler mere og mere om emotionel kapital og vigtigheden af ikke-rationelle tilgange til ledelse, organisationsudvikling og personlig udvikling. En grundlæggende antagelse i den kosmiske kapitalisme er, at mennesket indeholder uudnyttede indre ressourcer og derfor er andet og mere end det, der umiddelbart kommer til udtryk i arbejslivet. Medarbejdere og ledere skal derfor aktivt søge fleksibilitet, selvrealisering og kigge ind i sig selv for at realisere dette iboende potentiale og dermed fuldbyrde en egen menneskelighed i arbejdslivet. Af den grund opfattes energier, selvet, åndelig udvikling, indre drivkræfter og transformation af selvet efterhånden som forudsætninger for succes i arbejdslivet - både for individet og virksomhederne. Nogle af de spørgsmål, bogen søger at besvare, er, hvilket formål og hvilke konsekvenser denne sensibilisering og religiøsificering af lederes og medarbejderes indre emotionelle kapital har i forhold til organisationskultur, arbejdsliv, stress, arbejdsmiljø, udbrændthed, individet, frihed, fællesskab, medarbejdernes og ledernes hverdag samt dansk erhvervslivs image udadtil og indadtil?

  AB - Religion diskuteres som aldrig før i virksomheder, på arbejdspladser, og i det offentlige såvel som i det private rum. Ledere, management-konsulenter og organisationsudviklere taler mere og mere om emotionel kapital og vigtigheden af ikke-rationelle tilgange til ledelse, organisationsudvikling og personlig udvikling. En grundlæggende antagelse i den kosmiske kapitalisme er, at mennesket indeholder uudnyttede indre ressourcer og derfor er andet og mere end det, der umiddelbart kommer til udtryk i arbejslivet. Medarbejdere og ledere skal derfor aktivt søge fleksibilitet, selvrealisering og kigge ind i sig selv for at realisere dette iboende potentiale og dermed fuldbyrde en egen menneskelighed i arbejdslivet. Af den grund opfattes energier, selvet, åndelig udvikling, indre drivkræfter og transformation af selvet efterhånden som forudsætninger for succes i arbejdslivet - både for individet og virksomhederne. Nogle af de spørgsmål, bogen søger at besvare, er, hvilket formål og hvilke konsekvenser denne sensibilisering og religiøsificering af lederes og medarbejderes indre emotionelle kapital har i forhold til organisationskultur, arbejdsliv, stress, arbejdsmiljø, udbrændthed, individet, frihed, fællesskab, medarbejdernes og ledernes hverdag samt dansk erhvervslivs image udadtil og indadtil?

  M3 - Bidrag til bog/antologi

  SN - 978-87-7955-229-6

  SP - 175

  EP - 195

  BT - Medarbejder eller modarbejder - Religion i det moderne arbejdsliv

  A2 - Haviv, Joel

  PB - Klim

  CY - Århus

  ER -

  Rendtorff JD. Religionens økonomisk fornuft - kritikken af værdibaseret ledelse. I Haviv J, red., Medarbejder eller modarbejder - Religion i det moderne arbejdsliv. Århus: Klim. 2007. s. 175-195