Planlægning over landegrænser

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

Resumé

Planlægning af infrastruktur standser normalt ved de nationale grænser – hvert land sin planlægning. Men globaliseringen og integrationen inden for EU nødvendiggør i stigende grad at også planlægningen går på tværs af landegrænserne. Men hvordan griber man det an i praksis? Det er temaet for et projekt, som er igangsat af politikerne i Oslo-København-Berlin-korridoren – de har bedt om at få udviklet en samlet strategi for udviklingen af korridoren, herunder ikke mindst en strategi for hvordan infrastrukturen for passager- og godstransport bør udvikles.
OriginalsprogDansk
TidsskriftDansk Vejtidsskrift
Vol/bind83
Udgave nummer8
Sider (fra-til)17-19
Antal sider3
ISSN0011-6548
StatusUdgivet - 2006

Emneord

  • transport, planlægning, infrastruktur

Citer dette

@article{6c1ce5f052d011db8236000ea68e967b,
title = "Planl{\ae}gning over landegr{\ae}nser",
abstract = "Planl{\ae}gning af infrastruktur standser normalt ved de nationale gr{\ae}nser – hvert land sin planl{\ae}gning. Men globaliseringen og integrationen inden for EU n{\o}dvendigg{\o}r i stigende grad at ogs{\aa} planl{\ae}gningen g{\aa}r p{\aa} tv{\ae}rs af landegr{\ae}nserne. Men hvordan griber man det an i praksis? Det er temaet for et projekt, som er igangsat af politikerne i Oslo-K{\o}benhavn-Berlin-korridoren – de har bedt om at f{\aa} udviklet en samlet strategi for udviklingen af korridoren, herunder ikke mindst en strategi for hvordan infrastrukturen for passager- og godstransport b{\o}r udvikles.",
keywords = "transport, planl{\ae}gning, infrastruktur",
author = "Jespersen, {Per Homann}",
year = "2006",
language = "Dansk",
volume = "83",
pages = "17--19",
journal = "Dansk Vejtidsskrift",
issn = "0011-6548",
publisher = "Dansk Vejtidsskrift AS",
number = "8",

}

Planlægning over landegrænser. / Jespersen, Per Homann.

I: Dansk Vejtidsskrift, Bind 83, Nr. 8, 2006, s. 17-19.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

TY - JOUR

T1 - Planlægning over landegrænser

AU - Jespersen, Per Homann

PY - 2006

Y1 - 2006

N2 - Planlægning af infrastruktur standser normalt ved de nationale grænser – hvert land sin planlægning. Men globaliseringen og integrationen inden for EU nødvendiggør i stigende grad at også planlægningen går på tværs af landegrænserne. Men hvordan griber man det an i praksis? Det er temaet for et projekt, som er igangsat af politikerne i Oslo-København-Berlin-korridoren – de har bedt om at få udviklet en samlet strategi for udviklingen af korridoren, herunder ikke mindst en strategi for hvordan infrastrukturen for passager- og godstransport bør udvikles.

AB - Planlægning af infrastruktur standser normalt ved de nationale grænser – hvert land sin planlægning. Men globaliseringen og integrationen inden for EU nødvendiggør i stigende grad at også planlægningen går på tværs af landegrænserne. Men hvordan griber man det an i praksis? Det er temaet for et projekt, som er igangsat af politikerne i Oslo-København-Berlin-korridoren – de har bedt om at få udviklet en samlet strategi for udviklingen af korridoren, herunder ikke mindst en strategi for hvordan infrastrukturen for passager- og godstransport bør udvikles.

KW - transport, planlægning, infrastruktur

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 83

SP - 17

EP - 19

JO - Dansk Vejtidsskrift

JF - Dansk Vejtidsskrift

SN - 0011-6548

IS - 8

ER -