Prima Klima

ISSN0178-6563
    StatusUdgivet - 2009

Bibliografisk note

Heft-tema "Klima- und Energiepolitik: Nach Kyoto - vor Kopenhagen"

• Energiscenarier
    • træfyring
    • vedvarende energi
    • Stern report
    • fredsdividende

Czeskleba-Dupont, Rolf. / Prima Klima : Vergessene Einsichten, neue Weitsichten. I: Forum Wissenschaft. 2009 ; Bind 26, Nr. 2. s. 4-7.
    @article{8fcd2370659211deadca000ea68e967b,
    title = "Prima Klima: Vergessene Einsichten, neue Weitsichten",
    abstract = "Artiklen erindrer om metodologien i 1980 studiet af det tyske {\"O}ko-Institut {"}Die Energiewende{"} (Bossel, Krause and M{\"u}ller-Reissmann) som Florentin Krause i 1981 beskrev i tidsskriftet af Bund demokratischer Wissenschaftler, hvor han fremh{\ae}vede vigtigheden af en systemisk teknologifaktor for at kunne dekonstruere sp{\o}gelset om stigende energiforbrug som et simpelt produkt af de to stigningsfaktorer befolkningstal og velstand. Begrebet energitjenester muligg{\o}r at indfri servicebehovene mere rationelt, hvorigennem storskala forsyningsl{\o}sninger som med akraftv{\ae}rker kan undg{\aa}s og vejen blive banet for vedvarende energi. En kritisk tilgang til vedvarende energi er anbefalet for at kunne undg{\aa} et nyt tr{\ae}fyrings-feber. Visdommen i Stern rapporten fra 2006 med sin konklusion om at det kan betale sig med tidlig handling mod den globale opvarmning bliver relateret til situationen for 20 {\aa}r siden, hvor en fredsdividende var under opsejling.",
    keywords = "Energiscenarier, tr{\ae}fyring, vedvarende energi, Stern report, fredsdividende, Energy scenarios, wood combustion, renewable energy, Stern report, peace dividend",
    author = "Rolf Czeskleba-Dupont",
    note = "Heft-tema {"}Klima- und Energiepolitik: Nach Kyoto - vor Kopenhagen{"}",
    year = "2009",
    language = "Tysk",
    volume = "26",
    pages = "4--7",
    journal = "Forum Wissenschaft",
    issn = "0178-6563",
    number = "2",

Czeskleba-Dupont, R 2009, 'Prima Klima: Vergessene Einsichten, neue Weitsichten', Forum Wissenschaft, bind 26, nr. 2, s. 4-7.

Prima Klima : Vergessene Einsichten, neue Weitsichten. / Czeskleba-Dupont, Rolf.

I: Forum Wissenschaft, Bind 26, Nr. 2, 2009, s. 4-7.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Prima Klima

T2 - Vergessene Einsichten, neue Weitsichten

AU - Czeskleba-Dupont, Rolf

N1 - Heft-tema "Klima- und Energiepolitik: Nach Kyoto - vor Kopenhagen"

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - Artiklen erindrer om metodologien i 1980 studiet af det tyske Öko-Institut "Die Energiewende" (Bossel, Krause and Müller-Reissmann) som Florentin Krause i 1981 beskrev i tidsskriftet af Bund demokratischer Wissenschaftler, hvor han fremhævede vigtigheden af en systemisk teknologifaktor for at kunne dekonstruere spøgelset om stigende energiforbrug som et simpelt produkt af de to stigningsfaktorer befolkningstal og velstand. Begrebet energitjenester muliggør at indfri servicebehovene mere rationelt, hvorigennem storskala forsyningsløsninger som med akraftværker kan undgås og vejen blive banet for vedvarende energi. En kritisk tilgang til vedvarende energi er anbefalet for at kunne undgå et nyt træfyrings-feber. Visdommen i Stern rapporten fra 2006 med sin konklusion om at det kan betale sig med tidlig handling mod den globale opvarmning bliver relateret til situationen for 20 år siden, hvor en fredsdividende var under opsejling.

AB - Artiklen erindrer om metodologien i 1980 studiet af det tyske Öko-Institut "Die Energiewende" (Bossel, Krause and Müller-Reissmann) som Florentin Krause i 1981 beskrev i tidsskriftet af Bund demokratischer Wissenschaftler, hvor han fremhævede vigtigheden af en systemisk teknologifaktor for at kunne dekonstruere spøgelset om stigende energiforbrug som et simpelt produkt af de to stigningsfaktorer befolkningstal og velstand. Begrebet energitjenester muliggør at indfri servicebehovene mere rationelt, hvorigennem storskala forsyningsløsninger som med akraftværker kan undgås og vejen blive banet for vedvarende energi. En kritisk tilgang til vedvarende energi er anbefalet for at kunne undgå et nyt træfyrings-feber. Visdommen i Stern rapporten fra 2006 med sin konklusion om at det kan betale sig med tidlig handling mod den globale opvarmning bliver relateret til situationen for 20 år siden, hvor en fredsdividende var under opsejling.

KW - Energiscenarier

KW - træfyring