Planlægning og styring i den grænseløse by – to undervisningsforløb

Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationUndervisningpeer review

Resumé

I disse to forløb arbejdes med byplanlægningens vilkår i relation til moderne ideer om styring. København er gennemgående case. Et omdrejningspunkt er måder hvorpå førende planlægningsidealer i efterkrigstiden har spillet sammen med politikernes ideer på rådhuset. Hvad karakteriserer et fint samspil, hvorfor opstår til tider konflikter mellem planlæggere og politikere, og hvordan kan et fint samspil i positiv forstand bidrage til gode og robuste byer? Vores opfattelse af byen er et gennemgående anliggende. Bevæger vi os i dag fra en opfattelse, der anskuer byen som et afgrænset geografisk rum med et centrum og en periferi, hen i mod forestillingen om den grænseløse by? For så vidt som det er tilfældet hvad er da planlægningens vilkår og hvilke nye aktører er på banen?
OriginalsprogDansk
Publikationsdatojul. 2014
StatusUdgivet - jul. 2014

Emneord

  • den grænseløse by
  • Strategisk planlægning

Citer dette

@misc{d12a868e3cca4057b03dc71c35da625e,
title = "Planl{\ae}gning og styring i den gr{\ae}nsel{\o}se by – to undervisningsforl{\o}b",
abstract = "I disse to forl{\o}b arbejdes med byplanl{\ae}gningens vilk{\aa}r i relation til moderne ideer om styring. K{\o}benhavn er gennemg{\aa}ende case. Et omdrejningspunkt er m{\aa}der hvorp{\aa} f{\o}rende planl{\ae}gningsidealer i efterkrigstiden har spillet sammen med politikernes ideer p{\aa} r{\aa}dhuset. Hvad karakteriserer et fint samspil, hvorfor opst{\aa}r til tider konflikter mellem planl{\ae}ggere og politikere, og hvordan kan et fint samspil i positiv forstand bidrage til gode og robuste byer? Vores opfattelse af byen er et gennemg{\aa}ende anliggende. Bev{\ae}ger vi os i dag fra en opfattelse, der anskuer byen som et afgr{\ae}nset geografisk rum med et centrum og en periferi, hen i mod forestillingen om den gr{\ae}nsel{\o}se by? For s{\aa} vidt som det er tilf{\ae}ldet hvad er da planl{\ae}gningens vilk{\aa}r og hvilke nye akt{\o}rer er p{\aa} banen?",
keywords = "den gr{\ae}nsel{\o}se by, Strategisk planl{\ae}gning",
author = "Anni Greve",
year = "2014",
month = "7",
language = "Dansk",
type = "Other",

}

Planlægning og styring i den grænseløse by – to undervisningsforløb. / Greve, Anni.

2014, To undervisningsforløb.

Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationUndervisningpeer review

TY - ICOMM

T1 - Planlægning og styring i den grænseløse by – to undervisningsforløb

AU - Greve, Anni

PY - 2014/7

Y1 - 2014/7

N2 - I disse to forløb arbejdes med byplanlægningens vilkår i relation til moderne ideer om styring. København er gennemgående case. Et omdrejningspunkt er måder hvorpå førende planlægningsidealer i efterkrigstiden har spillet sammen med politikernes ideer på rådhuset. Hvad karakteriserer et fint samspil, hvorfor opstår til tider konflikter mellem planlæggere og politikere, og hvordan kan et fint samspil i positiv forstand bidrage til gode og robuste byer? Vores opfattelse af byen er et gennemgående anliggende. Bevæger vi os i dag fra en opfattelse, der anskuer byen som et afgrænset geografisk rum med et centrum og en periferi, hen i mod forestillingen om den grænseløse by? For så vidt som det er tilfældet hvad er da planlægningens vilkår og hvilke nye aktører er på banen?

AB - I disse to forløb arbejdes med byplanlægningens vilkår i relation til moderne ideer om styring. København er gennemgående case. Et omdrejningspunkt er måder hvorpå førende planlægningsidealer i efterkrigstiden har spillet sammen med politikernes ideer på rådhuset. Hvad karakteriserer et fint samspil, hvorfor opstår til tider konflikter mellem planlæggere og politikere, og hvordan kan et fint samspil i positiv forstand bidrage til gode og robuste byer? Vores opfattelse af byen er et gennemgående anliggende. Bevæger vi os i dag fra en opfattelse, der anskuer byen som et afgrænset geografisk rum med et centrum og en periferi, hen i mod forestillingen om den grænseløse by? For så vidt som det er tilfældet hvad er da planlægningens vilkår og hvilke nye aktører er på banen?

KW - den grænseløse by

KW - Strategisk planlægning

M3 - Udgivelser på nettet - Net-publikation

ER -