Realkompetencevurdering: Forståelsesrammer og begreber

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiFormidling

  Resumé

  Artiklen diskuterer rationalerne bag realkompetencevurdering og deres forhold til tidligere former for kompetencevurdering. Realkompetencevurdering som værktøj ses som en "fælles mønt" mellem forskellige anerkendelsesregimer, især det akademisk-skolastiske og det erhvervs- og arbejdsmarkedsrelaterede, og peger på behovet for et nyt fælles sprog, der tager højde for kompetencers forankring i "kompetenceindehaverens" situerede og subjektive livserfaring.
  OriginalsprogDansk
  TitelAnerkendelse af realkompetencer : en antologi
  RedaktørerKirsten Aagaard, Anne Marie Dahler
  Antal sider9
  Udgivelses stedÅrhus
  ForlagViaSystime
  Publikationsdato2011
  Sider41-50
  Kapitel2
  ISBN (Trykt)978-87-90833-84-8
  StatusUdgivet - 2011

  Emneord

  • realkompetence
  • anerkendelse
  • erfaring
  • livslang læring

  Citer dette

  Olesen, H. S. (2011). Realkompetencevurdering: Forståelsesrammer og begreber. I K. Aagaard, & A. M. Dahler (red.), Anerkendelse af realkompetencer: en antologi (s. 41-50). Århus: ViaSystime.
  Olesen, Henning Salling. / Realkompetencevurdering: Forståelsesrammer og begreber. Anerkendelse af realkompetencer: en antologi. red. / Kirsten Aagaard ; Anne Marie Dahler. Århus : ViaSystime, 2011. s. 41-50
  @inbook{7b0dcbc3917b4ef09124376cf317a4b8,
  title = "Realkompetencevurdering: Forst{\aa}elsesrammer og begreber",
  abstract = "Artiklen diskuterer rationalerne bag realkompetencevurdering og deres forhold til tidligere former for kompetencevurdering. Realkompetencevurdering som v{\ae}rkt{\o}j ses som en {"}f{\ae}lles m{\o}nt{"} mellem forskellige anerkendelsesregimer, is{\ae}r det akademisk-skolastiske og det erhvervs- og arbejdsmarkedsrelaterede, og peger p{\aa} behovet for et nyt f{\ae}lles sprog, der tager h{\o}jde for kompetencers forankring i {"}kompetenceindehaverens{"} situerede og subjektive livserfaring.",
  keywords = "realkompetence, anerkendelse, erfaring, livslang l{\ae}ring",
  author = "Olesen, {Henning Salling}",
  year = "2011",
  language = "Dansk",
  isbn = "978-87-90833-84-8",
  pages = "41--50",
  editor = "Kirsten Aagaard and Dahler, {Anne Marie}",
  booktitle = "Anerkendelse af realkompetencer",
  publisher = "ViaSystime",

  }

  Olesen, HS 2011, Realkompetencevurdering: Forståelsesrammer og begreber. i K Aagaard & AM Dahler (red), Anerkendelse af realkompetencer: en antologi. ViaSystime, Århus, s. 41-50.

  Realkompetencevurdering: Forståelsesrammer og begreber. / Olesen, Henning Salling.

  Anerkendelse af realkompetencer: en antologi. red. / Kirsten Aagaard; Anne Marie Dahler. Århus : ViaSystime, 2011. s. 41-50.

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiFormidling

  TY - CHAP

  T1 - Realkompetencevurdering: Forståelsesrammer og begreber

  AU - Olesen, Henning Salling

  PY - 2011

  Y1 - 2011

  N2 - Artiklen diskuterer rationalerne bag realkompetencevurdering og deres forhold til tidligere former for kompetencevurdering. Realkompetencevurdering som værktøj ses som en "fælles mønt" mellem forskellige anerkendelsesregimer, især det akademisk-skolastiske og det erhvervs- og arbejdsmarkedsrelaterede, og peger på behovet for et nyt fælles sprog, der tager højde for kompetencers forankring i "kompetenceindehaverens" situerede og subjektive livserfaring.

  AB - Artiklen diskuterer rationalerne bag realkompetencevurdering og deres forhold til tidligere former for kompetencevurdering. Realkompetencevurdering som værktøj ses som en "fælles mønt" mellem forskellige anerkendelsesregimer, især det akademisk-skolastiske og det erhvervs- og arbejdsmarkedsrelaterede, og peger på behovet for et nyt fælles sprog, der tager højde for kompetencers forankring i "kompetenceindehaverens" situerede og subjektive livserfaring.

  KW - realkompetence

  KW - anerkendelse

  KW - erfaring

  KW - livslang læring

  M3 - Bidrag til bog/antologi

  SN - 978-87-90833-84-8

  SP - 41

  EP - 50

  BT - Anerkendelse af realkompetencer

  A2 - Aagaard, Kirsten

  A2 - Dahler, Anne Marie

  PB - ViaSystime

  CY - Århus

  ER -

  Olesen HS. Realkompetencevurdering: Forståelsesrammer og begreber. I Aagaard K, Dahler AM, red., Anerkendelse af realkompetencer: en antologi. Århus: ViaSystime. 2011. s. 41-50