Pendul. Trump trækker USA tilbage til Jackson

Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - Kommentar/debatFormidling

Resumé

Analyse. Amerikansk udenrigspolitik bygger på fire grundlæggende ideer, der går i hver sin retning. I øjeblikket er det ' America First', som dominerer.
3. januar rykkede de mange nyvalgte kongresmedlemmer ind på deres pladser på Capitol Hill i Washington DC. Demokraterne udgør nu et flertal i Repræsentanternes Hus. Der skal dog mere end flertallet i det ene af Kongressens to kamre til for at ændre USA's udenrigspolitik. For det første skal både demokrater og republikanere internt blive enige med sig selv om hvilken udenrigspolitisk linje, deres respektive partier skal følge fremover. For det andet og nok så vigtigt må de udenrigspolitiske beslutningstagere lytte til de folkelige bekymringer over den aktivisme, som Washington stod for, indtil Donald Trump overtog magten for to år siden.
OriginalsprogDansk
TidsskriftPolitiken
Sider (fra-til)6
Antal sider1
ISSN0907-1814
StatusUdgivet - 13 jan. 2019

Citer dette

@article{45e2fe1711ff4180aafcf24d61016b3e,
title = "Pendul. Trump tr{\ae}kker USA tilbage til Jackson",
abstract = "Analyse. Amerikansk udenrigspolitik bygger p{\aa} fire grundl{\ae}ggende ideer, der g{\aa}r i hver sin retning. I {\o}jeblikket er det ' America First', som dominerer.3. januar rykkede de mange nyvalgte kongresmedlemmer ind p{\aa} deres pladser p{\aa} Capitol Hill i Washington DC. Demokraterne udg{\o}r nu et flertal i Repr{\ae}sentanternes Hus. Der skal dog mere end flertallet i det ene af Kongressens to kamre til for at {\ae}ndre USA's udenrigspolitik. For det f{\o}rste skal b{\aa}de demokrater og republikanere internt blive enige med sig selv om hvilken udenrigspolitisk linje, deres respektive partier skal f{\o}lge fremover. For det andet og nok s{\aa} vigtigt m{\aa} de udenrigspolitiske beslutningstagere lytte til de folkelige bekymringer over den aktivisme, som Washington stod for, indtil Donald Trump overtog magten for to {\aa}r siden.",
author = "Olsen, {Gorm Rye}",
year = "2019",
month = "1",
day = "13",
language = "Dansk",
pages = "6",
journal = "Politiken",
issn = "0907-1814",
publisher = "JP/Politikens Hus A/S",

}

Pendul. Trump trækker USA tilbage til Jackson. / Olsen, Gorm Rye.

I: Politiken, 13.01.2019, s. 6.

Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - Kommentar/debatFormidling

TY - INPR

T1 - Pendul. Trump trækker USA tilbage til Jackson

AU - Olsen, Gorm Rye

PY - 2019/1/13

Y1 - 2019/1/13

N2 - Analyse. Amerikansk udenrigspolitik bygger på fire grundlæggende ideer, der går i hver sin retning. I øjeblikket er det ' America First', som dominerer.3. januar rykkede de mange nyvalgte kongresmedlemmer ind på deres pladser på Capitol Hill i Washington DC. Demokraterne udgør nu et flertal i Repræsentanternes Hus. Der skal dog mere end flertallet i det ene af Kongressens to kamre til for at ændre USA's udenrigspolitik. For det første skal både demokrater og republikanere internt blive enige med sig selv om hvilken udenrigspolitisk linje, deres respektive partier skal følge fremover. For det andet og nok så vigtigt må de udenrigspolitiske beslutningstagere lytte til de folkelige bekymringer over den aktivisme, som Washington stod for, indtil Donald Trump overtog magten for to år siden.

AB - Analyse. Amerikansk udenrigspolitik bygger på fire grundlæggende ideer, der går i hver sin retning. I øjeblikket er det ' America First', som dominerer.3. januar rykkede de mange nyvalgte kongresmedlemmer ind på deres pladser på Capitol Hill i Washington DC. Demokraterne udgør nu et flertal i Repræsentanternes Hus. Der skal dog mere end flertallet i det ene af Kongressens to kamre til for at ændre USA's udenrigspolitik. For det første skal både demokrater og republikanere internt blive enige med sig selv om hvilken udenrigspolitisk linje, deres respektive partier skal følge fremover. For det andet og nok så vigtigt må de udenrigspolitiske beslutningstagere lytte til de folkelige bekymringer over den aktivisme, som Washington stod for, indtil Donald Trump overtog magten for to år siden.

M3 - Bidrag til avis - Kommentar/debat

SP - 6

JO - Politiken

JF - Politiken

SN - 0907-1814

ER -