Planlægning mellem genstand, viden og magt

tværvidenskabelige perspektiver på planlægningens vilkår og mulighed

Kaare Pedersen (Redaktør)

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskning

Resumé

Udgivelses stedRoskilde
    ForlagRoskilde Universitet
    ISBN (Trykt)87-7753-074-8
    StatusUdgivet - 2005

@book{1e1984336b05403ab01ba7e0eeb14481,
    title = "Planl{\ae}gning mellem genstand, viden og magt: tv{\ae}rvidenskabelige perspektiver p{\aa} planl{\ae}gningens vilk{\aa}r og mulighed",
    abstract = "Efter et par {\aa}rtiers sejrsgang er planl{\ae}gningen kommet i krise. Kritikkerne h{\ae}vder, at den rationalistiske plantegning besk{\ae}ftiger sig med forkerte, for{\ae}ldede eller overfladiske problemer. Ikke mindst pointeres det, at denne type planl{\ae}gning ikke kan h{\aa}ndtere en politisk og {\o}konomisk virkelighed, der ikke {\o}nsker den udf{\o}rt. Denne kritik rammer ogs{\aa} milj{\o}planl{\ae}gningen. Denne st{\aa}r i dag mellem en insisteren p{\aa} at viden og data nytter og en {\o}konomisk-politisk virkelighed hvor kampen om og i magt t{\ae}ller. En r{\ae}kke forskere p{\aa} Institut for milj{\o}, teknologi og samfund p{\aa} RUC har diskuteret denne problemstilling med udgangspunkt i vidt forskellige faglige traditioner, sp{\ae}ndende fra geologi og biologi til f{\ae}nomenologiske og diskursteoretiske bud p{\aa} planl{\ae}gningens vilk{\aa}r og mulighed. Denne antologi er det forel{\o}bige resultat, men forh{\aa}benlig langt fra det sidste.",
    editor = "Kaare Pedersen",
    year = "2005",
    isbn = "87-7753-074-8",
    publisher = "Roskilde Universitet",

Planlægning mellem genstand, viden og magt : tværvidenskabelige perspektiver på planlægningens vilkår og mulighed. / Pedersen, Kaare (Redaktør).

Roskilde : Roskilde Universitet, 2005. 266 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskning

TY - BOOK

T1 - Planlægning mellem genstand, viden og magt

T2 - tværvidenskabelige perspektiver på planlægningens vilkår og mulighed

A2 - Pedersen, Kaare

PY - 2005

Y1 - 2005

N2 - Efter et par årtiers sejrsgang er planlægningen kommet i krise. Kritikkerne hævder, at den rationalistiske plantegning beskæftiger sig med forkerte, forældede eller overfladiske problemer. Ikke mindst pointeres det, at denne type planlægning ikke kan håndtere en politisk og økonomisk virkelighed, der ikke ønsker den udført. Denne kritik rammer også miljøplanlægningen. Denne står i dag mellem en insisteren på at viden og data nytter og en økonomisk-politisk virkelighed hvor kampen om og i magt tæller. En række forskere på Institut for miljø, teknologi og samfund på RUC har diskuteret denne problemstilling med udgangspunkt i vidt forskellige faglige traditioner, spændende fra geologi og biologi til fænomenologiske og diskursteoretiske bud på planlægningens vilkår og mulighed. Denne antologi er det foreløbige resultat, men forhåbenlig langt fra det sidste.

AB - Efter et par årtiers sejrsgang er planlægningen kommet i krise. Kritikkerne hævder, at den rationalistiske plantegning beskæftiger sig med forkerte, forældede eller overfladiske problemer. Ikke mindst pointeres det, at denne type planlægning ikke kan håndtere en politisk og økonomisk virkelighed, der ikke ønsker den udført. Denne kritik rammer også miljøplanlægningen. Denne står i dag mellem en insisteren på at viden og data nytter og en økonomisk-politisk virkelighed hvor kampen om og i magt tæller. En række forskere på Institut for miljø, teknologi og samfund på RUC har diskuteret denne problemstilling med udgangspunkt i vidt forskellige faglige traditioner, spændende fra geologi og biologi til fænomenologiske og diskursteoretiske bud på planlægningens vilkår og mulighed. Denne antologi er det foreløbige resultat, men forhåbenlig langt fra det sidste.

M3 - Bog

SN - 87-7753-074-8